10 tips για να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο - Όλη την εβδομάδα περιμένεις με ανυπομονησία αυτές τις δύο μέρες - Ευκαιρία να τις απολαύσεις όπως θες!

10 tips για να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο

http://www.priotime.com/wp-content/uploads/2013/10/Happy-People-Prioritize.jpg

Να μην ξεχνάς πως τα Σαββατοκύριακα σου ανήκουν, και πως κατά κάποιο τρόπο είναι ιερά. Είναι αποκλειστικά για εσένα και για αυτούς που αγαπάς. Και μην ξεχνάς να μπαίνεις σε διάθεση Σαββατοκύριακου από την Παρασκευή το απόγευμα... Ακολούθησε τα παρακάτω tips και ζήσε ένα μαγικό Σαββατοκύριακο, που θα σου δώσει ενέργεια για όλη την εβδομάδα.

 

  1. Ξύπνα νωρίς και απόλαυσε το χάραμα. Αν είσαι με κάποιον, προσπάθησε να μιλάς όσο το δυνατόν λιγότερο. Θα νιώσεις ευγνωμοσύνη και ευλογία.

  2. Μετά αν θέλεις ξαναγύρνα στο κρεβάτι και χουζούρεψε. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να «ακούς» το σώμα σου και τις ανάγκες του. Φρόντισε ειδικά τα Σαββατοκύριακα να κοιμάσαι όποτε νυστάζεις και να ξυπνάς όποτε έχεις χορτάσει ύπνο.

  3. Φάε το αγαπημένο σου πρωινό. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να κακομαθαίνεις που και που τον εαυτό σου.

  4. Αγόρασε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και κάτσε στην αγαπημένη σου πολυθρόνα ή στο κρεβάτι και απόλαυσε μερικές στιγμές μελέτης. Θα ξεφύγεις από τη ρουτίνα και θα έρθεις σε επαφή με διαφορετικά ερεθίσματα που θα σε αναζωογονήσουν.

  5. Βγες έξω για μία βόλτα με φίλους. Πάτε στο αγαπημένο σας καφέ, βγείτε για ψώνια, παίξτε επιτραπέζια. Όλα εκείνα που πάντα λάτρευες να κάνεις μαζί τους.

  6. Πήγαινε για μία μεγάλη βόλτα με το ποδήλατο ή με τα πόδια. Παρατήρησε, μύρισε τα λουλούδια, χαλάρωσε, απόλαυσε την ομορφιά, τη γαλήνη και την απεραντοσύνη της φύσης.

  7. Μαγείρεψε ένα από τα αγαπημένα σου φαγητά για σένα και για αυτούς που αγαπάς. Ξεκίνα νωρίς για να μη βιάζεσαι, βάλε την αγαπημένη σου μουσική, και νιώσε τη χαρά του να κάνεις κάτι για αυτούς που αγαπάς.

  8. Βρες χρόνο για μια κουβέντα από καρδιάς με τον αγαπημένο σου, ή με κάποιο από τα πολύ δικά σου πρόσωπα. Χωρίς τηλεόραση, χωρίς διακοπές, χωρίς ρολόγια. Να είσαι ο εαυτός σου, βγάλε όλη την ένταση της εβδομάδας. Μην φοβηθείς να είσαι ευάλωτη. Το να αφήνεσαι σε αυτούς που αγαπάς είναι από τα πιο ανακουφιστικά πράγματα.

  9. Αν έχεις παιδιά, παίξε μαζί τους, ξαναγίνε παιδί, κάνοντας ακόμα και όλα εκείνα που μπορεί να μην συνάδουν με την ηλικία σου. Γέλα με την καρδιά σου. Μην ξεχνάς είσαι ζωντανή, είσαι με αυτούς που αγαπάς και αυτό από μόνο του αρκεί για να νιώθεις ευτυχία και πληρότητα.

  10. Δες μια ταινία, πήγαινε σινεμά, θέατρο ή σε εκείνη την έκθεση που ήθελες από καιρό να πας. Κάνε όλα εκείνα που σε ευχαριστούν. Κλείσε έστω και για λίγες ώρες το κινητό σου, απόφυγε να έρθεις σε επαφή με το διαδίκτυο και την τηλεόραση. Αποτοξινώσου.

    Προσπάθησε αυτές τις δύο ημέρες της εβδομάδας που σου ανήκουν, να μην καταπιέζεις τον εαυτό σου, να τον αφουγκράζεσαι και να τον ικανοποιείς. Την Κυριακή το βράδυ θα νιώθεις σαν να έχεις εφεύρει έναν καινούριο εαυτό...

    Καλό Σαββατοκύριακο...

shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ