Giorgio Armani: Γενέθλια σήμερα για τον μέγιστο Ιταλό δημιουργό - Η σφραγίδα του από τουαλέτες μέχρι ξενοδοχεία, σκάφη ακόμη και σοκολατάκια εγγύηση κομψότητας και στυλ! (φωτό - βίντεο)

Ο Τζιόρτζιο Αρμάνι γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου 1934.  Παγκοσμίως γνωστός για τα ανδρικά του κοστούμια και τη διακόσμηση πολλών ξενοδοχείων. Ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής του (Αρμάνι) το 1975 και πλέον θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους σχεδιαστές της Ιταλίας, με ετήσιο τζίρο που ξεπερνά το 1,5 δις δολλάρια. Η δε προσωπική του περιουσία, μέχρι το 2011, εκτιμάται στα 7 δις δολλάρια.






Παγκοσμίως γνωστός για τα ανδρικά του κοστούμια και τη διακόσμηση πολλών ξενοδοχείων. Ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής του (Αρμάνι) το 1975 και πλέον θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους σχεδιαστές της Ιταλίας, με ετήσιο τζίρο που ξεπερνά το 1,5 δις δολλάρια. Η δε προσωπική του περιουσία, μέχρι το 2011, εκτιμάται στα 7 δις δολλάρια.





Ο Τζόρτζιο Αρμάνι έχει δημιουργήσει έναν από τους πιο διάσημους οίκους μόδας και έχει θυσιάσει πολλά για να "χτίσει" την αυτοκρατορία του.



Ο Αρμάνι γεννήθηκε στη Πιατσέντζα της Ιταλίας. Πατέρα τους ήταν ο Ούγκο Αρμάνι και μητέρα του η Μαρία Ραϊμόντι.Η οικογένεια είχε 2 ακόμη παιδιά, τον Σέρτζιο και την Ροζάνα. Θέλησε να γίνει γιατρός και πήγε στο ΠΑνεπιστήμιο του Μιλανο. Διέκοψε όμως τις σπουδές του μετά από 3 χρόνια, το 1953, για να πάει στο στρατό, όπου εκεί υπηρέτησε σε νοσοκομείο στη Βερόνα. Τελικά όμως, μετά την εμπειρία του αυτή, αποφάσισε να αλλάξει καριέρα.



Όταν ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, ο Αρμάνι έπιασε δουλειά στο κατάστημα La Rinascente, στο Μιλάνο, ως διαοσμιτής βιτρινών. Συνέχισε ως πωλητής στο αντρικό τμήμα, μια ενασχόληση από την οποία αποκόμησε πολύτιμες εμπειρίες σε θέματα μόδας και μάρκετινγκ. Στα μέσα της 10ετίας του '60, ο Αρμάνι πήγε στη Nino Cerruti, όπου άρχισε να σχεδιάζει αντρικά ρούχα.Συγχρόνως όμως ο Αρμάνι σχεδίαζε ρούχα για 10 ακόμη εταιρίες, μιας και τα σχέδια του είχαν αρκετή ζήτηση.



Στα τέλη του '60, ο Αρμάνι γνωρίζεται με τον αρχιτέκτονα Sergio Galeotti, ο οποίος τον πείθει, το 1973, να ανοίξει το πρώτο του γραφείο, στο Μιλάνο. Αυτό οδήγησε σε μια περίοδο εκτενούς συνεργασίας, κατά την οποία ο Αρμάνι δούλευε ως ελεύθερος συνεργάτης πολλών οίκων μόδας, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι Allegri, Bagutta, Hilton, Sicons, Gibò, Montedoro και Tendresse. Ο διεθνής τύπος δεν άργησε όμως να ανακαλύψει τον Αρμάνι, παρακολουθώντας τις επιδείξεις μόδας στη Sala Bianca και στο Pitti Palace στη Φλωρεντία. 



Η εμπειρία που είχε πια αποκτήσει ο Αρμάνι του έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψει το δικό του στυλ και ήταν έτοιμος πια να δημιουργήσει τη δική του γραμμή και τον δικό του οίκο μόδας. Το 1975, ιδρύει την Giorgio Armani S.p.A. στο Μιλάνο, μαζί με τον Galeotti. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, παρουσιάζει την πρώτη του κολεξιόν "άνοιξη-καλοκαίρι" για άντρες, ενώ παράγει μια αντίστοιχη και για γυναίκες.



http://www.superyachtworld.com/wp-content/uploads/2013/01/featured.jpg

 photo 2355_Giorgio-Armani-16002.jpg

Το 1979 το όνομα και η αξία του Αρμάνι φτάνουν και στις ΗΠΑ, ενώ καινούργιες γραμμές παραγωγής, όπως τα Giorgio Armani Underwear and Swimwear, και τα Giorgio Armani Accessories, ενθουσιάζουν το αγοραστικό κοινό. Στις αρχές της 10ετίας του '80 ο Αρμάνι συνεργάζεται με την L' Oreal για τη δημιουργία αρωμάτων με το όνομα του, ενώ στο χώρο της μόδας ακολουθούν νέες κολεξιόν όπως τα Armani Junior, Armani Jeans, και Emporio Armani lines, και το 1982 ακολουθούν τα Emporio Underwear, Swimwear & Accessories.



Ένα νέο κατάστημα ανοίγει στο Μιλάνο και ακολουθεί η πρώτη Giorgio Armani boutique. Η ανησυχία του Αρμάνι για το όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στα ρούχα που φτιάχνει, κορυφώνεται με το σχεδιασμό μιας πιο νεανικής γραμμής στο ίδο επίπεδο στυλ, αλλά σε πιο προσιτές τιμές.



Ο Αρμάνι γρήγορα κατάλαβε και τη σημασία τόσο της διαφήμισης, όσο και του κινηματογράφου. Οι τηλεοπτικές του διαφημίσεις είναι χαρακτηριστικές, ενώ μπήκε δυναμικά στον χώρο της 7ης τέχνης σχεδιάζοντας τα κοστούμια για την μεγάλη επιτυχία του 1980 American Gigolo.



Σχεδίασε κοστούμια για πάνω από 100 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η The Untouchables (1987).



Φυσικά, ο Αρμάνι δεν θα μπορούσε να μην είναι περιζήτητος και στον χόρο της ποπ, σχεδιάζοντας εμφανίσεις πολλών σταρ, όπως η Lady Gaga, αλλά και κοστούμια ποδοσφαιρικών ομάδων, όπως της Εθνικής Αγγλίας, της Τσέλσι, αλλά και της Ολυμπιακής ομάδας της Ιταλίας. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα του είναι και τα σπορ, καθώς είναι πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ Olimpia Milano.



Ο Τζόρτζιο Αρμάνι έχει δημιουργήσει έναν από τους πιο διάσημους οίκους μόδας και έχει θυσιάσει πολλά για να "χτίσει" την αυτοκρατορία του.
Όταν όμως ξεκίναγε την καριέρα του, η ομορφιά του αποτέλεσε διαβατήριο για τον ίδιο, καθώς λόγω της εμφάνισης του δεν χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά, όπως παραδέχεται ο ίδιος.



Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο σχεδιαστής αναφέρει: "μέχρι την ηλικία των 30-32 εργαζόμουν σε κατάστημα έχοντας διάφορες αρμοδιότητες. Και δεν δούλευα σκληρά γιατί ήμουν ωραίος. Είχα την εύνοια των γυναικών που ήταν επικεφαλής στο κατάστημα και έκαναν τα πράγματα πολύ εύκολα για μένα".
Ωστόσο, αποφάσισε να μην αρκεστεί στην εξωτερική του εμφάνιση και να συμβιβαστεί κάνοντας μια μέτρια δουλειά. "Κατάλαβα ότι δεν μπορούσα και ότι δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω έτσι, σε ένα ωραίο επάγγελμα μεν αλλά χωρίς να εργάζομαι σκληρά και χωρίς να ρισκάρω. Κι έτσι έμαθα να καλλιεργώ όλες τις πτυχές του επαγγέλματος. Αφοσιώθηκα αρχικά στο σχέδιο μόδας γιατί είχα έναν συνέταιρο που αναλάμβανε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις. Όταν όμως ο συνέταιρος μου πέθανε έπρεπε να τα αναλάβω όλα μόνος μου. Έπρεπε να ξυπνήσω και να γίνω αυτό που είμαι σήμερα", δήλωσε ο σχεδιαστής.



Υπενθυμίζουμε ότι σε συνέντευξη του που είχε δώσει δήλωσε ότι θυσίασε την προσωπική του ζωή για να φτιάξει την αυτοκρατορία του, χάνοντας σε φιλίες και στο να βρει, όπως είπε, την προσωπική ευτυχία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ