Το Δ.Σ. του Εθνικoύ Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ζητά την παραμονή της Αντιπροέδρου κυρίας Σοφίας Στάικου - όλη η ανακοίνωση‏

Επιστολή με την οποία ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να παρέμβει ώστε να παραμείνει η κυρία Σοφία Στάικου στη θέση της αντιπροέδρου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) απέστειλε το Δ.Σ του Μουσείου.

Επιστολή με την οποία ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να παρέμβει ώστε να παραμείνει η κυρία Σοφία Στάικου στη θέση της αντιπροέδρου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) απέστειλε το Δ.Σ του Μουσείου.

http://www.kendrodexia.gr/wp-content/uploads/2014/10/staikou-sofia-peiraios-kentrinews.png

Παίρνοντας σαφή θέση υπέρ της κυρίας Στάικου οι εκπρόσωποι του Μουσείου απευθύνονται με επιστολή ταυτόχρονα στον υπουργό Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και την υφυπουργό κ. Άντζελα Γκερέκου  επισημαίνοντας τη “μεγάλη απώλεια” που αποτελεί για το μουσείο η παραίτηση της κυρίας Σάικου. Σύμφωνα με το Δ.Σ. “ η συμβολή της κυρίας Στάικου ήταν καθοριστική και αποφασιστική στην απρόσκοπτη, αποτελεσματική και ουσιαστική λειτουργία του ΕΜΣΤ, πάντοτε με σεβασμό στις κείμενες διατάξεις και γενικότερα στις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας. Η εξειδικευμένη εμπειρία της στην διαχείρηση των πολιτιστικών αγαθών και δη Μουσείων, συνέβαλε αποτελεσματικά στην άψογη διοίκηση του ΕΜΣΤ στο βαθμό που αυτή εξαρτάτο από τις αποφάσεις του Δ.Σ”.

Τα μέλη του Δ.Σ εναντιώνονται στην προσωποκεντρική οπτική της κυρίας Καφέτση η οποία επανειλημμένως έχει υποστηρίξει ότι το “Μουσείο είμαι εγώ” δημιουργώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΕΜΣΤ αλλά και στη δυνατότητα να ανοίξει αυτό επίσημα στο κοινό, ύστερα από απανωτές αναβολές και καθυστερήσεις. Η κυρία Καφέτση, από την πλευρά της, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε υποστήριξε ότι εναντιώνεται στον τρόπο που γίνονται οι αναθέσεις μελετών και ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος της καθυστέρησης. Παρ'όλα αυτά στους παροικούντες τη Συγγρού το ΕΜΣΤ είναι γνωστό ως το “σύγχρονο γεφύρι” που η μοίρα του είναι να παραμένει διαρκώς, παρά τις συνεχείς εξαγγελίες, στα χαρτιά. Για τις καθυστερήσεις αυτές τα μέλη του Δ.Σ θεωρούν υπεύθυνη την κυρία Καφέτση με αποτέλεσμα η συνακόλουθη υποβολή παραίτησης εκ μέρους της κυρίας Στάικου στις 16 Οκτωβρίου, να εκλαμβάνεται ως το μοιραίο πλήγμα στην ούτως ή άλλως αδύνατη συνεργασία με τη σημερινή διευθύντρια. Τα μέλη του Δ.Σ επιμένουν ότι η τελευταία “δεν δίστασε, μάλιστα, να αλλοιώσει αποφάσεις του Δ.Σ. Και απέκρυψε έγγραφα από αυτό”. 

Σύμφωνα με τις πηγές από το περιβάλλον του ΥΠΠΟ η επιστολή έχει ήδη ληφθεί σοβαρά υπόψιν και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις την ερχόμενη βδομάδα. 

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της επιστολής


Διαβάστε έδω την ανακοίνωση

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ