Αβοκάντο, μαϊντανός, σέλινο, σοκολάτα: Αυτά τα τρόφιμα «απογειώνουν» τη λίμπιντο σας και «εκτοξεύουν» την ερωτική σας διάθεση στα ύψη!

Κι όμως, υπάρχουν τροφές που «απογειώνουν» τη λίμπιντο και αυξάνουν την ερωτική διάθεση τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Από τα αρχαία χρόνια ακόμη υπάρχουν μαρτυρίες για τρόφιμα τα οποία κατατάσσονταν στην κατηγορία «αφροδισιακά».

Κι όμως, υπάρχουν τροφές που «απογειώνουν» τη λίμπιντο και αυξάνουν την ερωτική διάθεση τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Από τα αρχαία χρόνια ακόμη υπάρχουν μαρτυρίες για τρόφιμα τα οποία κατατάσσονταν στην κατηγορία «αφροδισιακά».



Πολλοί αρχαίοι ιστορικοί αναφέρουν ποτά, τρόφιμα και ουσίες με διεγερτική δράση. Από τον Ιπποκράτη, ο οποίος θεωρούσε τις φακές ως ένα τρόφιμο που ενισχύει τη σεξουαλική ικανότητα των ανδρών, έως τον Πλούταρχο, ο οποίος σύστηνε μάλιστα να προστίθεται στις φακές λίγο σαφράν. Αλλά οι αναφορές στα αφροδισιακά τρόφιμα δεν σταματάνε εδώ. Το μέλι, το σουσάμι, τα μανιτάρια, τα σύκα, το πράσο και ο δυόσμος έχει αναφερθεί ότι διεγείρουν την ερωτική μας διάθεση.

Γιατί όμως τα τρόφιμα αυτά θεωρούνται «θαυματουργά» και μπορούν να απογειώσουν τη σεξουαλική μας διάθεση; Ποιοι μύθοι και ποιες αλήθειες κρύβονται πίσω από όλες αυτές τις μαρτυρίες; Η σεξουαλική διέγερση συνδέεται άμεσα με την έκκριση κάποιων ορμονών, κυρίως των ενδορφινών και των φερορμονών. Οι ορμόνες του σεξ, όπως διαφορετικά αποκαλούνται, είναι υπεύθυνες για την ψυχική μας ευφορία και απαραίτητες για μια καλή σεξουαλική ζωή. Η βέλτιστη έκκρισή τους συνδέεται άμεσα με τη διατροφή μας γιατί αποτελούνται από αμινοξέα που συναντάμε σε διάφορες τροφές.
 
Συγκεκριμένα, τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, μαγνήσιο και σελήνιο συμβάλλουν στην ομαλή έκκριση αυτών των ορμονών.
 
Σοκολάτα

Η σοκολάτα στα αρχαία χρόνια κατείχε τιμητική θέση, αφού την αποκαλούσαν τροφή των Θεών. Σήμερα είναι το πιο δημοφιλές αφροδισιακό σε όλο τον κόσμο. Το αφροδισιακό αυτό έχει περιέχει ιχνοστοιχεία τα οποία δίνουν το αίσθημα της ικανοποίησης και ουσιες που την καθιστούν στην κορυφή των προτιμήσεών μας.

Μαϊντανός και σέλινο
 
Ο μαϊντανός και το σέλινο θεωρούνται αφροδισιακά περισσότερο για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες. Αυτό οφείλεται στα συστατικά που περιέχει το σέλινο, το οποίο απελευθερώνει μία μυρωδιά παρόμοια με τον ανδρικό ιδρώτα που αναστατώνει τις γυναίκες διότι ενεργοποιεί τους υποδοχείς των φερορμονών τους, ενώ ο μαϊντανός αποτελεί διεγερτικό για τη μήτρα.
 
Αβοκάντο
 
Το αβοκάντο κατατάσσεται στις υψηλές θέσεις των αφροδισιακών. Προέρχεται από το δέντρο των όρχεων, καθώς έτσι το είχαν ονομάσει και γι' αυτό απέκτησε τη φήμη αυτή. Η πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνες και σε άλλες ουσίες δημιουργούν στον οργανισμό μας νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση της ψυχολογικής μας διάθεσης και κατά συνέπεια για την αύξηση της σεξουαλικής μας επιθυμίας.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ