Αυτή η Γκέισα είναι ετών 90 εργάζεται ακόμη και ψυχαγωγεί τους άνδρες χωρίς ποτέ να έρχεται σε σεξουαλική επαφή μαζί τους‏! (φωτό)

Η 90χρονη κ. Γιούκο Ασακούσα, η γηραιότερη γκέισα της Ιαπωνίας, που εξακολουθεί ν΄ ασκεί το επάγγελμά της επί 75 χρόνια «αμετανόητη», είναι το αντικείμενο ενός πολύ ενδιαφέροντος κομματιού που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» και αναδημοσιεύεται στο «Βήμα».

Η 90χρονη κ. Γιούκο Ασακούσα, η γηραιότερη γκέισα της Ιαπωνίας, που εξακολουθεί ν΄ ασκεί το επάγγελμά της επί 75 χρόνια «αμετανόητη», είναι το αντικείμενο ενός πολύ ενδιαφέροντος κομματιού που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» και αναδημοσιεύεται στο «Βήμα». Επιλεγμένα σημεία:

• Η κ. Ασακούσα συμμετέχει σε περίπου 20 συναντήσεις κάθε μήνα.
• Εργάζεται ως γκέισα από την ηλικία των 16 ετών, σε ένα προάστιο του Τόκιο.
• Τραγουδάει, παίζει τρία παραδοσιακά έγχορδα όργανα, συζητάει από λογοτεχνία μέχρι πολιτική και μεταλαμπαδεύει την τέχνη στη νεότερη γενιά.

image


• Στην Ιαπωνία έχουν απομείνει 1.000 γκέισες, ενώ το 1928  ήταν περίπου 80.000.
• Γκέισα= «γκέι», που στα γιαπωνέζικα σημαίνει «τέχνη» + «σα», που σημαίνει «άτομο». Είναι μια καλλιεργημένη γυναίκα, η οποία έχει παρακολουθήσει ειδικές σπουδές, φοράει κιμονό, τα οποία διαθέτουν εντυπωσιακά χρώματα και σχέδια, και χτενίζεται με χαρακτηριστικό χτένισμα.
• Οι σύγχρονες γκέισες εξακολουθούν να ζουν στα παραδοσιακά σπίτια «οκίγια», ειδικά κατά τη διάρκεια της μαθητείας τους.
• Ο κομψός και πολυτελής κόσμος, στον οποίο εισέρχονται μαθητευόμενες και εργαζόμενες, ονομάζεται «ο κόσμος των λουλουδιών και των ιτιών».

http://fc05.deviantart.net/fs70/i/2013/064/6/d/geisha_redux_ii_by_redsun81-d5x1o1u.jpg


• Οι γκέισες ξέρουν την πατροπαράδοτη «τελετουργία του τσαγιού», χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και παίζουν μουσική, ιδίως το μουσικό όργανο «σαμισέν».
• Έχουν αποστολή τους την ψυχαγωγία του πελάτη, με τον οποίον δεν έρχονται ποτέ σε σεξουαλική επαφή. Σε καμία περίπτωση δε θεωρούνται πόρνες. Πρόκειται για μορφωμένες, και καλοπληρωμένες, συνοδούς ανtρών.
• Η «γκέικο» είναι μια κανονική πόρνη που απλά ντύνεται σαν γκέισα. Όμως η γκέικο  συνήθως δένει τη ζώνη «όμπι» στο μπροστινό μέρος του κιμονό της, ενώ η γνήσια  γκέισα τη δένει πίσω.

http://fc00.deviantart.net/fs71/i/2010/149/0/e/Memoirs_of_a_Geisha_by_TaichoTenchi.jpg


http://www.richardcrouse.ca//wp-content/uploads/2013/09/Memoirs-of-a-Geisha.jpg

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ