Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Top Woman η Χριστίνα Πλαϊνάκη, η αστροφυσικός που πήρε δεύτερο διεθνές βραβείο μέσα σε 2 μήνες! Να την!

Ένα ακόμη διεθνές βραβείο απέσπασε η Κρητικοπούλα Δρ. Χριστίνα Πλαϊνάκη, η διακεκριμένη επιστήμονας που ερευνά το διάστημα και προσφέρει σημαντικό έργο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr η ερευνήτρια του Iστιντούτου Αστροφυσικής και Πλανητολογίας Διαστήματος IAPS-INAF της Ρώμης, είχε βραβευτεί πριν από λίγους μήνες με το «Outstanding Young Scientist Awards» για τη συμβολή της στον κλάδο της πλανητικής φυσικής και του ηλιακού συστήματος.

Οπως έγινε γνωστό, η Χριστίνα Πλαϊνάκη, κατέκτησε ένα ακόμη διεθνές βραβείο, από τις Ακαδημίες της Ρωσίας, της Νορβηγίας και του Βελγίου, στο 11ο διεθνές συνέδριο Sww11(STCE), που πραγματοποιήθηκε 17-21 Νοεμβρίου 2014, στη Λιέγη του Βελγίου. Ειδικότερα της απονεμήθηκε το βραβείο Alexander Chizhevsky.
 
Η Δρ Χριστίνα Πλαϊνάκη ολοκλήρωσε το διδακτορικό της με θέμα «Φυσική ηλιακών κοσμικών σωματίων με δεδομένα από μετρητές νετρονίων και δορυφόρους» το 2007 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Φυσικής, Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής (το 2007), τμήμα από το οποίο έλαβε επίσης το πρώτο πτυχίο της και το μεταπτυχιακό της.

Στη συνέχεια έλαβε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό και κέρδισε αρχικά μια υποτροφία μεταδιδακτορικού ερευνητή και έπειτα μια ορισμένου χρόνου θέση ερευνητή στο Institute of Space Astrophysics and Planetology (INAF-IAPS) της Ρώμης στην Ιταλία. Ζει και εργάζεται στην Ιταλία από το Δεκέμβριο του 2007.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ