Story of the day: Πως η Μόνικα, η ολλανδέζα μητέρα έσωσε την 19χρονη κόρη της από του Τζιχαντιστές φορώντας μπούρκα και ταξιδεύοντας στην κόλαση! (φωτό)

Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι κυβερνήσεις, έκανε μια μητέρα από την Ολλανδία. Η Μόνικα αψήφησε προειδοποιήσεις, τον φόβο, ακόμα και τον ίδιο τον θάνατο και ταξίδεψε έως την Ράκα της Συρίας, στο προπύργιο των τζιχαντιστών της ISIS για να σώσει την κόρη της που είχε ενταχθεί στην οργάνωση

Η γυναίκα, που ζει στο Μάαστριχτ αγνόησε τις προειδοποιήσεις για να απελευθερώσει την 19χρονη κόρη της, Αΐσα .Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις ταξίδεψε από την Τουρκία στη Ράκα φορώντας μπούρκα και συναντήθηκε με την κόρη της στο σημείο που είχαν κανονίσει μέσω Facebook...

«Ορισμένες φορές πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις», είπε σε φίλους και συγγενείς. Το κορίτσι που γεννήθηκε χριστιανή προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, ζήτησε από τη μητέρα της βοήθεια για να φύγει από τη Ράκα τον προηγούμενο μήνα. Η Μόνικα είχε ενημερωθεί ότι ακόμα κι αν έσωζε τη 19χρονη κόρη της, η νεαρή να βρισκόταν αντιμέτωπη με την ολλανδική δικαιοσύνη, κατηγορούμενη για συνεργασία με τους τζιχαντιστές. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις ταξίδεψε από την Τουρκία στη Ράκα φορώντας μπούρκα και συναντήθηκε με την κόρη της στο σημείο που είχαν κανονίσει μέσω Facebook. Στη συνέχεια, μάνα και κόρη απέδρασαν στην Τουρκία, όπου η Αΐσα συνελήφθη επειδή δεν είχε διαβατήριο. Η Αΐσα προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ στην ηλικία των 18 ετών, όταν παντρεύτηκε τον Ομάρ Γιλμάζ έναν γνωστό τζιχαντιστή από την Ολλανδία, ο οποίος είναι πρώην στρατιωτικός. «Ήθελε να γυρίσει σπίτι, αλλά δεν μπορούσε να φύγει από τη Ράκα δίχως βοήθεια», είπε η μητέρα της.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας παρενέβη ώστε να επιστρέψουν η μητέρα και η κόρη από την Τουρκία στη χώρα τους πριν το τέλος της εβδομάδας. «Είναι εντυπωσιακό ότι η μητέρα κατάφερε να βρει και να πάρει την κόρη της», είπε ο Φρανσουά Λαντερλού, ο δικηγόρος της οικογένειας, στην εφημερίδα Algemeen Dagblad.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ