Λιμανάκια, Ναός του Ποσειδώνα, Κακιά Θάλασσα, Καβούρι, Ζούμπερι - Αυτές είναι οι 10 καλύτερες παραλίες κοντά στην Αθήνα!

Όταν δεν έχεις το χρόνο ή τα χρήματα να απολαύσεις τη θάλασσα σε κάποιο κοντινό νησί, μην ανησυχείς, υπάρχουν εναλλακτικές. Αυτές είναι οι δέκα δροσερότερες παραλίες κοντά στην Αθήνα, που θα νιώθεις σαν να είσαι σε νησί!

Όταν δεν έχεις το χρόνο ή τα χρήματα να απολαύσεις τη θάλασσα σε κάποιο κοντινό νησί, μην ανησυχείς, υπάρχουν εναλλακτικές. Αυτές είναι οι δέκα δροσερότερες παραλίες κοντά στην Αθήνα, που θα νιώθεις σαν να είσαι σε νησί!

  1. Λιμανάκια, Βουλιαγμένη

30 λεπτά διαδρομή, για ένα απολαυστικό μπάνιο κοντά στην πόλη, με καθαρά κυρίως νερά και κοντά σε «πολιτισμό» – μαγαζιά, καφετέριες, περίπτερα. Μπορείς να βρεις τον κόλπο που σου αρέσει περισσότερο, αρκεί να προσέχεις τα βράχια, μέσα και έξω από το νερό, αν και μόλις κολυμπήσεις θα διαπιστώσεις γρήγορα πως το βάθος είναι μεγάλο και δεν διατρέχεις κίνδυνο τραυματισμού. Κοντά στα λιμανάκια θα βρεις και τη Λίμνη Βουλιαγμένης. Εννοείται πως προσπαθείς να βολευτείς όσο καλύτερα γίνεται, για αυτό ξεκινάς την «κατοχύρωση» καλής θέσης σε μαλακά βράχια από νωρίς το πρωί.

http://static.nou-pou.gr/media/cache/db/9d/db9d5b62c472ccdb94b2b7dacfc232a4.jpg

  1. Ναός του Ποσειδώνα, Σούνιο

Ίσως η δημοφιλέστερη θάλασσα εντός Αττικής, απέχοντας μία ώρα και κάτι από το κέντρο. Τα γαλάζια νερά σε υποδέχονται με το βασιλιά Ποσειδώνα να υπάρχει κάπου εκεί ανάμεσα στην καθαρότητά τους. Η άμμος μέσα και έξω, γαργαλάει τα πέλματα και το μάτι ξεκουράζεται στην όμορφη θέα. Λόγω του ότι δεν είναι οργανωμένη παραλία, καλό θα είναι να ξεκινήσεις από νωρίς για να βρεις μια θέση με την ομπρέλα και την πετσέτα που θα φέρεις από το σπίτι. Εκεί θα συναντήσεις πολλούς λουόμενους να παίζουν ρακέτες και ίσως πάρει το μάτι σου κάποιους γυμνιστές. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και άλλους μεζέδες. Αν δεν έχεις αυτοκίνητο, ή αν δεν θες να πας οδηγώντας εσύ, εμπιστεύσου το ΚΤΕΛ Αττικής που μπορεί να σε εξυπηρετήσει από τις 07:30 μέχρι τις 17:30.

http://2.bp.blogspot.com/_oJ58mNEwghU/TGIohxEGkFI/AAAAAAAAFw4/L8NC5DL9XSk/s1600/sounion1.jpg

  1. Κακιά Θάλασσα, Κερατέα

Είτε πας με το αμάξι, είτε με το ΚΤΕΛ Αττικής, θα κάνεις περίπου μια ώρα. Στην Κακιά Θάλασσα θα βρεις καλά νερά, καθαρά, με άμμο, ενώ έξω η ακτή είναι στρωμένη με μικρά βότσαλα. Οργανωμένη πλαζ, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και ντουσιέρες για ένα γρήγορο ξέπλυμα από το θαλασσινό αλάτι. Τα αποδυτήρια και το κυλικείο που βρίσκονται εκεί σου λύνουν τα χέρια. Στην περιοχή θα βρεις να φας νόστιμους μεζέδες μετά το κολύμπι. Κάθε χρόνο μαζεύεται ολοένα και περισσότερος κόσμος, γεμίζοντας την ακτογραμμή λουόμενους.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Kakia_Thalassa_Keratea.jpg

  1. Άγιος Σπυρίδωνας, Πόρτο Ράφτη

Καθαρή και γραφική παραλία, αν και μικρή, με καθαρά νερά, μόλις 50 λεπτά μακριά από την Αθήνα. Είναι κοντά στη διάσημη Ερωτοσπηλιά και το Αυλάκι. Έχει μικρές σπηλιές, που σε περιμένουν να τις εξερευνήσεις με τα βατραχοπέδιλα και τη μάσκα σου. Θα βρεις καντίνα για να σου ικανοποιήσει τις άμεσες ανάγκες σου και τριγύρω ταβέρνες. Γενικότερα το Πόρτο Ράφτη σαν μέρος προσφέρει ευκαιρίες για ρομαντική περατζάδα.

  1. Αστέρας Βουλιαγμένης

Η κοντινότερη παραλία, μαζί με το Καβούρι – ένα μισάωρο και κολυμπάς, αρκεί φυσικά να βρεις ξαπλώστρα ελεύθερη. Στο παρελθόν έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Παντού υπάρχει άμμος και πολλές ευκαιρίες για γνωριμίες. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι η τσουχτερή είσοδος. Θα βρεις όμως πολυτέλεια, διάσημους και ευκαιρία για εκλεπτυσμένα θαλάσσια σπορ: σκι, τζετ-σκι, ιστιοπλοΐα και windsurfing.

http://kourdistoportocali.com/UsersFiles/admin/2013/02/newego_LARGE_t_1101_51013550_3.jpg

Διαβάστε τη συνέχεια στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ