Σεξ από το πρώτο ραντεβού: Ναι ή όχι; Τι έχετε να κερδίσετε αλλά και τι να χάσετε! Η απόφαση δική σας!

Από την πρώτη ματιά, φτάσατε στο πρώτο τηλέφωνο και από εκεί στο πρώτο ραντεβού! Και εσύ είσαι έτοιμη, με το τσαντάκι και τα κλειδιά στο χέρι και διάφορες σκέψεις περνάνε από το μυαλό σου (και καλά κάνουν) και όλες καταλήγουν στο εξής ένα: sex από το πρώτο ραντεβού;

Από την πρώτη ματιά, φτάσατε στο πρώτο τηλέφωνο και από εκεί στο πρώτο ραντεβού! Και εσύ είσαι έτοιμη, με το τσαντάκι και τα κλειδιά στο χέρι και διάφορες σκέψεις περνάνε από το μυαλό σου (και καλά κάνουν) και όλες καταλήγουν στο εξής ένα: sex από το πρώτο ραντεβού;


Και πριν ακόμη ανοίξεις την πόρτα για να βγεις σε πιάνει ταραχή και άγχος (στην περίπτωση που δεν είσαι… αποφασισμένη, γιατί αν είσαι, καλή διασκέδαση!) και κοντοστέκεσαι και τα ζυγίζεις. Από τη μία το «θέλω» σου, από την άλλη τα «πρέπει», από τη μία όλες εκείνες οι έρευνες και οι στατιστικές που ψιλο-καταδικάζουν το σεξ από την πρώτη συνάντηση κι από την άλλη ο αστάθμητος παράγοντας που κρύβει κάθε επαφή, που δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει. Λοιπόν, μην άγχεσαι και μη δηλητηριάζεις το μυαλό σου, καταστρέφοντας μία έξοδο που μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη της χρονιάς ή ένα ραντεβού όπως τόσα άλλα. Γιατί τα πράγματα είναι απλά, φτάνει να γνωρίζεις τα «υπέρ», τα «κατά» και κυρίως το τι θέλεις εσύ από την όλη ιστορία. Ξεκινάμε, αντίστροφα, από όσα, δηλαδή, «επιμένουν» ότι το σεξ από το πρώτο ραντεβού δεν είναι μια σοφή επιλογή.

ΚΑΤΑ

Αν δεν τον γνωρίζεις καλά, έχεις δίκιο να σε προβληματίζει το πώς θα σε χαρακτηρίσει, αν υποκύψεις από το πρώτο βράδυ. Το θέμα, όμως, είναι να είσαι σίγουρη ότι θες να προχωρήσετε τόσο, μετά από ένα πρώτο ποτό ή έναν καφέ. Ναι, υπάρχει η τάση να βγαίνουν συμπεράσματα, μετά από μία τόσο «αμαχητί» κατάληξη, αλλά τα συμπεράσματα αυτά δεν έχουν να κάνουν με το ότι είσαι… «παλιοκόριτσο», ας πούμε. Κυρίως, αφορούν το πώς οι άντρες «μεταφράζουν» τη βαρύτητα που δίνεις σε μία σχέση που ξεκινάει τώρα. Αν είναι παλιομοδίτης, ακόμη κι αν δεν στο ομολογήσει, θα του περάσει από το μυαλό ότι τον βλέπεις σαν μία ευκαιριακή ιστορία. Αν πάλι, όχι, δεν θα παίξει κανένα ρόλο το «πότε», παρά μόνο το… «πως». Το άλλο συμπέρασμα θα είναι ότι από αυτή την κομβική… αρχή της σχέσης σας, πάντα θα λείπει το «μυστήριο», ο βαθμός δυσκολίας, η διεκδίκηση, το «κάστρο» που δεν «έπεσε» εύκολα. Ναι, ακούγονται και είναι κλισέ, αλλά ακόμη και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σ’ αυτά, σε τέτοιου είδους «κίνητρα», ξεχνώντας, όμως, ότι πίσω από τέτοιες (υποκριτικές κατά άλλους) συμπεριφορές μπορεί να κρύβονται άλλα πράγματα (νάζια, τεχνάσματα, δόλος). Σε κάθε περίπτωση, από τις πρώτες στιγμές που θα βρεθείτε μαζί, θα μπορέσεις να έχεις μία πρώτη εικόνα για το αν πραγματικά «κρύβει» έναν «παλιομοδίτη» το… τζιν που σε συνοδεύει, οπότε ζύγισε την κατάσταση και πράξε αναλόγως.

ΥΠΕΡ

Καλά, όλα αυτά. Καλές και οι συμβουλές της γιαγιάς περί… κάστρου, που όταν διαπραγματεύεται πέφτει, καλό και το «μυστήριο» που δεν πρέπει να λείπει, αλλά τι γίνεται όταν λείπει το πάθος; Ή ακόμη χειρότερα, όταν υπάρχει και το καταπιέζεις, λόγω ενός μοντέλου κοινωνικής συμπεριφοράς που επιμένει ότι είναι καλύτερο να αντιστέκεσαι, προκειμένου να αποδείξεις ότι είσαι κορίτσι από σπίτι;

Χμ, σου ‘χουμε νέα! Το αν μία γυναίκα έχει αξιακό κώδικα, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν προκύπτει ούτε αποδεικνύεται από το πόσο εύκολα θα πέσει στο κρεβάτι με κάποιον που της αρέσει ή ακόμη περισσότερο νιώθει κάτι γι’ αυτόν. Αν νιώσεις ότι η «χημεία» σας είναι εκείνη που θα αφήσει τον καφέ να κρυώνει στο τραπεζάκι, θα κάνεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Εννοείται, βέβαια, ότι καλό είναι να αφήσεις το ένστικτο σου ελεύθερο να καταλάβει, αν κι αυτός που έχεις «απέναντι» νιώθει περίπου το ίδιο κι ότι δεν θα γίνεις ακόμη ένα όνομα στο κινητό του. Ειδικά στην περίπτωση που τα «μηνύματα» που λαμβάνεις σε διαβεβαιώνουν γι’ αυτό, δεν έχουν νόημα, μεταξύ ενηλίκων, ούτε τα «καψόνια» ούτε οι ανούσιες αναλύσεις. Το πάθος – όταν υπάρχει και όταν εμπνέεται – και ο αυθορμητισμός είναι από τα στοιχεία που δεν κάνει να προσπερνιούνται, να καταπιέζονται, να βγαίνουν σε στατιστικές και να γίνονται αντικείμενο φιλοσοφικής συζήτησης. «Σκοτώνουν» ό,τι πηγαίο μπορεί να νιώθεις κι είναι κρίμα, ειδικά αν ο άλλος αξίζει τον κόπο. Με αυτές τις περιπτώσεις, τα δύο χειρότερα που μπορούν να σου τύχουν είναι είναι –όντως – να παρεξηγηθεί ο αυθορμητισμός σου. Ή – το ακριβώς αντίθετο – να πιστέψει ότι καμία φλόγα δεν υπάρχει μέσα σου κι ότι μάλλον δεν κατάλαβε καλά ότι ήθελες κι εσύ, ό,τι κι αυτός. Εσύ διαλέγεις – και παίρνεις – ποιο θα σε ενοχλήσει περισσότερο.

EXTRA TIPS

Αν υποκύψεις…:

- Για κανέναν λόγο, αν αποφασίσεις να ενδώσεις από το πρώτο ραντεβού μην κάνεις κομβικά λάθη. Ποια είναι αυτά; Το επόμενο πρωί να σε πιάσει «απολογητική διάθεση» και να αρχίσεις να δικαιολογείσαι ότι δεν ξέρεις πώς σου συνέβη αυτό και ότι είναι η πρώτη φορά που το κάνεις και τα συναφή. Ακόμη και αλήθεια να λες, δίνεις «τροφή» για παρεξηγήσεις. Δεν χρειάζεται υπερανάλυση: τον ήθελες, σε ήθελε, βρεθήκατε στο κρεβάτι. Το αν θα συνεχίσετε εξαρτάται από χίλιους δύο άλλους παράγοντες που καμία σχέση με «βιτρινίστικες» δικαιολογίες δεν έχει.

- Επίσης, αυτός δεν είναι λόγος για να εξαφανιστείς, νιώθοντας – λέμε, τώρα – ντροπή και να μαντεύεις (μόνη σου ή σε κουβέντες με φίλες) το τι μπορεί να σκέφτεται για ‘σένα και πώς θα σε έχει χαρακτηρίσει. Θα σου φανεί κυνικό, αλλά, στην παρούσα φάση, δεν σε νοιάζει. Όχι, γιατί δεν ενδιαφέρεσαι για την άποψη του, αλλά γιατί εφ’ όσον συνέβη και δεν το μετάνιωσες, έχεις όλο τον καιρό να συζητήσεις το οτιδήποτε μαζί του, μετά.

- Όπως δεν πρέπει να «εξαφανιστείς», έτσι δεν πρέπει και να «κολλήσεις» πάνω του. Το ότι εσύ μπορεί να αισθάνεσαι ενοχές (που πολύ κακώς), δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον «πεθάνεις» στα τηλέφωνα, τα μηνύματα και το «καραούλι» κάτω από τη δουλειά του για να ηρεμήσεις τις ανασφάλειες σου. Ακόμη κι αν όλο αυτό που έγινε (τελικά) σου δημιουργεί άγχος, προσπάθησε να το τιθασεύσεις και να είσαι όσο το δυνατόν πιο χαλαρή. Οι άνθρωποι που αποπνέουν νευρικότητα και τέτοιου είδους μεταχρονολογημένες αναστολές, δεν εμπνέουν για δεύτερο ραντεβού. Αντίθετα, η αυτοπεποίθηση (πρόσεξε: όχι η «χύμα») συμπεριφορά, θα του εμπνεύσουν το αίσθημα ότι έχει να κάνει με γυναίκα που ξέρει τι θέλει, δεν μετανιώνει, δεν δικαιολογείται και –κυρίως- δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της.

Αν πάλι αποφασίσεις να… κρατήσεις χαρακτήρα:

- Για να το κάνεις, θα έχεις τους λόγους σου και θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί. Ειδικά στην περίπτωση που το σεξ δεν είναι το πρώτο πράγμα που σου περνάει από το μυαλό, όταν τον βλέπεις, είναι και μία ένδειξη ότι πρέπει να μη συνεχίσεις. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζονται πολλά λόγια και περιττές εξηγήσεις. Το να μη θες να προχωρήσεις από το πρώτο ραντεβού είναι δικαίωμα σου. Το να αρχίσεις τα «να γνωριστούμε λίγο καλύτερα», «δεν σε ξέρω πολύ καλά» και «εγώ δεν είμαι από αυτές», το καταλαβαίνεις ότι είναι ατάκες με βαθμό γελοιότητας. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα. Εκτός κι αν πέσεις στην περίπτωση που (κάνει ότι) δεν καταλαβαίνει.

- Θα πρέπει, όμως, να θυμάσαι ότι το να… κρατάς χαρακτήρα έχει ημερομηνία λήξης. Με λίγα λόγια, μην τον… «κρατήσεις» για (τραγικά) μεγάλο διάστημα. Όχι από το πρώτο ραντεβού, όχι από το δεύτερο, το τέταρτο και το πέμπτο, αλλά μην το «παραξηλώσεις». Θα καταλάβει ότι έχετε γίνει φιλαράκια και την επόμενη φορά θα σε καλέσει να δείτε τον τελικό του Μουντιάλ. Η αναμονή – για πολλούς – έχει γλύκα, αλλά η παρατεταμένη αναμονή, συνήθως, βγαίνει «ξινή».

- Στην περίπτωση εκείνη που χρειαστεί να απαντήσεις σε μία πιθανή ερώτηση, μην είσαι σίγουρη ότι πρέπει, όντως, να απαντήσεις. Αν δεν το έχεις «παραξηλώσει» – που λέγαμε και πιο πάνω -, αν πραγματικά δεν αισθάνεσαι έτοιμη ακόμη και αν έχει αρχίσει να πιέζει καταστάσεις, αντίστρεψε την ερώτηση και ζήτα του να σου πει γιατί βιάζεται. Όχι ότι περιμένεις σοφές απαντήσεις. Απλώς, (θα) έχεις μια γενική εικόνα για το τι ακριβώς ζητάει από ‘σένα και ενδέχεται να είναι σεξ και τίποτα άλλο. Αν θες το ίδιο, έχει καλώς. Αν όχι, ήρθε η ώρα για το… επόμενο «πρώτο» ραντεβού, με κάποιον λιγότερο «γκαζωμένο».

Στο πολύ γενικό και στο καθόλου… «αγχωμένο», να θυμάσαι ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε με πρόγραμμα ούτε κατά παραγγελία. Όλοι «υπακούμε» σε εσωτερικές φωνές που άλλοτε μας διαψεύδουν και άλλοτε παίρνουν… χρυσό μετάλλιο. Πέρνα καλά και την απόφαση την παίρνεις, αναλόγως με το πώς θα νιώσεις εκείνη τη στιγμή!

Πηγή: Περιοδικό LIKE 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ