Τι κάνουν σήμερα η Μάρω Λεονάρδου, η Σαβούλα Λιάτσου, η Γιώτα Μιχαλοπούλου και η Τζέλα Παυλάκου; Οι πρώην παρουσιάστριες του ΑΝΤ1 άλλαξαν ζωή!

Η ζωή της κάθε μίας θα μπορούσε να γίνει ακόμη και. πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων που οι ίδιες για χρόνια παρουσίαζαν. Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, κι όμως, μόλις λίγα χρόνια μετά σχεδόν. «αγνοούνται», τουλάχιστον για το ευρύ κοινό, που κάθε βράδυ στις οκτώ κρεμόταν από τα χείλη τους.

Η ζωή της κάθε μίας θα μπορούσε να γίνει ακόμη και. πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων που οι ίδιες για χρόνια παρουσίαζαν. Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, κι όμως, μόλις λίγα χρόνια μετά σχεδόν. «αγνοούνται», τουλάχιστον για το ευρύ κοινό, που κάθε βράδυ στις οκτώ κρεμόταν από τα χείλη τους.


Ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Άρης Δρόσος

Το «Secret» έψαξε και τις βρήκε. Οι «κυρίες των 8», οι τηλεπαρουσιάστριες που σημείωναν τηλεθεάσεις-ρεκόρ, έχουν σήμερα να διηγηθούν η κάθε μία τη δική της ιστορία, μακριά από τη λάμψη της μικρής οθόνης.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Θέλει. κότσια να πεις στην τηλεόραση ότι η μόλις 17 ετών κόρη σου και μαθήτρια λυκείου μεγαλώνει το παιδί που απέκτησε με έναν συμμαθητή της. Κι όμως, για τη Μάρω Λεονάρδου έμοιαζε τόσο φυσικό όσο και το γεγονός πως στα 43 της χρόνια έγινε. γιαγιά.

http://media.matfashion.com.s3-eu-west-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2012/05/Maro_Leonardou_Mat-545x580.jpg

Από τις πρώτες τηλεπαρουσιάστριες του ΑΝΤ1, το κορίτσι με το γλυκό χαμόγελο, αλλά και την επαγγελματική αρτιότητα, που δεν περιορίστηκε στον χώρο της δημοσιογραφίας, κέρδισε τους τηλεθεατές από την πρώτη στιγμή. Κόρη του συγγραφέα και δημοσιογράφου Γιώργου Λεονάρδου, ξεκίνησε την παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων μαζί με τον μπαμπά της. Πατέρας και κόρη μαζί στα πρώτα «βήματα» του ΑΝΤ1, μέχρι που εκείνος πέρασε στα «μετόπισθεν», αφού όμως πρώτα μετέδωσε τη γνώση του καλού εκφωνητή στην κόρη του.

Για τη Μάρω η ζωή έμοιαζε με παραμύθι: Αναγνωρίσιμο πρόσωπο τη δεκαετία του '90, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Γιώργο Νταούλη, έκαναν μαζί τρία παιδιά, έγινε προϊσταμένη του εξωτερικού δελτίου του ΑΝΤ1 και παρουσιάστρια στις ειδήσεις του σταθμού. Ηταν μάλιστα η πρώτη Ελληνίδα newscaster που δεν δίσταζε σχεδόν κάθε. μήνα να αλλάζει χτένισμα και χρώμα στα μαλλιά της.

Η ζωή της άλλαξε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Εφυγε από τον ΑΝΤ1, παρά την κουμπαριά της με τον Μίνωα Κυριακού, και «μετακόμισε» στο Mega. Παρέμεινε στα δελτία ειδήσεων, αλλά και στο διεθνές ρεπορτάζ, ενώ παράλληλα ανέλαβε την πολύ. πρωινή ζώνη του σταθμού, όταν στα κανάλια οι παραγωγές «έρρεαν» και οι ζωντανές εκπομπές ξεκινούσαν από τις 5 το πρωί.

Την επόμενη δεκαετία, αυτή του 2010, η ζωή της ήταν γεμάτη ανατροπές. Αποφάσισε να εγκαταλείψει την τηλεόραση, έγινε. γιαγιά και χώρισε μετά από 21 χρόνια γάμου. Σήμερα, έχει αφοσιωθεί πλήρως στη συγγραφή βιβλίων, τα οποία έχει την τύχη να γίνονται best-sellers, με ηρωίδες κυρίως γυναίκες που ανατρέπουν τα πάντα, ζώντας στο σήμερα.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Την Ελλάδα, αλλά όχι την τηλεόραση, εγκατέλειψε πριν από περίπου τρία χρόνια η Γιώτα Μιχαλοπούλου. Το μελαχρινό κορίτσι με την μπάσα φωνή ήταν η πρώτη κεντρική παρουσιάστρια των ειδήσεων του ΑΝΤ1, όταν το καλοκαίρι του 2000 ο σταθμός με διευθυντή τότε τον Γιάννη Παπουτσάνη, μετέπειτα σύζυγό της, αποφάσισε να «σηκώσει» από την καρέκλα του τον Τέρενς Κουίκ και να την παραδώσει στη Γιώτα, που είχε στο πλευρό της τον Νίκο Μάνεση. Παρά την αρχικά σημαντική πτώση στα ποσοστά τηλεθέασης, η Γιώτα Μιχαλοπούλου καθιερώθηκε στον ΑΝΤ1, όπου και παρέμεινε στη συνέχεια στο μεσημβρινό δελτίο, μέχρι το 2011.

http://i1.ytimg.com/vi/h_YzWpeCwJA/hqdefault.jpg

Κι εκείνη, όπως και η M. Λεονάρδου, άλλαξε την προσωπική της ζωή προσθέτοντας ένα. διαζύγιο. Μετά ήρθε η απόφασή της να φύγει από την Ελλάδα για να εργαστεί στο Λος Αντζελες, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Δηλώνει πλέον. εναλλακτική καουμπόισσα, κυκλοφορεί με ποδήλατο και βγάζει φωτογραφίες, τις οποίες ανεβάζει στο facebook για να κρατά με αυτό τον τρόπο και τους δεσμούς με την πατρίδα. Αν και ήθελε η ίδια αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της, το τελευταίο διάστημα δεν αποκλείει, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν φίλοι της, να επιστρέψει στην Αθήνα.

ΣΤΟΝ «9,84». Στην Αθήνα παραμένει επαγγελματικά, αν και κάτοικος Χαλανδρίου, η Τζέλα Παυλάκου. Ισως μία από τις πλέον χαρακτηριστικές τηλεπερσόνες της δεκαετίας του '90, με την καθηλωτική φωνή και το φωτογενές, παρά τα γυαλιά μυωπίας, πρόσωπο, ήταν στην αρχή της καριέρας της το τηλεοπτικό «έτερον ήμισυ» του Θοδωρή Δρακάκη στο μεσημβρινό δελτίο του ΑΝΤ1. Δημοσιογράφος σε εφημερίδες από τα μέσα της δεκαετίας του '80, εντυπωσίασε από το πρώτο δοκιμαστικό της.

Για λόγους που ποτέ κανείς δεν έμαθε, αν και οι φήμες τους ήθελαν μονίμως στα «μαχαίρια», η Τζέλα Παυλάκου δεν έγινε ποτέ παρτενέρ του Τέρενς Κουίκ στο κεντρικό δελτίο του σταθμού, πέρα από κάποιες, ελάχιστες, φορές. Η ίδια ωστόσο πέρασε από όλα τα δελτία, ενώ παράλληλα παρουσίαζε το ενημερωτικό μαγκαζίνο του πάλαι ποτέ ΑΝΤ1 FM. Μετά από έναν γάμο στα τέλη της δεκαετίας του '90, που κράτησε λιγότερο από. τρεις μήνες, η Τζ. Παυλάκου, αν και υποβαθμισμένη, παρέμεινε στον ΑΝΤ1 μέχρι που πριν από περίπου έξι χρόνια έφυγε μετακομίζοντας στον «9,84».

Η Τζέλα Παυλάκου ωστόσο έμεινε στην τηλεοπτική ιστορία για τις σικ στυλιστικές επιλογές της (αν υπήρχε τότε. Μουτσινάς, θα έπαιρνε καθημερινά «Τζίτζι»), αλλά και για την επιμονή της να καθιερώσει ως παρουσιάστρια τα γυαλιά μυωπίας, παρά τις αντιρρήσεις των «ειδικών» ακόμη κι από την Αμερική.

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20090221/engine/assets_LARGE_t_1401_699840_type11759.jpg

ΑΙΓΥΠΤΟΣ. Αντισυμβατική -κι όχι μόνο στην εμφάνιση- και η Σαββούλα Λιάτσου. Δικαστική ρεπόρτερ, έγινε ancorwoman σε πολύ νεαρή ηλικία, αμέσως μετά τις «ιστορικές» της μεταδόσεις για την εξέλιξη του Ειδικού Δικαστηρίου. Με ένα διαζύγιο κι εκείνη στο ενεργητικό της, παράτησε τα πάντα κυριολεκτικά τη στιγμή που η καριέρα της ως παρουσιάστριας εκτοξευόταν. Ο λόγος ήταν ένας θυελλώδης έρωτας με επιχειρηματία που ζούσε μόνιμα στην Αίγυπτο.

http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/KOSMOS/savvoula.jpg

Η Σαββούλα ακολούθησε την καρδιά της, όμως η ζωή τής επιφύλαξε μια συγκλονιστική ανατροπή. Στις 23 Οκτωβρίου 1999 παντρεύτηκε και μετακόμισε στην Αίγυπτο, όπου και απέκτησε τον γιο της, Χάρη. Η ευτυχία της δεν κράτησε πολύ, καθώς ο σύζυγός της έπασχε από καρκίνο. Δυόμισι χρόνια μετά τον ερχομό του παιδιού τους, ο αγαπημένος της έφυγε από τη ζωή.

Αν και η οικογένειά της έκανε τα πάντα για να την πείσει να επιστρέψει στην Ελλάδα, η παρουσιάστρια έμεινε στην Αλεξάνδρεια για να μεγαλώσει τον γιο της με αναμνήσεις του συζύγου της. Μετά τις ταραχές στην Αίγυπτο και την πτώση Μουμπάρακ (περίοδο κατά την οποία η Σαββούλα μεταφέρθηκε στην Ελλάδα), επέστρεψε εκεί και σε δημοσιογραφικό επίπεδο «βοηθάει» σε μια τοπική εφημερίδα. Δεν μιλά πολύ για τη ζωή της, παρά μόνο θέλει ο γιος της να μάθει τα πάντα για τον πατέρα που δεν πρόλαβε να γνωρίσει. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ