Εντυπωσιακά έργα τέχνης: Δείτε πως καλλιτέχνες μετέτρεψαν έργα από διάτρητο χαρτί σε φωτεινά διοράματα από φανταστικούς μικρόκοσμους (φωτό & βίντεο)

Εντυπωσιακά έργα τέχνης περικλείουν σε ένα μικρό λευκό πλαίσιο,  μικρόκοσμους δημιουργημένους από διάτρητο χαρτί.

Εντυπωσιακά έργα τέχνης περικλείουν σε ένα μικρό λευκό πλαίσιο,  μικρόκοσμους δημιουργημένους από διάτρητο χαρτί.



Ο λόγος για τα ακόλουθα φωτεινά κουτιά που φέρουν την υπογραφή του Harikrishnan Panicker  και της Deepti Nair, του καλλιτεχνικού ζευγαριού  δηλαδή που είναι ευρύτερα γνωστό ως Hari & Deepti, όπως γράφει το  Ozonweb.com.



Οι δύο καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στο Ντένβερ του Κολοράντο, δημιουργούν διοράματα από πολλές στρώσεις λευκού χαρτιού, οι οποίες έχουν κοπεί κατάλληλα ώστε να αναπαριστούν τα στοιχεία του κάθε μικρόκοσμου και στην συνέχεια έχουν φωτιστεί με την βοήθεια μικρών σειρών από λαμπτήρες LED που αυτόματα  δραματοποιούν το εκάστοτε περιεχόμενο δημιουργώντας μια αίσθηση βάθους.





Το καλλιτεχνικό ζευγάρι δηλώνει χαρακτηριστικά: «Το χαρτί είναι  ιδιαίτερα στυγνό ως προς την απλότητα του ως μέσο. Απαιτεί την προσοχή του καλλιτέχνη, ενώ παράλληλα προσφέρει την απαλότητα που χρειάζονται για να το διαμορφώσουν σε κάτι όμορφο.



Είναι παιχνιδιάρικο, φωτεινό, άχρωμο αλλά και πολύχρωμο. Είναι μινιμαλιστικό και περίπλοκο. Αντανακλά το φως, δημιουργεί βάθος και ψευδαισθήσεις με έναν τρόπο που μεταφέρει τον καλλιτέχνη σε ένα ταξίδι με ατελείωτες δυνατότητες. Αυτό που μας εντυπωσιάζει περισσότερο σε αυτό τα φωτεινά κουτιά είναι η διαφορά του έργου όταν είναι αναμμένο ή όχι. Η αντίθεση είναι τόσο έντονη που μεταφέρει μια μυστηριώδη αίσθηση στους θεατές».





Δείτε στο ακόλουθο βίντεο ολόκληρη την διαδικασία της δημιουργίας:












Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ