Με ποιο ποτό δυναμώνει το σπέρμα των ανδρών ενώ αυξάνει τις πιθανότητες για να μείνουν έγκυες οι γυναίκες ακόμη και με εξωσωματική;

Σε αντίθεση με τον καφέ και τη χορτοφαγία η μπύρα σύμφωνα με έρευνες ενισχύει την ανδρική γονιμότητα.

Σε αντίθεση με τον καφέ και τη χορτοφαγία η μπύρα σύμφωνα με έρευνες ενισχύει την ανδρική γονιμότητα.

http://cdn.zmescience.com/wp-content/uploads/2014/10/men-drinking-beer-67174951-660x400.jpg

Ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα μπορεί να  αυξήσει τη γονιμότητα των αντρών ενώ,  δύο κούπες καφέ τη μειώνουν. Το ίδιο ισχύει και για τους χορτοφάγους που  σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη  έχουν χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων και το σπέρμα είναι κατώτερης ποιότητας.

Σε μία πρώτη έρευνα  οι επιστήμονες στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης μελέτησαν 105 άνδρες των οποίων οι σύζυγοι-σύντροφοι υποβλήθηκαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι άνδρες έπρεπε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που αφορούσαν την ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ και καφέ.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι εκείνοι που κατανάλωσαν περισσότερο αλκοόλ είχαν 57% μεγαλύτερη πιθανότητα να πετύχει η εξωσωματική γονιμοποίηση της συζύγου τους. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής  της μελέτης, καθηγητής Άλαν  Πέισυ «Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι επωφελής για τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν, είτε φυσικά είτε κατά τη διάρκεια της υποβοηθούμενης σύλληψης, διότι βοηθά στη μείωση του άγχους»

Από την άλλη όταν οι ερευνητές εξέτασαν την κατανάλωση καφέ συμπέραναν ότι τα ποσοστά γεννήσεων έπεσαν κατακόρυφα από το 52% σε εκείνους που έπιναν λίγο καφέ στο 19% σε εκείνους που έπιναν πάνω από μια κούπα την ημέρα.  Μια δεύτερη έρευνα έδειξε ότι οι χορτοφάγοι είχαν χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων από τους υπόλοιπους και πιο κακής ποιότητας σπέρμα. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι σ’ αυτή την περίπτωση της κακής ποιότητας σπέρματος μπορεί να ευθύνονται τα προϊόντα σόγιας και τα γαλακτοκομικά υποκατάστατα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ