Μηχανή του Χρόνου: Ροδόλφο Βαλεντίνο, ο γόης του Χόλυγουντ που πέθανε στα 31 του έπλενε πιάτα σε ελληνικό εστιατόριο & προκαλούσε υστερία & αυτοκτονίες στις θαυμάστριες του-88 χρόνια από το θάνατο του

Ο Ιταλός Ροδόλφος Γκουλιέλμι, γόνος ευκατάστατης οικογένειας, είχε σπουδάσει Γεωπονία. Το επάγγελμα του γεωπόνου όμως δεν τον ενδιέφερε και προτιμούσε να περνάει το χρόνο του στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο, ξοδεύοντας τα χρήματα της οικογένειάς του.

Ο Ιταλός Ροδόλφος Γκουλιέλμι, γόνος ευκατάστατης οικογένειας, είχε σπουδάσει Γεωπονία. Το επάγγελμα του γεωπόνου όμως δεν τον ενδιέφερε και προτιμούσε να περνάει το χρόνο του στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο, ξοδεύοντας τα χρήματα της οικογένειάς του.


Το 1913, η μητέρα του αγανακτισμένη με τη συμπεριφορά του άσωτου γιού, του έδωσε 4 χιλιάδες δολάρια και τον έστειλε στην Αμερική. Όταν έφτασε εκεί ο νεαρός Ροδόλφο, έκανε αυτό που γνώριζε καλά. Σπατάλησε όλο το κομπόδεμα σε ποτά και σε ξενύχτια, γράφει η Μηχανή του Χρόνου του Χρήστου Βασιλόπουλου.

Όταν έμεινε άφραγκος, υπήρχε μόνο μία λύση. Να δουλέψει. Έψαξε για δουλειά και σύντομα έγινε λαντζέρης σε ελληνικό εστιατόριο.


Η κατάστασή του ήταν πλέον άθλια. Κοιμόταν όπου έβρισκε, όπως το Σέντραλ Πάρκ της Νέας Υόρκης, έκανε μεροκάματα ως κηπουρός και έψαχνε απεγνωσμένα μια δεύτερη δουλειά μετά το πλύσιμο των πιάτων. Έτσι άρχισε να απασχολείται ως καβαλιέρος κυριών σε νυχτερινό κέντρο. Δηλαδή έγινε ζιγκολό. Γρήγορα έγινε δημοφιλής και πολλές γυναίκες έσπευδαν στο κέντρο για να απολαύσουν την παρέα του. Στη συνέχεια προσελήφθη ως χορευτής και συνοδός ώριμων κυριών σε διάφορα καμπαρέ του Μεγάλου Μήλου. Σε ένα από αυτά έζησε μια δυσάρεστη περιπέτεια όταν μια πελάτισσά του, η Μπιάνκα Ντε Σάουλες πυροβόλησε τον σύζυγό της, για χάρη του Βαλεντίνο. Κατηγορήθηκε για εκπόρνευση και παρ’ όλο που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, όταν αργότερα έγινε μεγάλος σταρ, το στούντιο φρόντισε να εξαφανιστούν τα αρχεία της αστυνομίας που αφορούσαν στην υπόθεση.


Το πέρασμα στον κινηματογράφο Όταν ξέσπασε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος προσπάθησε να καταταχθεί, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω μυωπίας. Εκείνη την εποχή βρισκόταν στο Λος Άντζελες με έναν θίασο, ο οποίος όμως διαλύθηκε. Απογοητευμένος και άνεργος ετοιμάστηκε για το ταξίδι της επιστροφής στην Νέα Υόρκη. Ένας φίλος του σύστησε να δοκιμάσει την τύχη του στον κινηματογράφο.


Για να καταφέρει να πάρει κάποιο ρόλο έκανε ότι ήταν δυνατόν. Άλλαξε το επώνυμό του από Γκουλιέλμι σε Βαλεντίνο και σύχναζε σε στέκια σκηνοθετών, ηθοποιών, παραγωγών, εκλιπαρώντας για μια ευκαιρία. Ο φίλος του, πιο ευέλικτος σε μεθόδους, τον προέτρεψε να πλησιάζει τις γυναίκες που είχαν γνωριμίες στο Χόλυγουντ, ώστε αυτές να του ανοίξουν τις κλειστές πόρτες.

 


Ο Βαλεντίνο υπάκουσε. Όταν γνώρισε την ηθοποιό Μέη Μάρει, κατάφερε να συμμετάσχει σε μία ταινία και έγινε κομπάρσος σε άλλες 15. Η γοητεία του δεν πέρασε απαρατήρητη από τη σεναριογράφο Τζουν Μάθιους, που ο λόγος της περνούσε όσο κανενός άλλου στις διανομές ρόλων. Του πρότειναν να παίξει στο έργο «Τέσσερις Ιππότες της Αποκάλυψης».


Η ταινία έγινε τεράστια επιτυχία και ο Βαλεντίνο έλαμψε με τη γοητεία του, για την οποία μιλούσαν πια όλοι και κυρίως, οι αναρίθμητες θαυμάστριές του. Στα σπίτια, έβαζαν στα γραμμόφωνα τις πλάκες με το ταγκό που χόρευε στη ταινία και προσπαθούσαν να τον μιμηθούν. Ο Βαλεντίνο αλλάζει τη μόδα Μετά από μερικούς μήνες ήρθε η δεύτερη μεγάλη επιτυχία με την ταινία, «Ο σεΐχης». Η υστερία εκτός από τις γυναίκες κατέλαβε πλέον και τους άνδρες που ήθελαν να του μοιάζουν. Οι πωλήσεις μπριγιαντίνης εκτοξεύτηκαν, αφού όλοι ήθελαν να  μοιάζει το μαλλί τους με του Βαλεντίνο. Οι εφημερίδες έγραφαν συνέχεια για τον γόη του Χόλυγουντ και εστίαζαν κυρίως στις ερωτικές του περιπέτειες.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Μηχανή του Χρόνου του Χρήστου Βασιλόπουλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ