Τop Women η Αγγελίτα Βαλαή και η Τέσσυ Σαΐτη, που ετοιμάζουν πυρετωδώς το Athenian Ladies Club, το 1ο αποκλειστικά γυναικείο club! Τι είναι ακριβώς; Μόνο στο eirinika.gr

Πώς θα σας φαινόταν αν είχατε έναν χωρό δικό σας, μια όμορφη μονοκατοικία ας πούμε, όπου θα μπορούσατε να δώσετε ραντεβού και να βρεθείτε με τις φίλες σας, να πιείτε τον καφέ σας, να πείτε τα νέα σας και παράλληλα να κάνετε καινούριες γνωριμίες με άτομα που έχουν  κοινές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα με εσάς;

Πώς θα σας φαινόταν αν είχατε έναν χωρό δικό σας, μια όμορφη μονοκατοικία ας πούμε, όπου θα μπορούσατε να δώσετε ραντεβού και να βρεθείτε με τις φίλες σας, να πιείτε τον καφέ σας, να πείτε τα νέα σας και παράλληλα να κάνετε καινούριες γνωριμίες με άτομα που έχουν  κοινές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα με εσάς; Αν μάλιστα σας λέγαμε πως στον ίδιο χώρο, θα είχατε τη δυνατότητα να συνδυάσετε και πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων, όπως γυμναστική (yoga, pilates κλπ), μόδα, χορό, μακιγιάζ, μαγειρική-ζαχαροπλαστική, διακόσμηση σπιτιού & κήπου, σεμινάρια διατροφολογίας, group therapy και άλλα πολλά, πόσο πιο θελκτικό γίνεται το... πακετο;

Αν όμως δεν είστε και τόσο ο τύπος της γυναίκας που της αρέσει να κλείνεται εντός των 4 τειχών και θέλετε και τις βολτούλες σας, πώς σας ακούγονται τα ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι οργανωμένες επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα και εκθέσεις και οι βόλτες στην πόλη ή την εξοχή; Θα θέλατε επίσης να τυγχάνετε ειδικών εκπτώσεων με ειδική ονομαστική κάρτα, σε πλήθος επιχειρήσεων και καταστημάτων, από εστιατόρια, μέχρι κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής; Και ποια δεν θα ήθελε! Παράλληλα, αν σε όλα αυτά προσθέσουμε ότι από τις δραστηριότητές σας, θα αναπτύσσεται και έντονη φιλανθρωπική δράση, μήπως παραείναι ελκυστικά και ονειρεμένα όλα αυτά; Ναι θα μας πείτε, αλλά πού μπορεί θα μπορούσε κάποια να τα συνδυάσει όλα αυτά; Φαίνεται πως κάτι λείπει...


Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκαν δύο δραστήριες γυναίκες, η Αγγελίτα Βαλαή και η Τέσσυ Σαΐτη, οι οποίες βλέποντας ότι δεν υπάρχει κάποιο σημείο, στην Αθήνα, όπου μια γυναίκα να μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω μαζί, αποφάσισαν να αναλάβουν οι ίδιες δράση! Έτσι λοιπόν, επιδιώκοντας να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, οι δύο γυναίκες πήραν την πρωτοβουλία να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν το Athens Ladies Club, το πρώτο ιδιωτικό γυναικείο club / όμιλο, με εσωτερικές και εξωτερικές αλλά και χαρακτήρα φιλανθρωπικής δράσης! Τι χρειάζεται λοιπόν ώστε να υλοιποιηθεί αυτό το εγχείρημα; Τίποτα άλλο παρά μόνο τη δική μας στήριξη! Το eirinika.gr, συνάντησε και μίλησε με την Τέσσυ και την Αγγελίτα, ζητώνας τους να μας εξηγήσουν το όραμά τους για το Athens Ladies Club, το οποίο αποτελεί και το όνειρο της κάθε γυναίκας! 




Πώς ακριβώς οραματίζεστε το Athenian Ladies Club, και σε τι κοινό θα απευθύνεται; Πού θα είναι; 

Τέσσυ: Ζούμε σε μια εποχή που τα προβλήματα, δικά μας ή των τριγύρω μας, συνεχώς  αυξάνονται, η χαρούμενη διάθεση ολοένα και χάνεται, οι ανθρώπινες σχέσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Η κοινωνική μοναχικότητα και απραξία μεγαλώνει. Οι σημερινές γυναίκες νομίζω εισπράττουν αυτή τη κατάσταση ακόμα πιο έντονα. Την ίδια χρονική στιγμή που θέλουν να περάσουν όμορφα, να διασκεδάσουν, , να δημιουργήσουν, να προσφέρουν.


Η Τέσσυ Σαΐτη

Αγγελίτα: Θέλουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε έναν κλειστό όμιλο για δραστήριες κυρίες over 40s. Τα μέλη του club θα μπορούν όλες τις ώρες της ημέρας σε έναν όμορφο χώρο, με την ζεστασιά και την οικειότητα του «δικού» μας σπιτιού, να χαλαρώνουν με τις φίλες τους στο σαλόνι-καφέ του σπιτιού ή να συμμετέχουνε σε κάποια από τις δραστηριότητες που θα διεξάγονται στα υπόλοιπα δωμάτια. Παράλληλα το club  θα διοργανώνει και διάφορες εξωτερικές δραστηριότητες με ειδικά διαμορφωμένες τιμές για τα μέλη του. Το club θα στεγάζεται σε μια όμορφη μονοκατοικία στα Βόρεια Προάστια.


Η Αγγελίτα Βαλαή

Τι είδους δραστηριότητες θα περιλαμβάνει για τις συμμετέχουσες; Τι το διαφορετικό θα προσφέρετε εσείς για να σας επιλέξει κάποια; Θα υπάρχει κάποια εξειδίκευση για την κάθε περίπτωση;

Αγγελίτα: Μετά από έρευνα που έγινε σε διάφορα σημεία της Αθήνας σε πιθανά μέλη, καταλήξαμε να συμπεριλάβουμε τις εξής εσωτερικές δραστηριότητες στο αρχικό πρόγραμμα του A.L.C.: μαγειρική, μόδα/styling & μακιγιάζ, διακόσμηση σπιτιού-βεράντας-κήπου, κατασκευές do it yourself, απογεύματα με συζητήσεις και αναλύσεις ψυχολογικού περιεχομένου, σεμινάρια προληπτικής ιατρικής και διαιτολογίας, λογοτεχνικά απογεύματα, γυμναστική όπως yoga, pilates, cyba, κ.α., βραδιές μπιρίμπας, βραδιές με προβολή ταινιών. Μάλιστα στον κήπο του σπιτιού σκεφτόμαστε να έχουμε και mini θερινό cinema με μαξιλάρες και pop corn, εννοείται μόνο για τα μέλη! Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες θα συμπεριλαμβάνονται στην μηνιαία συνδρομή, με εξαίρεση την συμμετοχή στα προγράμματα γυμναστικής, που και σε αυτά η τιμή θα είναι αρκετά μικρότερη της αγοράς. Όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται σε ολιγομελή groups και θα είναι κατά απόλυτη επιλογή των μελών.
Επίσης, το club θα διοργανώνει και εξωτερικές δραστηριότητες, όπως έξοδοι σε μουσεία, εκθέσεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, βόλτες σε γραφικές γειτονιές της Αθήνας, και θα συνεχίζεται η βραδιά με φαγητό ή/και ποτό, όλα με τιμές ειδικά διαμορφωμένες για τα μέλη.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη του club, θα διοργανώνονται και εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδος.


Τέσσυ: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε έναν ζεστό, οικείο και απόλυτα γυναικείο χώρο, οι γυναίκες θα έχουνε την ευκαιρία να συναντιούνται με τις φίλες τους, να κάνουνε καινούργιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και φιλίες, ενώ ταυτόχρονα θα ασχολούνται με όλα όσα τους ενδιαφέρουν.

Παράλληλα, βασικός στόχος του club είναι η ανάπτυξη φιλανθρωπικής δράσης και προσφοράς, εύκολα και αβίαστα μέσα από τις εσωτερικές δραστηριότητες, αλλά και τα διάφορα bazaar και events που θα διοργανώνονται σε τακτά διαστήματα.
Σημαντικότατο πλεονέκτημα επίσης για τα μέλη του club θα είναι οι εκπτώσεις που θα τους παρέχονται από τις διάφορες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, με την ονομαστική κάρτα μέλους που θα τους δίνεται με την εγγραφή τους.


Πώς σας ήρθε η ιδέα του Athenian Ladies Club; Θεωρείτε ότι λείπει κάτι τέτοιο από την Αθήνα; Πιστεύετε πως θα έχει πέραση σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο; 


Τέσσυ: Θα έλεγα λίγο εγωιστικά… Γιατί απλά ξεκίνησε από τα δικά μου τα θέλω και τις δικές μου ανάγκες. Είναι τόσες οι φορές που θέλησα να κάνω πράγματα, να βγω, να ασχοληθώ με τα κοινά, να εξασκήσω παλιά ή καινούργια hobbies, αλλά δεν το αποφάσιζα γιατί απλά μου έλειπε η παρέα ή και η οργάνωση. Έτσι σκέφτηκα την ιδέα της δημιουργίας του πρώτου γυναικείου members only club, όπου οι γυναίκες θα έχουμε τον δικό μας χώρο να περνάμε όμορφα και ταυτόχρονα να ασχολούμαστε με όλα όσα μας αρέσουν.

Αγγελίτα: Το Athenian Ladies Club θα είναι το πρώτο και μοναδικό club στο είδος του στην Ελλάδα. Μεμονωμένα, κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες προσφέρουν κάποιοι πολιτιστικοί σύλλογοι, και όχι όμως μόνο για γυναίκες.  Είναι κάτι που σίγουρα λείπει από την Αθήνα και από την καθημερινότητα των γυναικών της. Στην Ελλάδα, παραδοσιακά οι άντρες έχουνε περισσότερα πράγματα να κάνουν από τις γυναίκες, στον ελεύθερό τους χρόνο. Θα βγούνε με τους φίλους τους, θα πάνε στο γήπεδο, και πολλοί έχουνε καθιερωμένες αντρικές βραδιές. Με το Athenian Ladies Club για πρώτη φορά οι γυναίκες θα έχουνε το δικό τους ευχάριστο χώρο να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν και να προσφέρουν.


Πιστεύουμε πως αυτή ακριβώς η οικονομική δυσκολία της εποχής είναι που κάνει ακόμα πιο απαραίτητη την ανθρώπινη επαφή, την συντροφικότητα, την ανάπτυξη των ενδιαφερόντων μας, αλλά και την προσφορά στους συνανθρώπους μας. ‘Ολα όσα θα προσφέρει το Athenian Ladies Club στα μέλη του.

Έχοντας η ίδια, μια νέα κοπέλα με όραμα και φιλοδοξίες, ζήσει στο εξωτερικό, συνάντησες κάτι αντίστοιχο; Εμπνευστήκατε από εκεί;

Αγγελίτα: Στο εξωτερικό, η ιδέα των women’s club και men’s club (members only) είναι πάρα πολύ διαδεδομένη. Είναι μια φυσική κατάσταση, που το να ανήκεις σε ένα τέτοιο club είναι κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Ακόμα και κάποιες από τις μητέρες φίλων μου από το Πανεπιστήμιο είναι μέλη σε διαφορετικά ladies club του Λονδίνου, και μιλώντας μαζί τους, κατάλαβα πως δεν μπορούν καν να σκεφτούνε πως είναι να μην ανήκεις σε κάτι παρόμοιο.
Μετά το τελευταίο ταξίδι της μητέρας μου στο Λονδίνο, αποφασίσαμε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το μάθει και η γυναίκα της Αθήνας!


Τι σχόλια έχετε ακούσει και ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής; 

Αγγελίτα: Γενικά τα σχόλια είναι πολύ θετικά και οι γυναίκες αγκαλιάζουν την ιδέα με μεγάλο ενθουσιασμό. Ακόμα και οι άγνωστες κυρίες που συμμετείχαν στην έρευνα, μετά τον πρώτο δισταγμό τους να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο, έδιναν τα στοιχεία τους με μεγάλη χαρά, ανυπομονώντας να ξεκινήσουμε! Παρόλα αυτά, όπως κάθε καινούρια ιδέα, θέλει και αυτή τον χρόνο της ώστε να αποκτηθεί η ανάλογη εμπιστοσύνη και να μπορέσουνε οι γυναίκες να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη, συναισθηματικά και οικονομικά, που θα έχουνε με το να ανήκουν σε ένα τέτοιο club.

Τέσσυ: Το πολύ θετικό είναι ότι εκτός από τον ενθουσιασμό που υποδέχτηκαν την ιδέα οι κυρίες-πιθανά μέλη, με αντίστοιχο ενθουσιασμό δέχτηκαν την συνεργασία μαζί μας πολλοί γνωστοί επαγγελματίες στον χώρο τους, για να αναλάβουν κάθε μια από τις δραστηριότητες.


Πώς και αποφασίσατε να επιλέξετε ένα crowd-funding site για να πετύχετε τον στόχο σας; Το θεωρείτε πιο εύκολο έτσι;


Αγγελίτα: Το crowd-funding σημαίνει χρηματοδότηση από το πλήθος. Ο καθένας από εμάς χρηματοδοτεί με το όποιο ποσόν μια ιδέα που του αρέσει, και ως αντάλλαγμα δέχεται κάποιο δώρο σχετικό με την ιδέα που χρηματοδοτεί, συνήθως μεγαλύτερης αξίας. Το crowd-funding είναι πάρα πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό, και πάρα πολλές καινούργιες ιδέες έχουνε ξεκινήσει χάρη σε αυτό. Μέσα λοιπόν από την παρουσίασή μας (http://www.groopio.com/el/projects/display/461/athenian-ladies-club), όποια κυρία την ενδιαφέρει να γίνει μέλος στο Athenian Ladies Club ή έστω να μας γνωρίσει από κοντά, και να αποφασίσει τι θα κάνει, της δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία, δίνοντας όποιο ποσόν εκείνη επιθυμεί, να το υποστηρίξει και να δεχθεί τις μεγάλες εκπτώσεις που της παρέχονται αντίστοιχα στην συνδρομή της. Το κεφάλαιο που απαιτείται για την εκκίνηση μιας τέτοιας επιχείρησης είναι αρκετά υψηλό, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να ζητήσουμε συμπληρωματική χρηματοδότηση,  ουσιαστικά από τα μελλοντικά μέλη του Athenian Ladies Club, μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Τέσσυ:Πολλές φορές ο κόσμος θέλει να βοηθήσει αλλά δεν του δίνεται η ευκαιρία. Πόσες φορές έχουμε ακούσει τις φράσεις ‘αν μου το είχες πει, αν το ήξερα’…  Τώρα λοιπόν με την παρουσία μας εκεί, το λέμε και το ξέρει. 
Η ευκολία συνίσταται στο ότι η όποια συνδρομή, κάνει αυτόματα την κάθε κυρία μελλοντικό μέλος τουAthenian Ladies Club για όποιο διάστημα εκείνη επιθυμεί, με ένα πολύ μεγάλο οικονομικό όφελος. Είναι απαραίτητο να τονίσουμε πως όποια συνδρομή στην πλατφόρμα crowd-funding, είναι απόλυτα διασφαλισμένη γιατί τα χρήματα απλά δεσμεύονται και σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί όλο το ποσόν, επιστρέφεται στο τέλος του project (30 Ιουνίου 2014) στον δικαιούχο. 'Αρα δεν έχουν να χάσουν τίποτα, αντίθετα μόνο να κερδίσουν ως μέλη του club με μεγάλη έκπτωση. Η δυσκολία φυσικά είναι στο ότι πολλές κυρίες δεν έχουνε εξοικείωση με την χρήση υπολογιστών αλλά και internet (γι’ αυτό είναι και μία από τις δραστηριότητες που προσφέρει το club) με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο για αυτές να κάνουν την συνδρομή τους ηλεκτρονικά.

Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε, μιας που το ποσό που πρέπει να συγκεντρώσετε είναι αρκετά μεγάλο και το διάστημα (ως τις 30 Ιουνίου) μικρό;

Αγγελίτα: Η περίοδος των 60-90 ημερών είναι το σύνηθες χρονικό διάστημα για τις πλατφόρμες crowd-funding, κατά τις οποίες τρέχει ένα project τέτοιου ποσού. Χρειάζεται πολύ σωστή και συνεχόμενη προώθηση ώστε να γνωστοποιηθεί σε ένα ευρύ κοινό, και συγκεκριμένα στο target group που απευθυνόμαστε.

Τέσσυ: Το αν θα πετύχουμε θεωρώ ότι εξαρτάται από το πόσο θα συνειδητοποιήσουν οι κυρίες που θέλουν να είναι μέλη στο Athenian Ladies Club, το μεγάλο οικονομικό όφελος που θα έχουνε, με την τωρινή συνεισφορά τους.


Μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένη την παρουσίαση του Athenian Ladies Club στο: http://www.groopio.com/el/projects/display/461/athenian-ladies-club

Επικοινωνήστε με την Αγγελίτα και την Τέσσυ για όποια απορία και περαιτέρω διευκρίνιση στο: athenianladiesclub@gmail.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ