Δείτε πως είναι σήμερα ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» Ρόμπερτ Πάουελ, 37 χρόνια μετά την μεγάλη του επιτυχία στην πιο δημοφιλή ταινία του Πάσχα (φωτό)

Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από το 1977, οπότε και ο 30χρονος τότε Ρόμπερ Πάουελ έπαιξε τον ρόλο του Ιησού από τη Ναζαρέτ, του διάσημου Φράνκο Τζεφιρέλι και άφησε εποχή.

Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από το 1977, οπότε και ο 30χρονος τότε Ρόμπερ Πάουελ έπαιξε τον ρόλο του Ιησού από τη Ναζαρέτ, του διάσημου Φράνκο Τζεφιρέλι και άφησε εποχή.



Ο Ρόμπερτ Πάουελ γεννήθηκε το 1944 στο Λανκασάιρ της Αγγλίας και έγινε παγκόσμια γνωστός ως Ιησούς. Ονειρευόταν να γίνει δικηγόρος, αλλά τον κέρδισε ο κινηματογράφος. Η ιδιαίτερη φωνή του τού χάρισε μια μεγάλη καριέρα σε ντοκιμαντέρ και διακρίθηκε και για τους ρόλους του στο θέατρο.



Για την ερμηνεία του στον ρόλο του Ιησού της Ναζαρέτ ο Ρόμπερτ Πάουελ κέρδισε το βραβείο BAFTA, καθώς και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού TVTimes Best Actor award.



Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε είναι πως ο ρόλος του ήρθε σε δεύτερη οντισιόν. Ο Πάουελ είχε καταφέρει να πάρει το ρόλο του Ιούδα, αλλά μόλις εμφανίστηκε στα γυρίσματα, με τα γαλάζια μάτια, τα μακριά μαλλιά και το μούσι του, όλοι ταύτισαν τη μορφή του με εκείνη που έχουμε στο νου μας για το Θεάνθρωπο.



Και παρόλο που ο ρόλος αυτός του χάρισε παγκόσμια φήμη, ο Πάουελ εξομολογείται πως η ερμηνεία του αυτή έμελλε να του περιορίσει τις επαγγελματικές του επιλογές. Ο ίδιος φρόντισε αμέσως να παίξει κόντρα ρόλους και παραδέχεται:

«Ήθελα αμέσως να ξεπεράσω την δουλειά του Ιησού»! Φέτος, έκανε το comeback του στο θέατρο υποδυόμενος τον ντετέκτιβ των μυθιστορημάτων της Άγκαθα Κρίστι, εξ' ού και το τσιγκελωτό του μουστάκι.












Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ