Παιχνίδια και γρίφοι για να ακονίσετε το μυαλό σας μιας και τούτο το Πάσχα είναι για... τζάκι!‏

Δεν λέμε, καλή η σωματική εκγύμναση όμως μια στο τόσο οφείλουμε να γυμνάζουμε πέρα από το μυϊκό μας σύστημα και το… εγκεφαλικό.

http://content-mcdn.e-go.gr/filesystem/images/20101119/low/newego_LARGE_t_821_69908494.JPG

Παρακάτω συγκεντρώνουμε γρίφους και παιχνίδια που υπόσχονται να κρατήσουν το μυαλό σας σε εγρήγορση, ενώ ταυτόχρονα θα σας διασκεδάσουν.

Πες το χρώμα



Το συγκεκριμένο παιχνίδι ονομάζεται Stroop Test και έχει σκοπό να τεστάρει την ικανότητα σας να παραμείνετε συγκεντρωμένοι. Προσπαθήστε να διαβάσετε δυνατά το χρώμα από το οποίο αποτελείται η κάθε λέξη στην παρακάτω φωτογραφία (και όχι την ίδια την λέξη), όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Δοκιμάστε το αρκετές φορές για να δείτε αν βελτιωθήκατε.

Πόσες πάσες;

Στο παρακάτω βίντεο των σπουδαίων ψυχολόγων Κρις Τσάμπρις και Νταν Σίμονς καλείστε να βρείτε πόσες συνολικά πάσες ανταλλάσουν με την μπάλα του μπάσκετ οι παίκτες. Πόσο συγκεντρωμένοι είστε;

Δείτε το βίντεο.

Δεν λέμε, καλή η σωματική εκγύμναση όμως μια στο τόσο οφείλουμε να γυμνάζουμε πέρα από το μυϊκό μας σύστημα και το… εγκεφαλικό. Παρακάτω συγκεντρώνουμε γρίφους και παιχνίδια που υπόσχονται να κρατήσουν το μυαλό σας σε εγρήγορση, ενώ ταυτόχρονα θα σας διασκεδάσουν. Πες το χρώμα Το συγκεκριμένο παιχνίδι ονομάζεται Stroop Test και έχει σκοπό να τεστάρει την ικανότητα σας να παραμείνετε συγκεντρωμένοι. Προσπαθήστε να διαβάσετε δυνατά το χρώμα από το οποίο αποτελείται η κάθε λέξη στην παρακάτω φωτογραφία (και όχι την ίδια την λέξη), όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Δοκιμάστε το αρκετές φορές για να δείτε αν βελτιωθήκατε. Πόσες πάσες; Στο παρακάτω βίντεο των σπουδαίων ψυχολόγων Κρις Τσάμπρις και Νταν Σίμονς καλείστε να βρείτε πόσες συνολικά πάσες ανταλλάσουν με την μπάλα του μπάσκετ οι παίκτες. Πόσο συγκεντρωμένοι είστε; Δείτε το βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/delight/hobbies/article/327331/10-paihnidia-kai-grifoi-gia-na-akonisete-to-myalo-sas.html
Πηγή: www.in2life.gr



 Πόσες πάσες μετρήσατε;

Την απάντηση θα τη βρείτε στο τέλος του κειμένου, όμως σκοπός του τεστ δεν είναι (μόνο) αυτός. Οι δύο ψυχολόγοι ήθελαν να δουν κατά πόσο όταν η προσοχή μας είναι εστιασμένη αλλού, μπορούμε να παρατηρήσουμε αναπάντεχα γεγονότα. Ποια γεγονότα εννοούμε; Και αυτά στο τέλος του κειμένου.

Βρες τον αριθμό που λείπει



Στον παρακάτω πίνακα, κάθε σειρά ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο αριθμών. Προσπαθήστε να αποκωδικοποιήσετε το μοτίβο και να συμπληρώσετε τον αριθμό που λείπει. Για επιπλέον δυσκολία, μπορείτε να μετρήσετε πόσο χρόνο σας πήρε να λύσετε το πάζλ και μετά να το δώσετε σε κάποιον φίλο σας για να δείτε αν μπορεί να το λύσει γρηγορότερα. Ο χαμένος… σουβλίζει το αρνί. Η απάντηση στο τέλος του κειμένου.

Πατήστε εδώ για περισσότερες προτάσεις - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ