Ιδού τα 5 σημεία όπου μπορείς να πλύνεις τα ρούχα σου στην Αθήνα! American laundries που θα σας θυμίσουν κάτι από σειρές «Made In USA»! (φωτό)

Τι κάνει κάποιος που δεν έχει πλυντήριο στο σπίτι του; 

 Φοιτητές και εργένηδες και των δύο φύλων που ζουν μακριά από τους δικούς τους; Οικογένειες που τα βγάζουν δύσκολα και μετανάστες; Τουρίστες που δεν θέλουν να ξοδέψουν μια περιουσία για να πλύνουν τα ρούχα τους στο ξενοδοχείο; Πού μπορεί να πλύνει κάποιος τα ρούχα του στην Αθήνα και να τα πάρει έτοιμα, καθαρά και μοσχομυριστά; Τα laundry στην Αθήνα είναι περισσότερα από όσα νομίζεις – και ειδικά τώρα που οι τουρίστες αυξάνονται, αυξάνονται και αυτά. Μπορείς να βρεις ένα σχεδόν σε κάθε περιοχή. Αυτά είναι τα πέντε που επισκεφτήκαμε στο κέντρο.

Βεΐκου 3A, Μακρυγιάννη
Από τα τελευταία που άνοιξαν στο κέντρο. Εξυπηρετεί κυρίως τουρίστες, αλλά και κατοίκους της περιοχής. Λειτουργεί με κέρματα και είναι self service. To πλύσιμο κοστίζει 5 ευρώ και το στέγνωμα 2 και μπορείς να πλύνεις μέχρι 8 κιλά. Απορρυπαντικό θα βρεις εκεί, αλλά μαλακτικό πρέπει να φέρεις δικό σου. Έχει και δωρεάν ίντερνετ για να μην βαριέσαι όσο περιμένεις. Ο Μάνιουελ είναι από την Ιταλία και μένει στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μένει σε ένα μικρό γιοτ και δεν έχει πλυντήριο. Πρώτη φορά έπλυνε τα ρούχα του σε laundry στην Αθήνα και αν εξαιρέσεις ότι δεν στέγνωσαν πολύ καλά, έμεινε ευχαριστημένος. H Ντανιέλ και ο Ντέιβιντ είναι από την Καλιφόρνια και ήρθαν στην Ελλάδα διακοπές είναι ένα μήνα εδώ και τα άπλυτα μαζεύτηκαν. Έψαξαν και βρήκαν το laundry στο ίντερνετ και το θεωρούν φτηνό, ειδικά σε σχέση με το ξενοδοχείο.

ZENITH (Πλώτας Ιωάννης)
Απόλλωνος 12, Σύνταγμα
Η Μαρία και ο Ιωάννης έχουν το μαγαζί τους 25 χρόνια και εκτός των άλλων προσφέρουν και υπηρεσίες πλυντηρίου. Από ό,τι μας είπαν οι περισσότεροι πελάτες τους είναι τουρίστες από τα ξενοδοχεία της περιοχής που τόσα χρόνια τους έχουν μάθει και τους προτιμούν. Έρχονται και πολλοί φαντάροι και εργένηδες που μένουν στην περιοχή. Το πλύσιμο κοστίζει 4 ευρώ ανά κιλό ρούχων και οι ιδιοκτήτες προσέχουν πολύ τους πελάτες τους. Βάζουν μαλακτικό γιατί τους αρέσει τα ρούχα να είναι μυρωδάτα. «Φροντίζουμε τα ρούχα και τα παραδίνουμε όπως θα θέλαμε να είναι τα δικά μας», μας είπε η Μαρία.

American Laundry
Καποδιστρίου 52, Ομόνοια
Το πιο φτηνό laundry που βρήκαμε στο κέντρο. Το απλό πλύσιμο κοστίζει 3,5 ευρώ και με το στέγνωμα πάει στα 5. Αν θέλεις τα κορίτσια να κάνουν τη δουλειά για σένα, πληρώνεις 1 ευρώ παραπάνω. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το απορρυπαντικό και το μαλακτικό. Η Ελένη και η Σοφία δουλεύουν εδώ και έξι μήνες στο μαγαζί. «Έρχονται άνθρωποι που μένουν στην γειτονιά και άλλοι από άλλες περιοχές. Έρχονται και πολλοί μετανάστες που μπορεί να μην ξέρουν ούτε μία λέξη στα ελληνικά, αλλά πάντα γίνεται η συνεννόηση. Έρχονται και φοιτητές και εργένηδες αλλά και οικογένειες, γιατί θεωρούν ότι τους συμφέρει. Μαζεύουν τα άπλυτα της εβδομάδας και μας τα φέρνουν», μας είπαν.

Εuro Laundry
Σποράδων 36 & Αγίου Μελετίου, Κυψέλη
Το μαγαζί λειτουργεί από το 1997 και το ξέρουν όλοι στη γειτονιά. Ο Σέμι είναι από την Αίγυπτο και δουλεύει εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια, εξυπηρετεί τον κόσμο και είναι πάντα χαμογελαστός. Από ό,τι μας είπε, η δουλειά έχει αυξηθεί πολύ τελευταία. Το κόστος για να πλύνεις και να στεγνώσεις τα ρούχα σου μόνος σου, με το δικό σου απορρυπαντικό, είναι 7, 5 ευρώ για 5 κιλά ρούχα. Μπορείς να φέρεις απλά την σακούλα με τα άπλυτά σου και να τα πάρεις πίσω καθαρά, στεγνά και διπλωμένα με 10 ευρώ. Κάνουν και παραλαβή από το σπίτι σου και σου τα επιστρέφουν έτοιμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο grekamag.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ