Παρίσι: το βίντεο και οι φωτογραφίες από την πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους

Σε τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε περίπου 15 των τραυματιών, εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, από την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε ένα παλαιό κτίριο του προαστίου του Παρισιού, Ομπερβιλιέ, δήλωσαν συγκλίνουσες πηγές.

Σε τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε περίπου 15 των τραυματιών, εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, από την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε ένα παλαιό κτίριο του προαστίου του Παρισιού, Ομπερβιλιέ, δήλωσαν συγκλίνουσες πηγές

Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό που είχε δοθεί στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα, οι νεκροί ανέρχονταν σε δύο, αλλά ένας από τους τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο στο οποίο είχε εισαχθεί.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ακόμη άγνωστα. Ένας κάτοικος μίλησε σε δημοσιογράφους για την ρίψη ενός «κοκτέιλ μολότοφ» κατά τη διάρκεια ενός διαπληκτισμού ανάμεσα σε κατοίκους του κτιρίου. Ωστόσο η υπόθεση αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχές.

Την ίδια ώρα ορισμένες μαρτυρίες έκαναν λόγο για επικινδυνότητα του επταώροφου αυτού κτιρίου. Ωστόσο η υπουργός Στέγασης της Γαλλίας Σεσίλ Ντιφλό, η οποία μετέβη στον τόπο της τραγωδίας, το χαρακτήρισε μεν «παλαιό», το οποίο χρονολογείται από την δεκαετία του '20, αλλά σημείωσε ότι δεν δείχνει να παρουσιάζει κάποιον ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας.

Ο ένας από τους νεκρούς κάηκε στον τρίτο όροφο του κτιρίου, ενώ ένας άλλος σκοτώθηκε πηδώντας από το παράθυρο στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τις φλόγες.

Τρεις ή τέσσερις κάτοικοι του κτιρίου πήδηξαν από το παράθυρο για να γλιτώσουν από την φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Περίπου 60 άνθρωποι βρίσκονταν στο κτίριο τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, γύρω στις 22:10 μ.μ. τοπική ώρα (περίπου 23:10 ώρα Ελλάδος), στον τρίτο όροφο και εξαπλώθηκε γρήγορα στον τέταρτο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σχεδόν διακόσιοι πυροσβέστες έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 23:45 μ.μ. τοπική ώρα (περίπου 24:45 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τις αρχές.

Δείτε το βίντεο εδώ, από τη leparisien.fr: http://www.leparisien.fr/seine-saint-denis-93/aubervilliers-incendie-dans-un-camp-rom-22-02-2013-2589595.php

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ