Πώς η οικονομική κρίση, προκαλεί.. βία στην οικογένεια - 3 στους 10 μαθητές βιώνουν ένταση και καυγάδες στο σπίτι λόγω φτώχειας!

Ενταση και καυγάδες μέσα στην οικογένεια λόγω της οικονομικής κρίσης βιώνουν τρεις στους δέκα μαθητές εφηβικής ηλικίας στη χώρα μας, ενώ το 21,3% των εφήβων αναφέρει ότι ένας από τους δύο γονείς του έμεινε άνεργος λόγω της κρίσης.

Ενταση και καυγάδες μέσα στην οικογένεια λόγω της οικονομικής κρίσης βιώνουν τρεις στους δέκα μαθητές εφηβικής ηλικίας στη χώρα μας, ενώ το 21,3% των εφήβων αναφέρει ότι ένας από τους δύο γονείς του έμεινε άνεργος λόγω της κρίσης όπως αναφέρει άρθρο της Καθημερινής.


Οπως κατέδειξε πρόσφατη έρευνα (2014) του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, ποσοστό 8,2% των εφήβων αναφέρει ότι λόγω της κρίσης χρειάστηκε να μετακομίσει είτε σε διαφορετική περιοχή είτε μαζί με συγγενείς, το 5,4% των μαθητών αναφέρει ότι στην οικογένειά του λείπουν χρήματα για την αγορά φαγητού, το 10,5% σταμάτησε τα ιδιαίτερα μαθήματα, και το 3% άλλαξε σχολείο (από ιδιωτικό που πήγαινε σε δημόσιο).
Τρεις στους δέκα μαθητές δηλώνουν ότι σταμάτησαν να πηγαίνουν ταξίδια και διακοπές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ