''Τον αγαπώ κι ας με λένε τρελή'' λέει η 26χρονη μέλουσα σύζυγος του μακελάρη Τσαρλς Μάνσον! ''Ετοιμα τα χαρτιά του γάμου μας...'' (φωτό)

Ονομάζεται Άφτον Μπάρτον και μέχρι τα 16 της χρόνια ζούσε με την οικογένειά της στο Ιλινόις, όταν ανακάλυψε τον Τσαρλς Μάνσον.

 Σήμερα, εννέα χρόνια μετά, το όνομά της είναι Σταρ, είναι 25 ετών πλέον και συστήνεται ως σύζυγος του διαβόητου κακοποιού, αν και μέχρι στιγμής δεν είναι επίσμος.

«Εχει συμπληρώσει το πρώτο στάδιο των εγγράφων (για το γάμο)», λέει η Σταρ, η οποία δηλώνει ερωτευμένη με τον 79χρονο κατάδικο. «Είμαι ολοκληρωτικά μαζί του, όπως κι εκείνος αντιστοίχως. Είναι αυτό για το οποίο γεννήθηκα, ξέρετε. Δεν ξέρω τι άλλο να πω», συμπληρώνει.

Η Σταρ περιγράφει την πρώτη εντύπωσή της από τον Τσαρλς Μάνσον και τονίζει ότι της τράβηξε το ενδιαφέρον όταν διάβασε το ATWA του, το περιβαλλοντικό του «μανιφέστο», δηλαδή «οι απόψεις του για τον αέρα, τα δέντρα, το νερό και τα ζώα» (Air Trees Water Animals)

«Είναι η ζωή στον πλανήτη, ξέρετε. Η γη είναι ένας βράχος και όλα τα υπόλοιπα πάνω της είναι ATWA», σημειώνει.

Έπειτα από μερικά χρόνια που έστελνε γράμματα και μιλούσε με τον Μάνσον στο τηλέφωνο, η Σταρ σε ηλικία 19 ετών μετακόμισε στο Κόρκοραν, μία μικρή κεντρική πόλη της Καλιφόρνια, κοντά στις ομώνυμες φυλακές, όπου ο Τσαρλς Μάνσον εκτίει την ποινή του τα τελευταία 25 χρόνια.

Μιλά με τον Μάνσον σχεδόν καθημερινά στο τηλέφωνο και τον επισκέπτεται τα περισσότερα Σαββατοκύριακα.

«Συζητάμε για οτιδήποτε, ξέρετε, όπως τι συμβαίνει σήμερα, ποιος κάνει τι... Προσπαθώ να τον βοηθήσω να στοιχειοθετήσει τα έγγραφά του», λέει η καστανομάλλα νεαρή.

«Ξέρω ότι με θεωρούν τρελή»
Η φυλακή περιορίζει την φυσική επαφή. Κατά τις επισκέψεις της η Σταρ και ο Μάνσον μπορούν μόνο να αγκαλιαστούν στην αρχή και στο τέλος. Επειδή ο Μάνσον εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, δεν τους επιτρέπονται συζυγικές επισκέψεις, παρά μόνον αν παντρευτούν επισήμως.

Η Σταρ λέει ότι γνωρίζει πως ο κόσμος τη θεωρεί τρελή. «Δεν με νοιάζει τι πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν αλλάζει τίποτα. Ο άνδρας που γνωρίζω δεν είναι αυτός των ταινιών, των βιβλίων ή των ντοκιμαντέρ. Δεν είναι καιόλους έτσι. Δεν λέει στους ανθρώπους τι να κάνουν, δεν είναι χειραγωγήσιμος», προσθέτει.

Η Σταρ περνά το χρόνο της ζωγραφίζοντας και διαχειριζόμενη τις σελίδες του Τσαρλς Μάνσον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης και της MansonDirect.com. Σκοπός της είναι να προσπαθήσει να βγάλει από τη φυλακή τον διαβόητο κακοποιό, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει τίποτα να κάνει με τις επτά δολοφονίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί ως «εγκέφαλος»

Η 26χρονη είναι πολύ πιστή στον Μάνσον. Εχει μία ουλή από τότε που ξύρισε το κεφάλι της και σχεδίασε ένα Χ στο μέτωπο δύο χρόνια πριν, μία ενέργεια όμοια με αυτή που έκαναν τα κορίτσια που αποκαλούνται Οικογένεια του Μάνσον κατά τη διάρκεια της δίκης του το 1971. Οπως λέει το έκανε έπειτα από αίτημά του ως ένδειξη διαμαρτυρίας όταν τέθηκε στην απομόνωση.

Επικριτές αναφέρουν ότι η Σταρ χειραγωγείται από τον Μάνσον και το ATWA είναι απλά ένα τέχνασμα για να τραβά το ενδιαφέρον της νεολαίας πάνω του.

Οπως λέει η ίδια, ο Μάνσον που κλείνει τα 80 του αυτό το μήνα είναι σε καλή κατάσταση και δεν θέλει να σκέφτεται τι θα κάνει στη ζωή της αν εκείνος πεθάνει.

Πέντε ερωτήσεις στη νεαρή «Σταρ»

1. - Αγαπάς τον Τσαρλς Μάνσον;
«Φυσικά, γιατί να θέλει κάποιος να παντρευτεί για άλλο λόγο;», απαντά.

2. Ποιος έκανε την πρόταση (γάμου);
«Εκείνος. Με ρώτησε σχεδόν δέκα φορές και σε όλες απάντησα "ναι"», λέει.

3. Θα παντρευτείτε σε τελετή στη φυλακή, εάν ο γάμος επιτραπεί;
«Ετσι νομίζω», απαντά.

4. Θα αλλάξεις το όνομά σου σε «Σταρ Μάνσον»;
«Ναι»

5. Σε νοιάζει τι θα σκεφτεί ο κόσμος για σένα;
«Όχι, εγώ δεν ασχολούμαι με τις δουλειές των άλλων. Δεν κρίνω τους ανθρώπους. Δεν ανακατεύω τους ανθρώπους και δεν τούς λέω ψέματα. Και ο Τσάρλι κάνει το ίδιο. Ξέρετε, θέλει απλά να τον αφήσουν ήσυχο, αυτό είναι όλο».

Πηγή: CNN

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ