32 διακεκριμένοι Ελληνες & ξενοι σχεδιαστές, 4 ημέρες, 1 μοναδικό event - Η 16th Athens Xclusive Designers Week by Coca Cola light, ξεκινάει σε τρεις μόλις ημέρες.. Σπεύσατε!

Η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light, ανανεώνει για 16η φορά το ραντεβού της με 32 κορυφαίους σχεδιαστές από 24 έως 27 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, στη Λεωφόρο Συγγρού, παρουσιάζοντας πρώτη τις νέες τάσεις της μόδας για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015.


Η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light, ανανεώνει για 16η φορά το ραντεβού της με 32 κορυφαίους σχεδιαστές από 24 έως 27 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, στη Λεωφόρο Συγγρού, παρουσιάζοντας πρώτη τις νέες τάσεις της μόδας για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015.


Την διοργάνωση θα «ανοίξει» ο οίκος μόδας Vassilis Zoulias, ένας από τους πιο θρυλικούς της Αθήνας, που εδώ και δεκαετίες χαρακτηρίζεται για την κομψότητα και την φινέτσα στις δημιουργίες του. Την πρώτη μέρα της 16ης AXDW by Coca-Cola light, ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας πρόκειται να παρουσιάσει τη  Νέα Resort Collection SS ’15, έχοντας ως πηγή έμπνευσης την Μις Ελλάς και Top Model των '60s ΥΑΚΙΝΘΗ Καραβίτη-Πολίτη.
Από τους πλέον καταξιωμένους οίκους μόδας, η Ρίτα Πατερώνη  παρουσιάζει την ανανεωμένου ύφους συλλογή της. Πάνω από 30 χρόνια διαχρονικής μόδας  με πορεία στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική χαρακτηρίζουν τον οίκο Rita Pateroni. Η Ρίτα και η Λιάνα, μητέρα και κόρη, μοιράζονται στο σχεδιαστικό κομμάτι και δημιουργούν συλλογές με θηλυκότητα και άποψη.
Δημιουργίες υψηλής ραπτικής, νυφικά αλλά και pret a porter σειρές που ξεχωρίζουν για την προσωπική αίσθηση του στυλ και τα μοναδικά και πρωτότυπα υλικά θα παρουσιάσει ο οίκος Kathy Heyndels. Ο επικεφαλής του οίκου, Γιάννης Τόγκος, παρουσιάζει τη νέα του συλλογή στην AXDW by Coca-Cola light.
Δύο νέες και ταλαντούχες σχεδιάστριες συναντούν ένα αγαπημένο label κοινό και για τις δύο. Η Lila Nova και η Loukia Kyriakou αναδείχθηκαν μέσα από τα Best New Designers Awards, τον διαγωνισμό-θεσμό της AXDW, κερδίζοντας και οι δύο το πρώτο βραβείο. Το fairytale chic με vintage στοιχεία, που χαρακτηρίζει τη Lila Nova και το safari / utility glamour, που βρίσκεται στην καρδιά του στυλ της Loukia Kyriakou, ταίριαξαν γάντι με το Underground look. Στη 16η AXDW by Coca-Cola light, η Lila Nova θα παρουσιάσει την πέμπτη συλλογή της για το label, ενώ η Loukia Kyriakou τη δεύτερη.
Η πρώτη μέρα της διοργάνωσης θα ολοκληρωθεί με τις δημιουργίες του Απόστολου Μητρόπουλου, ο οποίος από το χειμώνα του 2006 σχεδιάζει  για την εταιρεία Underground τη συλλογή Apostolos Mitropoulos Underground. Ρούχα basic αλλά πάντα με χαρακτηριστικά τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες, τις δυναμικά σέξι πινελιές και τον ισχυρό, μοναδικό χαρακτήρα, οι δημιουργίες του Απόστολου για το Underground είναι περιζήτητα κομμάτια για όλες τις fashionistas.
Το Σάββατο 25/10, στην πασαρέλα της 16η AXDW by Coca-Cola light αρχικά θα δούμε  τις δημιουργίες της Γιώτας και του Ιωάννη Κωνσταντίνου, του σχεδιαστικού διδύμου της Join Clothes.  Η JOIN CLOTHES, εφαρμόζοντας τις θεμελιώδεις αρχές της αρχιτεκτονικής με δημιουργικότητα, έχει ως αποτέλεσμα ευέλικτα και πολυμορφικά ρούχα, ως επί το πλείστον, σε one size. Τα ρούχα μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους δημιουργώντας layers (στρώσεις) και με βάση την ευελιξία τους, μπορούν να φορεθούν από το πρωί έως το βράδυ.
Το brand name Stylianos άρχισε να επεκτείνεται στο εξωτερικό με το μεγαλύτερο επίτευγμα το σχεδιασμό μιας αποκλειστικής γραμμής για την "αεροπορία STAR ALPHA”, τις ιδιωτικές αερογραμμές της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Ο Στυλιανός σπούδασε στο θρυλικό Instituto Marangoni στο Μιλάνο και από το 2008 είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του σπιτιού Νυφικό ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Έχει συμμετάσχει στην AXDW  όπου κατέπληξε το κοινό, κατ 'αρχάς με το φανταστικό φινάλε της Δούκισσας Νομικού φορώντας νυφικό φόρεμα με 1800 κεντημένα κρύσταλλα Swarovski (συλλογή Αντιθέσεις, fw 2012-13) και μια σεζόν αργότερα τιμήθηκε με το βραβείο «Best New Designer».
Παίρνοντας έμπνευση από origami, films, MPVs, Lego, την αρχιτεκτονική και πολλά άλλα, η Κατερίνα Βαμβακά - Gaffer & Fluf παρουσιάζει μια συναρπαστική συλλογή από ρούχα που προσαρμόζονται ανάλογα με το στυλ και τις ανάγκες του καθένα.
Η ιδέα της δημιουργίας ρούχων που εξελίσσονται κατά  την διάρκεια της ημέρας είναι κάτι περισσότερο από μια έννοια της μόδας. Είναι το προϊόν μιας ανάγκης για ατομική έκφραση. Η πολυετή εμπειρία της Κατερίνας Βαμβακά στο χώρο του costume design στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη διαφήμιση, την οδήγησε στο να κατανοήσει και να αναδείξει τη μοναδικότητα του κάθε γυναικείου σώματος.
Το brand ΣΟΜΦ πρόκειται να συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Athens Xclusive Designers Week.  Η σχεδιάστρια  Mariaflora Lehec, απόφοιτοςτου Central Saint Martin, έχει δουλέψει μαζί με μερικούς από τους κορυφαίους σχεδιαστές μόδας της Βρετανίας και είναι γνωστή για το βραβευμένο blog www.miss-athenes.net.
Η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης θα ολοκληρωθεί με τις δημιουργίες της σχεδιάστριας Athina Korda. Γεωμετρικές, αυστηρές γραμμές, σκούρα χρώματα και αντιθετικά υλικά συνθέτουν το προσωπικό ύφος της δημιουργού, που συμμετέχει για 3η φορά στην AXDW by Coca-Cola light.
Την Δευτέρα 27/10 την αυλαία θα ανοίξει ο σχεδιαστής Notis Panayiotou, ο οποίος ξεκίνησε από το κόσμημα και μετά από μια μεγάλη πορεία στο χώρο του θεάματος ασχολήθηκε με το ένδυμα. Ο Κύπριος σχεδιαστής είναι γνωστός για το sexy στοιχείο που επικρατεί στις συλλογές του .
Με τη δεύτερη κολεξιόν του ο σχεδιαστής Spiros Stefanoudakis είχε αποσπάσει το βραβείο του «Best New Designer» στα βραβεία των Νέων Σχεδιαστών της διοργάνωσης. Ο σχεδιαστής έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, ενδυματολόγους, τηλεοπτικές εκπομπές και περιοδικά και υπόσχεται να κερδίσει το κοινό με την παρουσίαση της νέας του κολεξιόν.
Celebrity Skin σημαίνει avant garde, θεατρικότητα, εντυπωσιακά αξεσουάρ, εμμονή με το μαύρο και φυσικά... celebrities στην πασαρέλα! To δίδυμο του Δημήτρη Στρέπκου  και της Ελένης Μπάρλα έχει ξεχωρίσει από την αρχή της πορείας του: ελληνικά και διεθνή media γράφουν για τις δημιουργίες τους, συμμετέχουν σε events μόδας και τέχνης ενώ το Celebrity crowd συνεχώς αυξάνεται: Άντα Λιβιτσάνου, Νατάσα Καλογρίδη, Τζένη Μπότση, Δημήτρης Βλάχος, Πέμυ Ζούνη κ.α.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συλλογή Surya Namaskar  SS 2015 του brand name Valtadoros που θα παρουσιάσει ο ταλαντούχος σχεδιαστής Πάρις Βαλταδώρος και είναι επηρεασμένη από τη στάση του σώματος όπως τη βλέπουμε στη Γιόγκα.
Την αυλαία της 16ης AXDW by Coca-Cola light θα «ρίξει» ο Panos Apergis, ο σχεδιαστής που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο χώρο της μόδας και έχει εργαστεί ως στυλίστας για πολλά χρόνια σε περιοδικά, τηλεόραση και κινηματογράφο. Το έθνικ στοιχείο υπερισχύει στις συλλογές του και τον κάνει να ξεχωρίζει με το προσωπικό του στυλ σε ρούχα και αξεσουάρ.
Για μια ακόμα φορά ο πολύ σημαντικός θεσμός των New Designers Awards by Coca–Cola light, δίνει το «βήμα» σε 15 νέους σχεδιαστές να αναδείξουν το ταλέντο τους και έχουν την ευκαιρία να διακριθούν στις κατηγορίες Best New Designer, Best Trendsetter και Best Catwalk. To Θεσμό έχει αγκαλιάσει αυτή τη σεζόν η Coca-Cola light, η οποία στηρίζει τους νέους σχεδιαστές και τους κάνει αρωγούς στην προσπάθεια στήριξης του (ΕΕΛΙΑ) του φορέα με τον οποίο συνδέεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο έκπληξη που θα απολαύσουμε στην πασαρέλα. Παράλληλα, την ημέρα των NDA by Coca-Cola light, θα φιλοξενηθούν δύο ομαδικές συμμετοχές, εκτός διαγωνισμού, από τους σπουδαστές και απόφοιτους των  ειδικοτήτων   Ενδύματος  και  Κοσμήματος του  Δημοτικού  Ινστιτούτου  Επαγγελματικής  Εκπαίδευσης και  Κατάρτισης   Βόλου [ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ]  και τους σπουδαστές Σχεδίου Μόδας & Πατρό-Ραπτικής του Theia lab.
Για τρίτη συνεχόμενη φορά, η Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light δίνει τη δυνατότητα ενεργού συμμετοχής στο ευρύ κοινό μέσα από τον ανοιχτό διαγωνισμό σχεδίου Fashion Design Project, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του νικητή στα επόμενα New Designers Awards. Η ανάδειξη του νικητή θα γίνει μέσω on line ψηφοφορίας στο facebook.
Η  Coca-Cola light, το αγαπημένο αναψυκτικό των γυναικών που παρακολουθεί και αγκαλιάζει τις τάσεις στην μόδα,  υποστηρίζει σαν Diamond Sponsor για πρώτη φορά τη διοργάνωση AXDW ως χορηγός μετονομασίας και θα δώσει το δικό της στίγμα με εκπλήξεις και πολλή Coca-Cola light για όλους τους παρευρισκόμενους. Παράλληλα, συνεχίζοντας να στηρίζει δυναμικά την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (ΕΕΛΙΑ) για την ενημέρωση των γυναικών γύρω από τις καρδιαγγειακές παθήσεις, δημιούργησε σε συνεργασία με την εταιρεία μόδας BSB, το νέο συλλεκτικό αξεσουάρ μόδας - έκπληξη, το οποίο και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της 16ης Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light. Το αξεσουάρ θα μπορούν οι επισκέπτες της  16ης Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light να αγοράζουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο shop-in shop που θα φιλοξενηθεί στο χώρο, σε ειδική προνομιακή τιμή, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις του αξεσουάρ θα δοθούν στην ΕΕΛΙΑ για την υποστήριξη της δράσης και ενημέρωσης των γυναικών για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα αξεσουάρ ειναι συνολικά 200 συλλεκτικά κομμάτια, αποκλειστικά σχεδιασμένα για την ενέργεια που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light.
 
Η Belvedere Vodka, η super premium βότκα από την Πολωνία, στηρίζει τη μόδα και τους δημιουργούς της και γίνεται για μια ακόμα σεζόν χορηγός της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας! Οι World Class bartenders της Belvedere θα επιμεληθούν μοναδικά signature cocktails για τους VIP καλεσμένους της διοργάνωσης σε ένα νέο εντυπωσιακής κατασκευής bar ειδικά σχεδιασμένο για την AXDW by     Coca-Cola light! Παράλληλα, η Belvedere Vodka, αναζητά το καλύτερο Street Style Fashion Icon ανάμεσα στους επισκέπτες της 16ης Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light. Στη φετινή διοργάνωση, η Belvedere Vodka προσκαλεί τους παρευρισκόμενους να ποζάρουν στο φακό του φωτογράφου, να ανεβάσουν τη φωτογραφία τους στο Instagram με το hashtag #BelvedereStyle και να κερδίσουν ένα outfit από τη collection του Πάνου Απέργη.
 
H βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie συμμετέχει στο φετινό AXDW by Coca-Cola light,  με μια πρωτοποριακή ενέργεια, ένα ειδικό happening που στόχο έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την ψωρίαση: ένα μη μεταδοτικό νόσημα από το οποίο πάσχουν περίπου 220.000 συνάνθρωποί μας στην Ελλάδα. Με το μήνυμα «Μήπως βλέπεις τη λάθος εικόνα;», η δράση παροτρύνει το κοινό να κατανοήσει καλύτερα την πραγματικότητα που βιώνουν οι ασθενείς και να αναθεωρήσει τυχόν προκαταλήψεις του. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της AbbVie, που έχει ως επίκεντρο τους ασθενείς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Την επιμέλεια του μακιγιάζ θα αναλάβει η σχολή FREDDY MAKE UP STAGE, με επικεφαλής τον Freddy Kalobratso.
Το hair styling των επιδείξεων της AXDW by Coca-Cola light,  θα γίνει με τα προϊόντα του βρετανικού fashion lover brand Toni & Guy, που αγαπήθηκε από εκατομμύρια γυναίκες για το ακαταμάχητο στυλ και το μοναδικό ύφος που προσδίδει σε κάθε τους εμφάνιση! Την επιμέλεια του hair styling θα αναλάβει όπως κάθε σεζόν η σχολή κομμωτικής Diamantopoulos, με επικεφαλής τον Βασίλη Διαμαντόπουλο.
 
Κατά τη διάρκεια της 16ης AXDW by Coca-Cola light, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πόσιμου θαύματος, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, Collagen Pro-Active, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά!
Το κοινό της εβδομάδας μόδας θα μπορέσει να επισκεφθεί το μοναδικό showroom της Alexia Fashion με δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών, που θα βρίσκονται στο χώρο της διοργάνωσης για όλες τις ημέρες.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ