Ελένη Μενεγάκη σε Γιάννη Λάτσιο: Δεν θα βγάλεις τα παιδιά μας από το σπίτι τους - Λάτσιος: πούλα το και δώσε μου τα λεφτά μου- Το πολύκροτο διαζύγιο της διάσημης τηλεπαρουσιάστριας με κάθε λεπτομέρεια

Αγριες διαστάσεις έχει πάρει η δικαστική διαμάχη μεταξύ της πιο διάσημης Ελληνίδας παρουσιάστριας και του διευθυντή Προγράμματος του ANT1. Οι οικονομικές απαιτήσεις του Γιάννη Λάτσιου από την πρώην σύζυγό του έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Ελένη Μενεγάκη αφού βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι όπου διαμένει μέχρι σήμερα με τα τρία παιδιά της.

http://www.star.gr/publishingimages/2014/03/050314093134_4249.jpg

Tης Λίνας Στάμου - Πρώτο Θέμα

Σύντομα αναμένεται να εκδικαστεί η νέα αγωγή που κατέθεσε ο Λάτσιος εναντίον της τηλεπαρουσιάστριας, η οποία καλείται να αποκρούσει με βάσιμα στοιχεία τις αιτιάσεις του προκειμένου να σώσει το οίκημα στα Μελίσσια που κάποτε στέγαζε την κοινή οικογενειακή τους ζωή - και σήμερα γίνεται αντικείμενο οικονομικής διεκδίκησης του πρώην συζύγου της. Το μεταξύ τους χάσμα φαίνεται αγεφύρωτο δυσκολεύοντας κάθε εξωδικαστική λύση αφού κάθε προσπάθεια που έγινε μέχρι στιγμής έπεσε στο κενό. Ο μεν Λάτσιος φέρεται να ζητά πιο πολλά λεφτά απ' ό,τι θεωρεί δίκαιο η άλλη πλευρά, η δε Μενεγάκη φέρεται να έχει ήδη δώσει πολλά. Αποτέλεσμα; Να κινδυνεύει να ξεσπιτωθεί μαζί με τα τρία παιδιά τους, τα οποία καλούνται να αλλάξουν ζωή καθώς ο πατέρας τους ζητά επιμόνως να πουληθεί το σπίτι στα Μελίσσια προκειμένου να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί (25%) μετά από πλειστηριασμό. Με αγωγές και κόντρα αγωγές συνεχίζεται ακάθεκτη η δικαστική αντιπαράθεση των δύο πρώην συζύγων από το 2013 κι ενώ είχε προηγηθεί η έκδοση του συναινετικού διαζυγίου τους δύο χρόνια πριν. Οι όψιμες οικονομικές αξιώσεις του Γιάννη Λάτσιου βρήκαν σθεναρή αντίσταση στα επιχειρήματα της Ελένης Μενεγάκη που παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων από εκείνη του στελέχους του ANT1. «Είναι προφανής η πρόθεσή του να μου προκαλέσει οικονομική βλάβη, χωρίς να έχει προς τούτο κανένα δικαίωμα. Οταν συμφωνήσαμε να εκδώσουμε το 2010 συναινετικό διαζύγιο δεν ήγειρε καμία αξίωση για συμβολή του σε αποκτήματα. Τότε δεν θεωρούσε ότι είχε τέτοια αξίωση! Μετά δύο χρόνια από την αμετάκλητη λύση του γάμου μας και συγκεκριμένα στις 11.2.2013 υποστήριξε ότι έχει τέτοια αξίωση», ανέφερε πριν από έναν χρόνο περίπου στην αγωγή της η Ελένη Μενεγάκη, αγωγή-απάντηση σε εκείνη που είχε προηγηθεί από την πλευρά του Λάτσιου σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Ο τελευταίος ούτε λίγο ούτε πολύ φερόταν να διεκδικεί το ποσό του 1.600.000 ευρώ υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους η περιουσία της τηλεπαρουσιάστριας αυξήθηκε κατά 3.200.000 ευρώ χάρη στον δικό του καταλυτικό ρόλο αφού, σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, εκείνος ήταν που κάλυπτε όλα τα έξοδα του σπιτιού, των παιδιών και της κατασκευής του ακινήτου στα Μελίσσια - η μεζονέτα δηλαδή όπου μέχρι σήμερα κατοικεί η Μενεγάκη μαζί με τα τρία παιδιά τους.




Το σπίτι στα Μελίσσια (1.000 περίπου τ.μ.) είναι ουσιαστικά ένα ενιαίο συγκρότημα δύο κατοικιών σε οικόπεδο έκτασης 2.500 τ.μ. που το πρώην ζεύγος απέκτησε το 2004 -και ένα μέρος του το 2007- και ανήκει εξ αδιαιρέτου σε ποσοστό 75% στην Ελένη Μενεγάκη και 25% στον Γιάννη Λάτσιο. Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε εκεί το 2007, ωστόσο η κοινή οικογενειακή τους ζωή στα Μελίσσια δεν άντεξε ούτε τρία χρόνια. Τα ήδη υπάρχοντα μεταξύ τους προβλήματα οδήγησαν στον χωρισμό που παρά τον θόρυβο που προκάλεσε σε κοινό και media κατέληξε σε φαινομενικά συναινετικό διαζύγιο. Ηδη από την 1η Φεβρουαρίου 2010, οπότε και ο Γιάννης Λάτσιος αποχώρησε από το σπίτι όπως αναφέρει στην αγωγή που θα συζητηθεί στις αρχές Οκτωβρίου, «η σύζυγός μου νέμεται και κατέχει και το δικό μου ποσοστό συγκυριότητας επί των κάτωθι περιγραφομένων ακινήτων έναντι μηδενός ανταλλάγματος, ενώ δεν αποδέχεται την εξώδικη λύση της μεταξύ ημών κοινωνίας παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου». Ως «περιγραφόμενα ακίνητα», ο Γιάννης Λάτσιος αναφέρεται ουσιαστικά σε δύο ενοποιημένα κτίσματα-κατοικίες, μία μεζονέτα και ένα ισόγειο, ενώ κάνει λεπτομερή και τοπογραφική ανάλυση τόσο του οικοπέδου και των εσωτερικών του κτισμάτων όσο και του περιβάλλοντος χώρου (πισίνα, γκαράζ, εξώστες, κήποι κ.τ.λ.). Η μεζονέτα περιλαμβάνει υπόγειο 208 τ.μ. (6 αποθήκες, κλιμακοστάσιο, 2 χώροι στάθμευσης), ισόγειο 270 τ.μ. (καθιστικό, τραπεζαρία, καθημερινό δωμάτιο, γραφείο, αποθήκη, W.C., κουζίνα, εξώστες, εσωτερικό κλιμακοστάσιο) και 1ον όροφο 208 τ.μ. (5 υπνοδωμάτια, 3 λουτρά, γκαρνταρόμπα, αποθήκη, διάδρομος, εσωτερικό κλιμακοστάσιο, φωταγωγός, υπαίθριος χώρος, εξώστες) και αναφέρεται στην αγωγή ως ΚΤΙΡΙΟ 7, ενώ το δεύτερο ακίνητο εντός του οικοπέδου σε τμήμα 313,50 τ.μ.  είναι μια αυτοτελής και ανεξάρτητη κάθετη ιδιοκτησία και περιλαμβάνει ένα δωμάτιο, κουζίνα-καθιστικό, ημιυπαίθριο χώρο, πισίνα, αποδυτήρια και λουτρό, συνολικής επιφάνειας 115,40 τ.μ. και αναφέρεται ως ΚΤΙΡΙΟ 8. Οσο για την αξία του ακινήτου, ο Γιάννης Λάτσιος λέει στην αγωγή του: «Το ανωτέρω ακίνητο είναι ενιαίο και λειτουργικά συνδεδεμένο ακίνητο στα Μελίσσια Αττικής (ΚΤΙΡΙΟ 7 και 8, δικαίωμα περαιτέρω ανοικοδόμησης και πρόσθετου ισογείου κτίσματος), το οποίο έχει συνολική αντικειμενική αξία τουλάχιστον 1.123.684,50 ευρώ και πραγματική (εμπορική-αγοραία) αξία τουλάχιστον 2.490.000 ευρώ».




Με το σκεπτικό ότι τα παραπάνω ακίνητα συνιστούν ένα ενιαίο και λειτουργικά συνδεδεμένο ακίνητο που δεν μπορεί να διαιρεθεί σε ίσα με τα ποσοστά που τους αναλογούν μερίδια και καθώς η Ελένη Μενεγάκη -όπως τουλάχιστον αναφέρει εκείνος στην αγωγή- δεν αποδέχεται την εξώδικη λύση, ο Γιάννης Λάτσιος ζητά την πώληση του ακινήτου με πλειστηριασμό διεκδικώντας το 25% της αγοραστικής του αξίας, όσο και το μερίδιο που του αναλογεί. Εντύπωση βέβαια προκαλεί αφενός το γεγονός πώς έφτασε ο Γιάννης Λάτσιος στο σημείο να ζητά επιμόνως να πουληθεί το σπίτι όπου μένουν τα τρία παιδιά του αλλάζοντας τη ζωή τους και αφετέρου ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν την Ελένη Μενεγάκη στην άρνηση των εξωδικαστικών προτάσεων του πρώην συζύγου της κινδυνεύοντας σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αγωγή του να πρέπει να μετακομίσει άμεσα. Πολύ περισσότερο όταν τα εισοδήματά της ξεπερνούν κατά πολύ εκείνα του Γιάννη Λάτσιου - που επίσης τυγχάνει να είναι υψηλά αμειβόμενος. Οσα διαρρέουν στο παρασκήνιο και από τις δύο πλευρές, φαίνεται ότι είναι μια σειρά γεγονότων που οδήγησαν αμφότερους στην επίθεση, με όποιο κόστος, επιμένοντας σθεναρά στο «ούτε ένα βήμα πίσω».



Οι αλληλοκατηγορίες, η άδεια θυρίδα και το αμοιβαίο μουλάρωμα

Οταν στις 5 Φεβρουαρίου του 2010 το ζεύγος Λάτσιου - Μενεγάκη εξέδωσε κοινή δημόσια ανακοίνωση για το επικείμενο διαζύγιό του, η είδηση προκάλεσε σοκ όχι μόνο στο ευρύ κοινό αλλά και στα media που έπαθαν φρενίτιδα. Η καλά προφυλαγμένη προσωπική σχέση της Nο 1 τηλεπαρουσιάστριας με το υψηλόβαθμο στέλεχος του ANT1 δεν άφηνε κανένα, έστω και αμυδρό, σημάδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μεταξύ τους. Η εικόνα ενός αγαπημένου ζευγαριού, με πετυχημένη επαγγελματική ζωή και οικογενειακή ευτυχία μετά την απόκτηση και του τρίτου παιδιού τους θύμιζε τηλεοπτική διαφήμιση δημητριακών, από εκείνες τις σχεδόν εκνευριστικά τέλειες εικόνες όπου όλη η οικογένεια απολαμβάνει υγιεινό πρωινό στον ανθισμένο κήπο ενώ ο γλυκούλης μαλλιαρός σκύλος αφήνει στα πόδια του αφεντικού του την εφημερίδα και όλοι ξεκαρδίζονται στα γέλια, φιλιούνται, αγκαλιάζονται, μασουλάνε. Μια τελειότητα βέβαια που εξυπηρετεί διαφημιστικούς σκοπούς καθώς τίποτα δεν μπορεί να είναι τόσο καλό για να είναι αληθινό. Και ο γάμος Μενεγάκη - Λάτσιου δεν ήταν η εξαίρεση. Αν για τους περισσότερους η αιτία του διαζυγίου ήταν η γνωριμία και η μετέπειτα σχέση της με τον Μάκη (ή Ματέο) Παντζόπουλο, για όσους -ελάχιστους- ήξεραν, αυτή ήταν απλά η αφορμή. Διότι αρκετό καιρό προτού βρεθεί στον δρόμο της τηλεπαρουσιάστριας ο επιχειρηματίας, υπήρχαν προβλήματα στον γάμο της και μάλιστα τέτοια ώστε να έχουν πλήξει καίρια τη σχέση τους, σε σημείο απλά να συμβιώνουν για χατίρι των παιδιών και τη διατήρηση της οικογενειακής ηρεμίας δεδομένης της επωνυμίας των γονιών τους. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι, δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες, δύο διαφορετικοί κόσμοι ουσιαστικά ήταν το δικό τους συνταίριασμα που όσο στην αρχή επιβεβαίωναν τη ρήση περί των ετερωνύμων που έλκονται, στην πορεία και με την αδυσώπητη φθορά της καθημερινότητας αποδείχθηκε ότι τελικά απωθούνται. Κάποιες συμπεριφορές εκατέρωθεν προκαλούσαν τη δυσφορία, κατόπιν τους όλο και συχνότερους καβγάδες και στη συνέχεια την απομάκρυνση, τη λυπηρή διαπίστωση ότι «η σχέση τούς τελείωσε».

Οταν πια έγινε στην επικράτεια γνωστή και η πέτρα του σκανδάλου με τον κωδικό «Παντζόπουλος» και τον σάλο που προκάλεσαν οι κοινές τους φωτογραφίες στην Αχλα από την περίοδο των διακοπών της Μενεγάκη μήνες πριν από την ανακοίνωση του χωρισμού της, οι μεταξύ τους σχέσεις διαταράχθηκαν πλήρως, με μοναδικό σημείο επαφής τα τρία παιδιά τους και με κοινό σκοπό να διασφαλίσουν την προσωπική ηρεμία τους. Το διαζύγιο βγήκε μεν συναινετικό στα χαρτιά αλλά τα αίματα σιγόβραζαν και στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα, το καθένα για τους λόγους του. Η Ελένη Μενεγάκη μετά το ανελέητο κυνήγι των παπαράτσι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει ανοιχτά πλέον τη σχέση της με τον Ματέο, οι δημόσιες έξοδοι πλήθαιναν, το ίδιο και οι κοινές φωτογραφίες τους, όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με τα παιδιά της. Πλέον δηλώνει ανοιχτά «ερωτευμένη», ο Ματέο μπαινοβγαίνει στο σπίτι της και εκείνη στο δικό του, ενώ οι διακοπές στους στην Αχλα της Ανδρου όπου εκείνος διαθέτει ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι δεδομένες για όλους. Και όσο η Μενεγάκη δείχνει να προχωρά στη ζωή της, άλλο τόσο οι συγκρούσεις της με τον Λάτσιο για ένα σωρό θέματα, οικονομικά και οικογενειακά, τελειωμό δεν έχουν. Θέματα που ενίοτε σχετίζονται με την ανατροφή των παιδιών που, όπως λέγεται από τη δική του πλευρά, δεν είναι η ενδεδειγμένη, χρεώνοντας στη Μενεγάκη ότι τα παραχαϊδεύει σε σημείο να είναι «κακομαθημένα», και θέματα που ενίοτε σχετίζονται με τις οικονομικές διαφορές τους θεωρώντας εαυτόν τον «ριγμένο» του διαζυγίου. Σύμφωνα με τη δική του πλευρά, το διάστημα της κοινής τους ζωής ο Λάτσιος συνέβαλε τα μάλα στα έξοδα της κοινής τους διαβίωσης, σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από εκείνον της Μενεγάκη, αφού εκείνος φέρεται να πλήρωνε τα πάντα - έξοδα σπιτιού, παιδιών, κατασκευή ακινήτου στα Μελίσσια κ.τ.λ. ενώ τα εισοδήματα της Μενεγάκη αποταμιεύονταν με αποτέλεσμα να αποκτήσει τεράστια ρευστότητα με τις δικές του πλάτες. 

Η εκδοχή της Ελένης 

Σύμφωνα με τη δική της εκδοχή, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς αντίθετα. Απ' όσα διαρρέουν από την πλευρά της, η ίδια φέρεται να έχει μεγάλα παράπονα από την πατρική παρουσία του Λάτσιου δίπλα στα παιδιά του αφού, όπως ισχυρίζεται, δεν τα βλέπει καν τις ημέρες που βάσει νόμου δικαιούται, ούτε επίσης εξαντλεί το χρονικό όριο των διακοπών μαζί τους. Σύμφωνα μάλιστα με τη δική της εκδοχή, φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά βρέθηκαν μαζί του μόλις για μία εβδομάδα όπου τους είχε κλείσει διαμονή σε ένα ξενοδοχείο στο Ξυλόκαστρο, ενώ τα πρωινά την επίβλεψή τους είχε μια θεία τους αφού ο Λάτσιος εμφανιζόταν το βράδυ κάνοντας στη διάρκεια της ημέρας τη ζωή του. Οσο για τη δημοσιοποίηση της σχέσης της με τον Παντζόπουλο και την ανοιχτή εδώ και χρόνια πια παραδοχή της, η πλευρά της Μενεγάκη προβάλλει το επιχείρημα ότι αυτή τουλάχιστον είναι με έναν μόνιμο σταθερό σύντροφο, ενώ ο πρώην σύζυγός της διασκεδάζει και συναναστρέφεται με διάφορες γυναίκες μετά από περιστασιακές γνωριμίες, από τις οποίες μάλιστα φροντίζει ο ίδιος να αναρτά συνεχώς φωτογραφίες στα social media - ατόπημα για τον άγραφο νόμο που θέλει τους «άνδρες να μη φαίνονται στο Instagram».

Οσο για τις οικονομικές τους διαφορές, η πλευρά της Μενεγάκη ισχυρίζεται άλλα. Οτι με τριπλάσιο εισόδημα από το δικό του (ο Λάτσιος έχει 350.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές) μεγάλο βάρος των εξόδων της κοινής τους ζωής βάραινε την ίδια, ενώ ισχυρίζεται επίσης ότι βρήκε άδεια τη θυρίδα με κοινές καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Επιπροσθέτως λέει ότι, εκτός διαφόρων άλλων, ο Λάτσιος έχει ήδη εισπράξει από την ίδια το ποσό των 350.000 ευρώ, σύνολο δηλαδή 950.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά επίσης τον ισχυρισμό του Λάτσιου ότι παρά τις συνεχείς του οχλήσεις δεν κατάφερε να βρει εξωδικαστική λύση στο θέμα της χρηματικής του αποζημίωσης, η πλευρά της Μενεγάκη ισχυρίζεται ότι, εκτός του ήδη δοθέντος ποσού, ο Λάτσιος ζητούσε άλλα 800.000 ευρώ προκειμένου να υποχωρήσει στο θέμα της πώλησης του σπιτιού στα Μελίσσια. Ποσό που κρίθηκε εξωφρενικό από την ίδια ενώ του αντιπρότεινε να παραιτηθεί του δικαιώματος της διατροφής των 3.000 ευρώ μηνιαίως που ο Λάτσιος δίνει για τα παιδιά τους αναλαμβάνοντας η ίδια εξ ολοκλήρου τα έξοδά τους. Προτάσεις που όπως λέει η ίδια έπεσαν στο κενό. Ενα κενό που καλείται να καλύψει πια η Δικαιοσύνη στις 7 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι τότε αμφότεροι έχουν κάθε λόγο να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Το πιο σημαντικό τέλος κατά την Ελένη Μενεγάκη είναι ότι πρότεινε να γράψουν και οι δύο το σπίτι στα τρία τους παιδιά. Ο Γ. Λάτσιος αρνήθηκε κάθετα, ζητώντας τον πλειστηριασμό, για να πάρει τα λεφτά που του αναλογούν. Ακούγεται μάλιστα ότι της είπε: «Θέλω τα λεφτά. Εγώ δεν ξέρω αν του χρόνου θα 'χω δουλειά». Κάτι που μάλλον δεν έχει αποδοθεί σωστά, δεδομένου ότι η καριέρα του είναι πολύ επιτυχημένη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ