Bloomberg: Η τρόικα είναι εξοργισμένη με την ελληνική κυβέρνηση - Αδιέξοδο και stop στην στήριξη από τον Ιανουάριο 2015‏!

Τα δικά του μηνύματα στην Αθήνα στέλνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών σ' αυτό το σκληρό μπρα ντε φερ που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg το οποίο αναφέρει: «Οι εκπρόσωποι του ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της ΕΕ είναι εξοργισμένοι με την Αθήνα».

Το πρακτορείο κάνει λόγο για «αδιέξοδο», λόγω το οποίου η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς στήριξη μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, οπότε το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας θα έχει ολοκληρωθεί.

«Η Αθήνα δεν κατάφερε να καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα ώστε να γεφυρώσει το χάσμα που υπήρξε στο Eurogroup σχετικά με τη χρηματοδότηση της χώρας» τονίζει το πρακτορείο.
Το πρακτορείο προειδοποιεί ότι ο χρόνος τρέχει: «Η κυβέρνηση και οι πιστωτές της πρέπει να ολοκληρώσουν την τελευταία επιθεώρηση έως τις 8 Δεκεμβρίου οπότε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν την τελευταία τους συνεδρίαση για το τελευταίο έτος» σημειώνει.

«Με την ολοκλήρωση της επιθεώρησης θα ανοιχτεί ο δρόμος για συμφωνία για τη γραμμή πίστωσης που θα αντικαταστήσει το τρέχον πρόγραμμα. Η αποτυχία θα άφηνε το πλέον καταχρεωμένο κράτος της Ευρώπης χωρίς οικονομική βοήθεια, καθώς το καταστατικό του ΔΝΤ δεν επιτρέπει την εκταμίευση πόρων για διάσωση κρατών που δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τους επόμενους δώδεκα μήνες» εξηγεί το Bloomberg.

«Είναι ζωτικής σημασίας οι ελληνικές αρχές να συνεργάζονται με την τρόικα για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση», είχε διαμηνύσει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη συνεδρίαση της 6ης Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ