Φρενίτιδα με τα νέα iPhone στην ελληνική αγορά - Δεν έφτασαν τα 10.000 κομμάτια, παρήγγειλαν άλλα 50.000 - τα 1.000 ευρώ δεν μας πτοούν!

Τα νέα iPhone είναι από σήμερα Παρασκευή 31/10 διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μόνο οι προπαραγγελίες της τελευταίας εβδομάδας ξεπέρασαν κατά πολύ τις διαθέσιμες ποσότητες.

Τα νέα iPhone είναι από σήμερα Παρασκευή 31/10 διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μόνο οι προπαραγγελίες της τελευταίας εβδομάδας ξεπέρασαν κατά πολύ τις διαθέσιμες ποσότητες.

http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20140919/low/newego_LARGE_t_1101_54399032.JPG

Από το πρωί, ιδιαίτερα στα κεντρικά καταστήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, των μεγάλων αλυσίδων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και του εξουσιοδοτημένου δικτύου μεταπωλητών προϊόντων της Apple, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, από καταναλωτές που έσπευσαν να αποκτήσουν πρώτοι το νέο smartphone της αμερικανικής εταιρείας.

Οι πρώτες παρτίδες που έφτασαν στην Ελλάδα υπολογίζονται συνολικά σε 10.000 κομμάτια, ενώ οι αρχικές παραγγελίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των εμπόρων λέγεται ότι είχαν φτάσει τα 50.000 iPhone 6 και 6 Plus. Ετσι, για την ώρα η νέα best seller συσκευή της Apple είναι σε σχετικά περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγάλος όγκος των συσκευών που έχουν φτάσει στην Ελλάδα είναι iPhone 6 (με την οθόνη των 4,7 ιντσών) και μόλις ένα 20% αντιστοιχεί σε 6 Plus (των 5,5 ιντσών). Επίσης, οι μεγαλύτερες ποσότητες είναι συσκευές των 16 Gb, ενώ τη μεγαλύτερη ζήτηση έχει αυτή των 64 Gb. Υπενθυμίζεται ότι - τουλάχιστον για την ώρα - δεν έχει ανακοινωθεί από την Apple έκδοση χωρητικότητας 32 Gb και για πρώτη φορά το iPhone είναι διαθέσιμο και στα 128 Gb.

http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20140919/low/newego_LARGE_t_1101_54399032.JPG

Οι τιμές ξεκινούν από τα 739 ευρώ για το iPhone 6 των 16 Gb και από τα 859 ευρώ για το iPhone 6 Plus της ίδια χωρητικότητας -χωρίς τυχόν επιδότηση συμβολαίου. Και τα δυο νέα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε ασημί, γκρι και χρυσό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι διαθέσιμες ποσότητες αναμένεται να έχουν εξαντληθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο -καθώς πολλά μεγάλα καταστήματα θα είναι ανοικτά αυτή την Κυριακή.

Οσες αλυσίδες έδωσαν τη δυνατότητα προπαραγγελιών φέρονται να έχουν ήδη εξαντλήσει το απόθεμά τους. Από την άλλη, εταιρείες που επέλεξαν απλώς να δώσουν τη δυνατότητα για εκδήλωση ενδιαφέροντος διαθέτουν iPhone (κυρίως 16άρια) προς πώληση στα καταστήματα τους, αλλά η ζήτηση είναι τέτοια που μέχρι τη Δευτέρα πιθανότατα δεν θα υπάρχει συσκευή ούτε για δείγμα. Από την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένονται πάντως νέες παραλαβές προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ζήτηση για το iPhone 6 Plus είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Τάση που παρατηρείται και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία φαίνεται ότι υιοθετεί πλέον τη δεδομένη τα τελευταία χρόνια προτίμηση των χρηστών της Νοτιοανατολικής Ασίας στα smartphones (ή phablets) με όλο και μεγαλύτερη οθόνη.

Τα αποκαλυπτήρια των νέων iPhone έγιναν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, σε ειδική εκδήλωση στο κατάστημα της iStorm στο Golden Hall της Αθήνας, ενώ το πρωί της Παρασκευής Cosmote και Vodafone υποδέχτηκαν και επίσημα τις συσκευές της Apple στα καταστήματά τους.

Από την Τετάρτη 29/10 είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και τα νέα iPad Air 2 και iPad mini 3.

1η μέρα εμπορικής διάθεσης των iPhone 6 και iPhone 6 Plus από την COSMOTE‏
Την ευκαιρία στους φίλους της Apple να γνωρίσουν από κοντά το iPhone 6, το λεπτότερο iPhone που κατασκευάστηκε ποτέ και το iPhone 6 Plus, το μεγαλύτερο iPhone που κατασκευάστηκε ποτέ, έδωσε η COSMΟTE σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κατάστημα της στην Πανεπιστημίου, με αφορμή την πρώτη μέρα εμπορικής διάθεσης των  νέων συσκευών. Ήδη από τις πρώτες ώρες διάθεσης των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το κεντρικό κατάστημα είτε για να δει από κοντά, είτε για να αγοράσει μία από τις νέες συσκευές.

Ο Διευθυντής Retail Marketing Ομίλου ΟΤΕ, κ. Αλέξανδρος Ντάβος δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για δύο συσκευές αρκετά διαφοροποιημένες από τα προηγούμενα μοντέλα της Apple που έχουμε δει και που αναμένεται να ενδυναμώσουν την διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά των Smartphones στην Ελλάδα. Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν ταχύτητες 4G και έρχονται να προστεθούν στη μεγαλύτερη γκάμα 4G Smartphones της ελληνικής αγοράς που διαθέτει η COSMOTE. Για να μπορούν οι πελάτες μας  να απολαμβάνουν απίστευτα γρήγορο Mobile Internet με το 4G δίκτυο της COSMOTE, No 1 σε πληθυσμιακή κάλυψη στην Ελλάδα, και ταχύτητες που συνεχώς αυξάνονται. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι για τον μήνα  Οκτώβριο το Mobile Internet της COSMOTE κατέγραψε μέσο όρο ταχύτητας downloading περισσότερο από 18 mbps σύμφωνα με μετρήσεις κοινού στο SpeedTest, του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως».

Η COSMOTE μια εβδομάδα πριν το επίσημο λανσάρισμα στην Ελλάδα έδωσε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν τις νέες συσκευές πρώτοι από το e-shop της και το ενδιαφέρον του κοινού ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, αποδεικνύοντας το πόσο «φανατικό» κοινό έχει η APPLE. Από σήμερα, όποιοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την περίοδο της προπώλησης, μπορούν να αγοράσουν τα νέα τους μοντέλα από το μεγαλύτερο εμπορικό δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα ΟΤΕ, COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ και φθηνότερα από την COSMOTE μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ