30 ξενοδοχεία για την 28η Οκτωβρίου από το Πήλιο στα Ζαγόρια και από τη λίμνη Πλαστήρα στη Μεσσηνία! (φωτό)‏

Στο ταξίδι λέμε… Ναι! Το πρώτο τριήμερο της σεζόν σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη των φθινοπωρινών weekends. Συγκεντρώσαμε ιδιαίτερες προτάσεις ξενώνων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα με τιμές που ξεκινούν από €35.

Στο ταξίδι λέμε… Ναι! Το πρώτο τριήμερο της σεζόν σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη των φθινοπωρινών weekends. To athinorama.gr συγκέντρωσε ιδιαίτερες προτάσεις ξενώνων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα με τιμές που ξεκινούν από €35.


Σε απόσταση μόλις μίας ώρας από το λιμάνι του Λαυρίου, οι αυτόνομες κατοικίες Kea Villas θα γίνουν έστω και για λίγο το εξοχικό που πάντα θέλατε να έχετε στην Τζια. Το καλόγουστο συγκρότημα ατενίζει γαληνευτικά τη Χώρα του νησιού Ιουλίδα από το υψηλότερο σημείο της, ενώ στο εσωτερικό των κατοικιών, που παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, το μίνιμαλ κυκλαδίτικο στυλ διανθίζεται με νότες διακριτικής πολυτέλειας, όπως τα εξαιρετικής ποιότητας κλινοσκεπάσματα και τα επιλεγμένα έπιπλα (από €135, 6972243330 ).


Στην πάντα βολική για εύκολες αποδράσεις Αίγινα, το συγκρότημα Antzi Studios στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας αποτελεί μία πολύ αξιοπρεπή value for money επιλογή, απλωμένο σε 3 νεόδμητα πέτρινα κτίρια και ένα παλαιότερο, γύρω απ’ την πισίνα (από €35, προαιρετικό πρωινό, 2297061233 ).

Στη Θεσσαλία για βόλτες στο Πήλιο και τη Λίμνη Πλαστήρα  Pelion Resort Pelion Resort

Ξεκινάμε την περιήγησή μας στο Πήλιο από τα βορειοδυτικά και την Πορταριά, όπου το ιδανικό και για οικογένειες Pelion Resort θυμίζει πηλιορείτικο χωριό χωμένο στο πράσινο, ενώ πόντους προσθέτουν οι ευάεροι κοινόχρηστοι χώροι με μπαρ, εστιατόριο και μεγάλα καθιστικά (πακέτο 3 διανυκτερεύσεων από €210, 242809990 ).

 Αρχοντικό Έλντα Αρχοντικό Έλντα

Στο Αρχοντικό Έλντα στον Άγιο Δημήτριο, το πλούσιο χειροποίητο πρωινό σερβίρεται μέχρι αργά, ενώ για το τριήμερο οι 3 διανυκτερεύσεις σε σουίτα με τζάκι προσφέρονται στα €270 για 2-3 άτομα με δώρο 1 μπουκάλι κρασί και καφέδες κάθε απόγευμα (τιμές χωρίς πρωινό €10 χαμηλότερες, 2426031422 ).

 Ίρις Παραδοσιακοί Ξενώνες και Σουίτες Ίρις Παραδοσιακοί Ξενώνες και Σουίτες

Σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές στην καρδιά της Τσαγκαράδας, το Ίρις Παραδοσιακοί Ξενώνες και Σουίτες παντρεύει την όμορφη θέα με την εγκάρδια φιλοξενία σε ζεστά δωμάτια με ξεχωριστές μπαρόκ λεπτομέρειες και χειροποίητη ζωγραφική στους τοίχους (από €79, 2426049370 ).

 Νύμφες Νύμφες

Έχοντας στην πλάτη ένα κατάφυτο δάσος, οι 5 αυτόνομες κατοικίες Νύμφες, καθ’οδόν από την Τσαγκαράδα προς τον Μυλοπόταμο, διακρίνονται για την ποιοτική τους κατασκευή, ενώ μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο μεγάλο play room για επιτραπέζια και ταινίες (από €90, 2426049560 ).

 Karavia Lux Inn Karavia Lux Inn

Χτισμένα αμφιθεατρικά σε λόφο από την Άφησσο, τα 9 luxury apartments του συγκροτήματος Karavia Lux Inn διακοσμούνται σε μοντέρνες γραμμές, ενώ τοπικά προϊόντα χρησιμοποιούνται στο πρωινό και στο εστιατόριο του ξενοδοχείου (€110 με πρωινό, για min. 3 διανυκτερεύσεις, 2423033722 ).

 Nevros Hotel Nevros Hotel

Όσοι πάλι προτιμήσετε τη Λίμνη Πλαστήρα, το Nevros Hotel συνδυάζει τη διαμονή σε ευρύχωρα δωμάτια με όλες τις παροχές ενός πολυτελούς μικρού resort, όπως εστιατόριο συνεχούς λειτουργίας και spa σε ένα από τα χωριά-μπαλκόνια της, το Νεοχώρι (από €98 με χρήση spa, 2441093201 ).

Κλασική Πελοπόννησος  Alkyon Resort Alkyon Resort

Στα κοντινά παράλια του Κορινθιακού, το Alkyon Resort στο Βραχάτι αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες αλλά και όσους θέλουν να χαλαρώσουν στο ολοκαίνουργιο spa 1300 τ.μ. Οι τιμές διαμονής σε στάνταρ δίκλινο ξεκινάνε από €90 την ημέρα και περιλαμβάνουν πρωινό και δείπνο σε πλούσιο μπουφέ, ποτό καλωσορίσματος, ζωντανή μουσική το Σάββατο 26/10 και δωρεάν χρήση της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας και του γυμναστηρίου, ενώ οι διαμένοντες σε Junior σουίτα απολαμβάνουν επιπλέον δωρεάν το χαμάμ, τη σάουνα και το Jacuzzi (2741052010 ).

 Melissaki Villas Melissaki Villas

Εξίσου εύκολα και άνετα προσβάσιμες από την Αθήνα, κοντά στο Ναύπλιο, οι 4 πολυτελείς κατοικίες Melissaki Villas στα Πυργιώτικα σίγουρα θα γοητεύσουν τους ταξιδιώτες με απαιτήσεις χάρη στις προσωποποιημένες υπηρεσίες και το φίνο γούστο. Διαθέτοντας 3 κρεβατοκάμαρες και 2 μπάνια είναι ιδανικές και για μεγάλες παρέες και οικογένειες. Το μεγάλο τους ατού είναι ότι συνδυάζουν την ιδιωτικότητα και την ησυχία ενός εξοχικού με τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου. Έχουν άριστα οργανωμένη κουζίνα, ενώ το πλούσιο πρωινό σερβίρεται όποια ώρα το επιθυμείτε (από €150, 2752096414 ).

 Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη

Συνεχίζοντας παραλιακά, το Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη στεγάζεται σε υποδειγματικά ανακατασκευασμένο αρχοντικό του Λεωνιδίου με δωμάτια που τιμούν την τοπική παράδοση, ηλιόλουστη τραπεζαρία όπου σερβίρεται το πρωινό εμπλουτισμένο με βιολογικά προϊόντα από τον εύφορο κάμπο και ατμοσφαιρική ταράτσα πανοραμικής θέας (από €50, 2757022476 ).

 Moni Emvasis Moni Emvasis

Φτάνοντας στη Μονεμβασιά, οι 3 πολυτελείς σουίτες Moni Emvasis στο κεντρικό στενό του Κάστρου συνδυάζουν μοναδικά τη μεσαιωνική αύρα με το μοντέρνο design, ενώ στο ίδιας ιδιοκτησίας εστιατόριο Χρυσόβουλο την κουζίνα επιμελείται ο Μιχάλης Ντουνέτας (από €198 για min. 2 διανυκτερεύσεις, 2732062122 ).

 Θεοφανώ Art Hotel Θεοφανώ Art Hotel

Με 14 δωμάτια διακοσμημένα με έργα τέχνης και αντίκες, το Θεοφανώ Art Hotel στην πλατεία Χρυσαφίτισσας αποπνέει arty χαρακτήρα, ενώ στεγάζεται σε 4 κτίρια ιστορικής σημασίας τα οποία ανήκαν στην οικογένεια του Γιάννη Ρίτσου (από €88, 2732061212 ).

 Soukidia Villas Soukidia Villas

Στη Λακωνική Μάνη, οι 2 αυτόνομες κατοικίες Soukidia Villas σε ύψωμα πάνω από τον Καραβοστάσι υπόσχονται μαγευτική θέα στον κόλπο του Οιτύλου και το κάστρο της Κελεφάς, ενώ στο πολυτελές εσωτερικό τους διαθέτουν 3 υπνοδωμάτια με δικά τους μπάνια, εξοπλισμένη κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία και playroom (από €250, 6974053756 ).

 Citta dei Nicliani Citta dei Nicliani

Στο καλοδιατηρημένο χωριό Κοίτα, το boutique hotel Citta dei Nicliani διαπνέει αέρας γαλλικής εξοχής τόσο στα δωμάτιά του που μοιράζονται σε 2 κτίρια, όσο και στον κήπο με τις ωραία διαμορφωμένες γωνιές και τη θέα στα γύρω χωριά (από €90, 2733051827 ).

 Costa Navarino Costa Navarino

Ταυτισμένο με την τουριστική και όχι μόνο αναγέννηση ολόκληρης της Μεσσηνίας, το Costa Navarino στην Πύλο προσφέρει ειδικά για το τριήμερο προνομιακά πακέτα χαλάρωσης και ευεξίας με πληθώρα δραστηριοτήτων για μεγάλους και παιδιά, όπως yoga, pilates, κολύμβηση ή μαθήματα golf στα δύο signature γήπεδα, είτε δωρεάν είτε με σημαντικές εκπτώσεις. Το ειδικά σχεδιασμένο πακέτο διαμονής στο The Westin Resort Costa Navarino περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις, με τιμές από €165 τη βραδιά, πρωινό, δωρεάν διαμονή για τα παιδιά, early check-in την Παρασκευή και late check-out τη Δευτέρα (2723095000 ).

 Αρχοντικό Καλτεζιώτη Αρχοντικό Καλτεζιώτη

Ανηφορίζοντας στην ορεινή Αρκαδία, το ξεχωριστό Αρχοντικό Καλτεζιώτη στα Κάψια συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους του ορεινού τουρισμού πολυτελείας με δωμάτια μοιρασμένα σε 3 κτίρια, που εξυπηρετούν διαφορές ανάγκες, ατμοσφαιρικούς κοινόχρηστους χώρους με θέα στις πλαγιές του Μαινάλου ( από €100, 2710235822 ).

 Arcadia Resort Arcadia Resort

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, το Arcadia Resort ξεχωρίζει λίγο πριν την είσοδο της Βυτίνας έχοντας το Μαίναλο στην πλάτη και την πληθωρικά γνώριμη διακοσμητική υπογραφή του Σωτήρη Μπακόπουλου, αποτυπωμένη τόσο στα δωμάτια όσο και στο μεγάλο σαλόνι με τους αναπαυτικούς καναπέδες (από €139 με ημιδιατροφή, 2795022330 ).

 Το Μπελλαίικο Το Μπελλαίικο

Το διάσημο πρωινό της Νένας που ισοδυναμεί με πλήρες γεύμα είναι από μόνο του λόγος για να μείνετε στον ξενώνα Το Μπελλαίικο στη Στεμνίτσα, που στεγάζεται σε όμορφα αναπαλαιωμένο στεμνιτσιώτικο σπίτι του 17ου αιώνα στο ψηλότερο σημείο του χωριού (από €75, 2795081286 ).

Στις κοντινές βουνοκορφές της Στερεάς και τις πιο μακρινές της Ηπείρου  Το Μπαλκόνι της Αγόριανης Το Μπαλκόνι της Αγόριανης

Στις βορειοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού, το Μπαλκόνι της Αγόριανης είναι από τους πιο γνωστούς ξενώνες της περιοχής με δωμάτια απλά και πεντακάθαρα που χαρίζουν ζεστασιά χάρη στα ξύλινα πατώματα και ταβάνια αλλά και άπλετη θέα στο χωριό που βρίσκεται χτισμένο σε 7 λοφοκορφές. Στα ισχυρά χαρτιά συγκαταλέγεται το πλούσιο πρωινό από τα χεράκια της κ. Ευμορφίας, η οποία μαγειρεύει και στη διάσημη ταβέρνα του ξενώνα χρησιμοποιώντας μόνο ντόπια κρεατικά και λαχανικά από το κτήμα της (από €60, 2234061127 ).

 Ξενώνας Αρχοντόπετρα Ξενώνας Αρχοντόπετρα

Στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, κοντά στο Καρπενήσι, ο πετρόκτιστος ξενώνας Αρχοντόπετρα διαθέτει δωμάτια και σουίτες διακοσμημένες σε ύφος κλασικό και πολυτελές, spa, αλλά και ασυναγώνιστη θέα σε ένα πανόραμα βουνοκορφών, που θα απολαύσετε ιδιαιτέρως από το καφέ (από €60, 2237041100 ).

 Aristi Mountain Resort Aristi Mountain Resort

Σκαρφαλωμένο στην κορυφή της Αρίστης των Ζαγοροχωρίων, το Aristi Mountain Resort, μέλος πλέον των Small Luxury Hotels, χαρίζει συναρπαστική θέα στο Πάπιγκο και στους Πύργους της Αστράκας και διαθέτει ζεστά και προσεγμένα δωμάτια ( από €160 με χρήση spa, 2653041330 ).

 Μονοπάτια Mountain Resort Μονοπάτια Mountain Resort

Μικρό πολυτελές χωριό θυμίζει το Μονοπάτια Mountain Resort στα Άνω Πεδινά, αποτελούμενο από δύο αρχοντικά, οκτώ παραδοσιακά σπιτάκια και τρία επιπλέον κτίρια, ενώ ατμοσφαιρικοί κοινόχρηστοι χώροι και το υψηλού επιπέδου εστιατόριο «Μονοπάτια» συμπληρώνουν την εικόνα (από €120, 2653071116 ).

Γεύση από τα ωραία της Μακεδονίας  Limneon Resort Limneon Resort

Σε προνομιακό σημείο στη λίμνη της Καστοριάς με πανοραμική θέα, το πολυτελές Limneon Resort συγκροτούν δύο μονάδες, η μία δίπλα στην άλλη, με μεγάλα δωμάτια και σουίτες, μοντέρνο lounge-restaurant, spa και πισίνα ( από €117 με θέα στη λίμνη, 2467085111 ).

 Chloe Chloe

Σε ήσυχη γειτονιά της πόλης, στην ανερχόμενη βόρεια παραλία, το τριώροφο ξενοδοχείο Chloe διαθέτει δωμάτια σε γήινους χρωματισμούς με όμορφα μπάνια, ενώ το πρωινό ενισχύεται με σπιτικά γλυκά και σερβίρεται στην άνετη τραπεζαρία του ισογείου με το καφέ-μπαρ ( από €80, 2467021300 ).

 Jeep safari με βάση τον ξενώνα Βάττυνα Jeep safari με βάση τον ξενώνα Βάττυνα

Με τον Αλιάκμονα σχεδόν σαν προέκταση της μεγάλης αυλής του και τον Γράμμο σε απόσταση αναπνοής, ο ξενώνας Βάττυνα λίγο έξω από το Νεστόριο Καστοριάς διαθέτει άνετα δωμάτια σε παραδοσιακό στυλ, ενώ προσφέρεται και ως βάση για φυσιολατρικές δραστηριότητες (από €45, 2467031118 ).

 Ξενώνας Κοντοσώρος Ξενώνας Κοντοσώρος

Ακολουθούν δύο προτάσεις που ξεχωρίζουν, καθώς το βάρος δεν πέφτει τόσο στη διαμονή όσο στο έντονο γαστρονομικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν. Στο διάσημο για το νερό του Ξινό Νερό μεταξύ Πτολεμαΐδας και Φλώρινας, ο παραδοσιακός ξενώνας Κοντοσώρος ( από €55, 2386081551 ) φιλοξενεί το βραβευμένο και φέτος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας ομώνυμο εστιατόριο, με προσεγμένη art de la table και σύγχρονες παρεμβάσεις σε παραδοσιακές τοπικές γεύσεις από τον Νίκο Κοντοσώρο.

 Ξενώνας Αγκωνάρι Ξενώνας Αγκωνάρι

Στο Σκλήθρο, ο μέσα-έξω πετρόκτιστος ξενώνας Αγκωνάρι (από €60, 2386031080 ) με τους ατμοσφαιρικούς κοινόχρηστους χώρους και τις τοπικές νοστιμιές στο πρωινό ανήκει στην οικογένεια Πασπάλη, η οποία έχει το επίσης βραβευμένο και φέτος εστιατόριο «Θωμάς», όπου αυθεντικά πιάτα της μακεδονίτικης κουζίνας διανθίζονται με μια εξαιρετική συλλογή ελληνικών τυριών και μια τεράστια κάβα κρασιών.

 Ξενώνας Βιγλάτορας Ξενώνας Βιγλάτορας

Καταμεσής του καταπράσινου χωριού Άνω Πορόια Σερρών, ο ξενώνας Βιγλάτορας αποτελείται από 8 δωμάτια φτιαγμένα με μεράκι, ενώ η πέτρινη αυλή ή ο χώρος του καθιστικού με την τραπεζαρία για το πρωινό και το δείπνο προσφέρονται για χαλάρωση ( από €60 σε executive δίκλινο, 2327051231 ).

 Nastou View Hotel Nastou View Hotel

Στην κορυφή του ίδιου χωριού και μέσα σε περιποιημένο κήπο με εξωτερικό μπαρ και όμορφη θέα, τα διαφόρων μεγεθών δωμάτια του Nastou View Hotel είναι διακοσμημένα σε ύφος country style με ρομαντικές πινελιές και αύρα πολυτέλειας (από €65, 2327051586 ).

Value for money προτάσεις στα city hotels της Grecotel  Larissa Imperial Larissa Imperial

Στο ξενοδοχείο Larissa Imperial οι τιμές της προσφοράς ξεκινούν από €40 κατά άτομο την ημέρα σε δίκλινο δωμάτιο και περιλαμβάνει πρωινό σε μπουφέ, δωρεάν Wi-Fi, δωρεάν χρήση της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας, του χαμάμ, της σάουνας και του γυμναστηρίου καθώς και έκπτωση 10% στις θεραπείες μασάζ. Για ένα παιδί έως 12 ετών η διαμονή είναι δωρεάν στο δωμάτιο των γονιών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για late check out μέχρι τις 18:00 κατόπιν διαθεσιμότητας (2410 687600 ) .

 Astir Egnatia Alexandroupolis Astir Egnatia Alexandroupolis

Στο ξενοδοχείο Astir Egnatia Alexandroupolis από € 50/άτομο την ημέρα σε δίκλινο δωμάτιο μπορεί κανείς να απολαύσει το τριήμερο της 28ης. Στην τιμή περιλαμβάνεται το πρωινό σε μπουφέ, η δωρεάν χρήση της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας, του χαμάμ, της σάουνας και του γυμναστηρίου και δωρεάν Wi-Fi. Το παιδί έως 12 ετών διαμένει στο δωμάτιο των γονιών και υπάρχει, κατόπιν διαθεσιμότητας, η δυνατότητα για late check out μέχρι τις 18:00 (25510 38000 ) .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ