Κύριοι, την προσοχή σας: Αυτά είναι 4 πράγματα που κάθε άντρας πρέπει να κάνει για την έγκυο σύντροφο του

Ο πατέρας παίζει σημαντικό ρόλο στην εγκυμοσύνη της συντρόφου του. Η συναισθηματική υποστήριξη από την πλευρά του μπορεί να μειώσει το άγχος της εγκύου.

Ο πατέρας παίζει σημαντικό ρόλο στην εγκυμοσύνη της συντρόφου του. Η συναισθηματική υποστήριξη από την πλευρά του μπορεί να μειώσει το άγχος της εγκύου.



Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, οι έγκυες γυναίκες που αντιλαμβάνονται ότι οι άνδρες τους τις αγαπούν και τις υποστηρίζουν είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά.

Επιπλέον, η ικανοποίηση των φυσικών αναγκών της συντρόφου σας θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του αγέννητου παιδιού σας.

-Τα συναισθήματα της εγκύου μπορεί να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη του αγέννητου παιδιού σας. Μια ανασκόπηση έρευνας σχετικά με το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Current Opinion in Psychiatry», αποδεικνύει ότι τα υψηλά επίπεδα άγχους στην εγκυμοσύνη σχετίζονται με τον πρόωρο τοκετό.
Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχουν αντίκτυπο σε πολλές πτυχές της ανάπτυξης του μωρού από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση. Αν η σύντροφος σας ανησυχεί για την ανάπτυξη του μωρού, τις αλλαγές στο σώμα της, τις διαγνωστικές εξετάσεις ή οποιαδήποτε άλλη πτυχή της εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να την ενθαρρύνετε και να συζητήσετε μαζί της γι’ αυτές τις ανησυχίες.

-Η τακτική προγεννητική φροντίδα είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή εγκυμοσύνη. Ο μέλλοντας μπαμπάς μπορεί να βοηθήσει την έγκυο να επιλέξει τον κατάλληλο μαιευτήρα και να την συνοδέψει στις προγεννητικές επισκέψεις όσο το δυνατόν συχνότερα. Θα το εκτιμούσε ιδιαίτερα εάν οδηγούσατε εσείς μέχρι το ιατρείο τις ημέρες που εκείνη αισθάνεται κουρασμένη. Το να είστε μαζί της θα την καθησυχάσει, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τον ενθουσιασμό και την πρωτόγνωρη εμπειρία να ακούσετε μαζί τον κτύπο της καρδιάς του μωρού σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ