Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να αποκτήσει σωστό διατροφικό πρόγραμμα μετά τις διακοπές; Ιδού οι απάντησεις...

Διανύουμε την πρώτη μέρα του φθινοπώρου και δειλά δειλά όλοι αρχίζουμε να επιστρέφουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών. Οι μικροί μας φίλοι επιστρέφουν από τα εξοχικά με παραπανίσια κιλά και ένα ακανόνιστο διατροφικό πρόγραμμα . Λίγο τα γλυκά, λίγο τα παγωτά, λίγο ο χρόνος με τους παππούδες, λίγο τα σουβλάκια και οι πίτσες το βράδυ, τα παιδιά χαλάρωσαν με αποτέλεσμα να μην προσέξουν τη ποσότητα αλλά την ποιότητα των τροφών τους.

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2014/09/Vegetarian-Diet-is-Safe-for-Kids.jpg

Επιστρέφοντας όμως χρειάζεται άμεσα να μπει ένας καλός προγραμματισμός. Δεν μιλάμε για δίαιτα και στερήσεις αλλά για ένα σωστό  διατροφικό προγραμματισμό, που παράλληλα με τη συστηματική άσκηση, θα βοηθήσουν το παιδί να ξαναβρεί τους ρυθμούς του και το φυσιολογικό του βάρους. Διορθώστε λοιπόν τα διατροφικά παραστρατήματα των διακοπών και όλα θα επιστρέψουν στη θέση τους επισημαίνουν οι ειδικοί του neadiatrofis.gr .

Και πώς θα το κάνετε αυτό για ένα παιδί;

- Προγραμματίστε καλύτερα τη διατροφή του παιδιού σας.

- Μην αφήνετε να φεύγει νηστικό από το σπίτι το πρωί και βάλτε πολλά γευματάκια στη διατροφή του

- Τα κυρίως γεύματά του να είναι πλήρη. Πάντα να συνοδεύονται με λαχανικά και να περιέχουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

- Τουλάχιστον 2 – 3 φορές την εβδομάδα να υπάρχουν στο σπίτι όσπρια και λαδερά φαγητά, και 2 –3 φορές άπαχες πρωτεΐνες όπως ψάρι και κοτόπουλο.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ