Με το ποσό των 500 ευρώ τον μήνα, θα αμείβονται οι δημοσιογράφοι που προσέλαβε η ΝΕΡΙΤ

Άλλο ένα βαρύ πλήγμα ετοιμάζει η κυβέρνηση στον δημοσιογραφικό κλάδο, με αφορμή τα μισθολογικά των δημοσιογράφων που είχαν την… τύχη να προσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ. 

Αφού υπέγραψαν τη σύμβαση αορίστου χρόνου, οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν ότι θα ενταχθούν σε δοκιμαστική περίοδο δύο ετών, με μισθό 500 ευρώ και στη συνέχεια δεν θα αναγνωριστεί όλη η προϋπηρεσία τους, αλλά το πολύ 7 χρόνια, οπότε θα «ανέβουν» στα 800 ευρώ καθαρά!

Όλα αυτά, σύμφωνα με το ysterografa.gr για έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θέλουν να έχει 24ωρη λειτουργία και επομένως δεν υπάρχουν ωράρια, προγραμματισμός και βάρδιες. Το θέμα ξεκίνησε όταν η διοίκηση και η νομική υπηρεσία της ΝΕΡΙΤ συνέδεσε περιέργως τον νόμο 4024 του Δημοσίου (που προβλέπει 24μηνη δοκιμαστική περίοδο για τους νεοεισερχόμενους στον στενό δημόσιο τομέα) με την ΚΥΑ των δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι τα μισθολογικά των δημοσιογράφων καλύπτονται από την ΚΥΑ που ισχύει σε Γραμματεία Τύπου και ΑΠΕ και δεν προβλέπει καμία δοκιμαστική περίοδο, αλλά αντιθέτως περιλαμβάνει μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με τα χρόνια.

Προκειμένου να «λυθεί» το κυρίως ηθικό, αλλά και πρακτικό ζήτημα που προέκυψε, καθώς οι περισσότεροι δημοσιογράφοι προέρχονται τόσο από την πρώην ΕΡΤ όσο και από την αγορά με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, η κυβέρνηση με τη «συνάδελφο», όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται στα τηλεοπτικά πάνελ, Σοφία Βούλτεψη υποσχέθηκε να περάσει τροπολογία που θα μειώνει τη δοκιμαστική περίοδο στους 3 μήνες χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν μετά το τρίμηνο θα αναγνωριστεί όλη η προϋπηρεσία, καθώς ο 4024 προβλέπει αναγνώριση μόνο 7 ετών, μετά τη δοκιμαστική περίοδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ