Μενεγάκη vs Στεφανίδου: Ο πόλεμος για τα σκήπτρα της light ψυχαγωγίας από την Σκορπιό με ωροσκόπο Κριό απέναντι σε μια Κριό αυθεντική!

Μια τηλεοπτική αντιπαράθεση που κρατά χρόνια - Η σκληρή µάχη Ελένης και Τατιάνας για τα νούµερα της τηλεθέασης, οι κατηγορίες για το ποια έκλεψε τον συνεργάτη ποιας, οι εκλάµψεις αβροβροσύνης και τα φαρµακερά σχόλια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Μια τηλεοπτική αντιπαράθεση που κρατά χρόνια - Η σκληρή µάχη Ελένης και Τατιάνας για τα νούµερα της τηλεθέασης, οι κατηγορίες για το ποια έκλεψε τον συνεργάτη ποιας, οι εκλάµψεις αβροβροσύνης και τα φαρµακερά σχόλια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης
Μενεγάκη vs Στεφανίδου: Ο πόλεμος για τα σκήπτρα της light ψυχαγωγίας




Τι είπε η Τατιάνα για την Ελένη και τι σκέφτηκε η Ελένη για την Τατιάνα; (Γιατί ως γνωστόν η δεύτερη δεν συνηθίζει να μιλάει δημοσίως για τις... συναγωνίστριές της στον στίβο της light ψυχαγωγίας.) Υπάρχει πράγματι κόντρα ανάμεσα στις δύο κυρίες; Αληθεύει ότι η Τατιάνα «έκλεψε» συνεργάτη της Ελένης για τις ανάγκες της δικής της εκπομπής, με αποτέλεσμα η «βασίλισσα του Alpha» να είναι έξαλλη μαζί της, ή πρόκειται για μια ακόμη φήμη που αφήνουν να διαρρεύσει οι κακοήθεις με σκοπό να βλάψουν την εικόνα δύο επαγγελματιών που πάντα έτρεφαν αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό; Ισχύουν οι φήμες που θέλουν τη μία να βγάζει φλύκταινες με το που ακούει το όνομα της άλλης; Μήπως τελικά για όλα φταίνε τα ζώδιά τους, καθώς η Κριός Τατιάνα θέλει να είναι πάντα πρώτη, τη στιγμή που η Σκορπιός Ελένη (η οποία έχει ωροσκόπο Κριό) είναι κάτι παραπάνω από σκληρή αντίπαλος; Ισως πάλι να φταίνε οι εμπρηστικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς η Τατιάνα (που κόκαλα τσακίζει με τη γλώσσα της) για τη «φίλη» της την Ελένη.
Οποιες και αν είναι οι αιτίες της φημολογούμενης(;) έχθρας ανάμεσα στις δύο παρουσιάστριες ο «πόλεμος» που στήθηκε εφέτος, που βρέθηκαν να κάνουν εκπομπή ακριβώς την ίδια ώρα, η Ελένη Μενεγάκη στον Alpha και η Τατιάνα Στεφανίδου στο Star, ξεκίνησε θριαμβευτικά για την πρώτη, δραματικά για τη δεύτερη.
Τα νούμερα που κρίνουν την επιτυχία μιας εκπομπής ήταν αποθεωτικά για τη Μενεγάκη και συντριπτικά για την Τατιάνα. Και εξακολουθούν να είναι τέτοια, δίνοντας αφορμή για δεκάδες φαρμακερά σχόλια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Οι ίδιες αποφεύγουν να αναφερθούν στη μεταξύ τους μάχη. Εκείνοι όμως που τις ξέρουν καλά επιμένουν ότι πίσω από τη σιωπή ή τα μασημένα λόγια βράζει η από ετών αντιπάθεια που τρέφει η μία για την άλλη από νωρίς, από τότε που ξεκίνησαν να ξεχωρίζουν στο πεδίο των τηλεοπτικών αναμετρήσεων, κερδίζοντας καθεμία εξ αυτών τα δικά της τρόπαια, κυριαρχώντας καθεμία με τον τρόπο της στον χώρο της ψυχαγωγίας - η Στεφανίδου και στον χώρο της ενημέρωσης.
Καφές και ενημέρωση
Αν και έχουν την ίδια (πάνω-κάτω) ηλικία - η Ελένη γεννήθηκε το 1969 και η Τατιάνα το 1970 -, οι δύο γυναίκες έκαναν διαφορετικό ξεκίνημα. Η Τατιάνα σπούδασε (σε Ελλάδα και Γερμανία) και ξεκίνησε από τον τομέα των ειδήσεων, για να γίνει γρήγορα γνωστή ως συμπαρουσιάστρια του Τέρενς Κουίκ στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 και στη συνέχεια ως συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ίδιου καναλιού.
Η Μενεγάκη αφού τελείωσε το Λύκειο ξεκίνησε κατευθείαν από την ψυχαγωγία, όπου και παραμένει ως σήμερα, με το «Πρωινό κοκτέιλ» (δίπλα στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη και στον Νίκο Διαμανταρίδη) και τη «Mega Banca» (δίπλα στον Γιώργο Πολυχρονίου), αμφότερα στο Mega.
Η Στεφανίδου πέρασε από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζοντας κουτσομπολίστικες εκπομπές, ενώ η Μενεγάκη έμεινε για δέκα ολόκληρα χρόνια στον ANT1 παρουσιάζοντας με επιτυχία τον «Πρωινό καφέ». Στη συνέχεια η Στεφανίδου, σε μια προσπάθεια να θυμηθεί το έντιμο δημοσιογραφικό παρελθόν της και να ξεπλύνει από πάνω της τη «λάσπη» του κουτσομπολιού, ξεκίνησε πάλι τις ενημερωτικές (στο περίπου) εκπομπές, για να επιβεβαιώσει όμως ότι η προϋπηρεσία της στα «ευτελή» είχε πλέον καθορίσει - στιγματίσει την τηλεοπτική παρουσία της.
Οφείλουμε βεβαίως να της αναγνωρίσουμε ότι ήταν πάντα ανοιχτή στις αλλαγές, τη στιγμή που η Μενεγάκη και με το πέρασμά της στον Alpha (2005, «Καφές με την Ελένη»), όπου εργάζεται ως σήμερα, παρέμενε και παραμένει οχυρωμένη πίσω από το μοναδικό πράγμα που έμαθε να κάνει: να παρουσιάζει (με τη βοήθεια της κάτι παραπάνω από απαραίτητης ομάδας της) ψυχαγωγικά πρωινά - μεσημεριανά μαγκαζίνο. Η πρώτη προσπάθησε να εξελιχθεί, η δεύτερη δεν τόλμησε ποτέ να κάνει ένα βήμα παραπέρα. Ομως η Ελένη (της διπλανής... βίλας) ήταν πάντα πολύ πιο συμπαθής στο ευρύ κοινό από την (βορειοευρωπαϊκής ψυχρότητας) Τατιάνα.
Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις
Με λίγα λόγια, η λαϊκή αποδοχή που απολαμβάνει η Μενεγάκη λένε πως είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο η Τατιάνα δεν κάνει τούμπες από τη χαρά της κάθε φορά που ακούει το όνομα Ελένη. Και επειδή ως Τατιάνα δεν μπορεί να το κρύψει, αυτή η ας την πούμε... μερική συμπάθεια γίνεται εμφανής μέσα από δηλώσεις όπως εκείνη που είχε κάνει όταν είχαν κυκλοφορήσει τα νέα για το διαζύγιο της «αντιπάλου», με την έναρξη της νέας τηλεοπτική σεζόν:

«Αν αυτό γινόταν καλοκαίρι, τα παιδιά δεν θα πήγαιναν σχολείο για να μην εκτεθούν, θα εξαφανιζόταν η Ελένη, θα ακουγόταν το θέμα χωρίς την καθημερινή παρουσία της στη μικρή οθόνη. Θα ξέσπαγε στο καλοκαίρι και θα είχε καεί μέχρι τον Σεπτέμβριο που η Ελένη θα επέστρεφε στη δουλειά της και τα παιδιά στο σχολείο...».

Κάτι τέτοια έφτασαν στα αφτιά της Ελένης, με αποτέλεσμα η δική της μερική συμπάθεια προς την Τατιάνα να γίνει ακόμη πιο μερική. Και αν η Στεφανίδου τής ρίχνει ενίοτε, δημοσίως, γέφυρες φιλίες με δηλώσεις όπως «Η Ελένη είναι πανέξυπνη» (τις οποίες φροντίζει να ροκανίσει την ίδια στιγμή προσθέτοντας «είχε βέβαια τη στήριξη του καναλιού»), η Μενεγάκη εξακολουθεί να μην εκδηλώνεται ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Δηλαδή να την αγνοεί;
Εξάλλου την εκδίκησή της την παίρνει με τη νίκη της στις θεαματικότητες, την οποία εξακολουθεί να απολαμβάνει χωρίς να κάνει δηλώσεις. Η Στεφανίδου, πάλι, όλο και κάτι λέει (στο «OK!»): «Υστερα από τόσα χρόνια στον χώρο δεν βλέπω πια αντιπάλους. Κατανοώ απόλυτα ότι όλη αυτή η "κόντρα" ανάμεσα σε εμένα και την Ελένη Μενεγάκη "πουλάει". Ωστόσο η θητεία μου στην απογευματινή ζώνη μού έχει δείξει ότι δεν υπάρχει μόνο ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Υπάρχουν πολλά προγράμματα και το κοινό διασπείρεται». Καλολουστραρισμένες υπεκφυγές;
Την ίδια στιγμή μέσα από δημοσιεύματα συνεργάτες της (γενικώς και αορίστως, χωρίς ονοματεπώνυμα) κατηγορούν τη Μενεγάκη ότι αντιγράφει θέματα από την εκπομπή τους. Και η Τατιάνα όταν ερωτάται «Θεωρείς ότι η Μενεγάκη έχει λόγο να ανησυχεί φέτος;» απαντά: «Μήπως θα έπρεπε να απευθύνεις σε εκείνη αυτή την ερώτηση;». Η σιωπή (και τα νούμερα) της Ελένης προς απάντησή της; Αν και ενίοτε έχει ο καιρός γυρίσματα... Εχει;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ