Γιατί χωρίζει το κάθε ζώδιο; Λόγω ανεκπλήρωτων υποσχέσεων οι Κριοί, λόγω πίεσης οι Ταύροι και λόγω ρουτίνας οι Αιγόκεροι!

Όλοι κάνουμε λάθη. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας της ζωής. Όμως κανείς δεν θέλει να κάνει λάθη στην ερωτική του ζωή και να θέτει σε κίνδυνο μια σχέση ή μια γνωριμία που φαίνεται πως θα μπορούσε να εξελιχθεί.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη στις σχέσεις των ζωδίων; 

Η ομάδα του astropedia.gr  σας παρουσιάζει τα πιο συχνά λάθη που κάνουν τα ζώδια στην αρχή μιας σχέσης αλλά και κατά την διάρκειά της. Επειδή όμως ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να απαρνηθείτε την φύση σας, σας προτείνουμε και μερικούς τρόπους για να τα αποφύγετε. 
 
Τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος)

Τα ζώδια του Αέρα πάσχουν από το σύνδρομο του γοητευτικού πρίγκηπα. Από μικρά παιδιά ονειρευόσασταν τον ψηλό, μελαχροινό, γοητευτικό πρίγκηπα πάνω στο λευκό άλογό του να έρχεται και να παλεύει με δράκους για να σας σώσει. Όσο μεγαλώνετε ξέρετε πολύ καλά πως ο πρίγκηπας μερικές φορές μπορεί να μην έρθει πάνω σε άσπρο άλογο (δεν βρίσκονται και πολύ δράκοι στην Ελλάδα για να σκοτώσει αυτή την στιγμή για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς), ίσως να μην είναι και μελαχροινός αλλά σίγουρα είναι απίστευτα γοητευτικός. 

Το καλό με τα ζώδια του Αέρα είναι η πνευματικότητα τους και η γοητεία τους. Θα μπορούσαν να αποδράσουν ακόμα και από τις πιο σκληροπυρηνικές φυλακές φλερτάροντας με τους φύλακες. Έχουν μεγάλο ταλέντο στην επικοινωνία τους με τον κόσμο και ξέρουν πάντα τι είναι το σωστό να κάνουνε. Είναι τα ζώδια που μπορείς να παρουσιάσεις στους γονείς σου χωρίς να σε φέρουν σε δύσκολη θέση και δεν θα αφήσουν στιγμή την συζήτηση να κολλήσει και να υπάρχουν στιγμές αμηχανίας. Όλα καλά ως εδώ. 

Τι μπορεί να πάει στραβά στα ερωτικά σας αν είστε ζώδιο του Αέρα ή αν φλερτάρετε με ένα από αυτά:

Μένετε για πάντα σε φιλικό επίπεδο 
Τα ζώδια του Αέρα εκτιμούν την φιλία πάρα πολύ. Έχει ένα ξεχωριστό βάθρο για αυτά στην ζωή τους. Για αυτό το λόγο, μπορεί να μην κάνουν ποτέ το επόμενο βήμα και να περάσουν μια σχέση σε ερωτικό επίπεδο και ο χρόνος περνά και όντως μετά δεν υπάρχει κανένα ερωτικό ενδιαφέρον από καμία πλευρά. Πώς να το αποφύγετε: Εκφράστε ελεύθερα τα συναισθήματά σας. Όταν νοιώθετε ότι κάτι έχει ελπίδες απλά πείτε το. Όσοι κυνηγάτε κάποιο ζώδιο του Αέρα, κάντε την πρωτη κίνηση γιατί αυτοί θα μείνουν για πάντα φίλοι σας ακόμα κι αν θέλουν κάτι παραπάνω από εσάς.

Πνευματικότητα και σεξ 
Τα ζώδια του Αέρα αντιμετωπίζουν το σεξ περισσότερα εγκεφαλικά παρά σαρκικά. Ξοδεύουν αρκετό χρόνο στο να σκέφτονται τα πράγματα γύρω από το σεξ παρά να τα κάνουνε. Το σεξ είναι η στιγμή που σταματάει να δουλεύει το μυαλό και μιλάει το κορμί. Πώς να το αποφύγετε: Απλά σταματήστε να μιλάτε. Χαλαρώστε και νοιώστε, μην σκέφτεστε. Αν είστε με κάποιο ζώδιο του Αέρα, πρέπει να βρείτε την λεπτή γραμμή ισορροπίας όπου θα τους μιλάτε αρκετά και θα συζητάτε μαζί τους τα πάντα γύρω από το σεξ αλλά εκείνη την ώρα θα βγάλετε το ζώο από μέσα τους. Να χαλαρώσετε, το είπαμε;

Ισορροπίες και καθωσπρεπισμός  

Το έχουμε καταλάβει πως για εσάς, τα ζώδια του Αέρα, είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε τις ισορροπίες, να είστε καθωσπρέπει και να μην ανεβάζετε τους τόνους. Έχετε μεγάλο ταλέντο στο να μην ταράζετε τα νερά. Με αυτές σας όμως τις διπλωματικές τακτικές, φτάνετε σε σημεία υπερβολής και δεν λέτε πότε στον άλλον τι πραγματικά σας ενοχλεί. Ναι, χρειάζονται υποχωρήσεις και συμβιβασμοί για να λειτουργήσει μια σχέση αλλά το να υποστηρίζεις τον εαυτό σου είναι περισσότερο ερωτικό από το να λες ναι σε όλα. Πώς να το αποφύγετε: όταν δεν σας αρέσει ο τρόπος που σας συμπεριφέρονται, απλά πείτε το. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Αν είστε με κάποιο ζώδιο του Αέρα εξηγήστε τους ξανά και ξανά και ξανά πως είναι ασφαλές και ώριμο να εξηγούν πως νοιώθουν. Χρειάζονται υπομονή αυτοί οι άνθρωποι. 

Καθωσπρεπισμοί και ακρότητες 
Τα ζώδια του Αέρα προσπαθώντας να διατηρήσουν τις ισορροπίες και τα καθως πρέπει του μυαλού τους μπορεί να φτάσουν σε ακρότητες, όπως είπαμε. Όταν λέτε απλά ναι σε όλα δεν είστε πραγματικά ο εαυτός σας. Δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζετε 100% στα πάντα. Όταν υπάρχουν συνήθειες τού συντρόφου σας που δεν απολαμβάνετε μπορείτε και πρέπει να το πείτε. Δεν υπάρχει κανένας λόγο να δείτε ένα ολόκληρο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη και να προσποιείστε ότι περνάτε καλά αν δεν έχετε ιδέα τι είναι το οφσάιντ. Πως να το αποφύγετε: υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος.Να είστε ειλικρινείς! Με την ειλικρίνεια και μόνο θα διαπιστώσετε αν πραγματικά ταιριάζετε με έναν άνθρωπο και σε τι βαθμό. Προσπαθήστε να του δείξετε και τα δικά σας ενδιαφέροντα ή ακόμα καλύτερα δημιουργείστε καινούρια κοινα ενδιαφέροντα και για τους δύο. Αν βγαίνετε με ένα ζώδιο του Αέρα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με όσα δεν σας λένε. Πρέπει να μάθετε να τους διαβάζετε και να ξέρετε πότε κάτι αρέσει πραγματικά σε αυτούς και πότε το κάνουν μόνο για να σας κάνουν το χατήρι. 

Ισορροπίες  
Πολύ συχνά τα ζώδια του Αέρα για να πετύχουν τον απόλυτο σκόπο τους, (ναι, καλά καταλάβατε, την ισορροπία) αποφεύγουν να λύσουν τα θέματα τους. Μπορεί να βρεθούν σε έναν καβγά, να πουν όσα έχουν να πουν αλλά για να μην διαταραχθεί πραγματικά η ισορροπία να αφήσουν αυτή την διαμάχη άλυτη. Πώς να το αποφύγετε: είπαμε η ισορροπία είναι πολύ σημαντικό πράγμα σε μια σχέση, όμως μια άλυτη ουσιαστικής φύσης διαφωνία με το ταίρι σας που απλώς διαιωνίζεται, δεν θα φέρει τα αποτελέσματα που θέλετε. Εδώ χρειάζεται να βγείτε από την φύση σας και να φτάσετε τα πράγματα στα άκρα μέχρι να βρεθεί μια πραγματική λύση, όποια κι αν είναι αυτή. Αν είστε ζευγάρι με ένα ζώδιο του Αέρα θα πρέπει να μην τους επιτρέπετε να αποφεύγουν τις διαφωνίες. Μια διαφωνία σε ένα ζευγάρι δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσει σε καβγά ή χωρισμό. Αντίθετα μπορεί να οδηγήσει σε μια ακόμα πιο ισορροπημένη σχέση ή και σε μια βραδια με ακόμα πιο δυνατό σεξ! 

Τα ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης)
Ξέρετε υπάρχει κάτι σε αυτό τον πλανήτη που το λέμε δέσμευση και αυτό δεν πληγώνει, δεν είναι κακό πράγμα.
Είναι δύσκολο για τα ζώδια της Φωτιάς να το καταλάβουν αυτό το πράγμα που για τον υπόλοιπο κόσμο είναι κάτι απλό και φυσιολογικό. Βγαίνετε καιρό μαζί, η χημεία σας είναι σούπερ και στο κρεββάτι δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτό που γίνεται, αλλά δεν πάει πουθενά αυτή η κατάσταση. Δεν ξέρετε καν αν είστε φίλοι με πλεονεκτήματα, εραστές σκέτο, εραστές με κάτι παραπάνω ή κάτι άλλο. Ούτε και τα ζώδια της Φωτιάς ξέρουν.

Αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να ζουν με πάθος και να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ψάχνουν πάντα την περιπέτεια και το διαφορετικό και κάνουν την ζωή μας από ανιαρή να μοιάζει με μπλοκμπάστερ του Χόλυγουντ. Αν ποτέ αγαπήσουν, θα είναι για πάντα.

Τι μπορεί να πάει στραβά στα ερωτικά σας αν είστε ζώδιο της Φωτιάς ή αν φλερτάρετε με ένα από αυτά:

Διαταράσσοντας την φυσική ροή των πραγμάτων 

Τα ζώδια της Φωτιάς τείνουν να συγχέουν τους κανόνες του φλερτ, και μερικές φορές αυτό είναι επιζήμιο. Υπάρχει λόγος που τα καροτσάκια δεν πάνε πριν από τα άλογα - δεν θα κινηθούν σωστά στο δρόμο και θα προκαλέσουν τροχαία ατυχήματα. Πως να το αποφύγετε: Κάνουμε τα πράγματα με την σωστή σειρά. Πρώτα λέμε γεια στα άλλα παιδάκια, μετά λέμε το ονοματάκι μας και τέλος αρχίζουμε να παίζουμε με αυτά. Βου και Α, Βα! Αν βγαίνετε με κάποιο από τα ζώδια της Φωτιάς, να θυμάστε ότι επειδή πρώτα μπορεί να έρθει η οικογένεια και μετά η σχέση, χρειάζεται που και που (όσο συχνά μπορείτε δηλαδή) να τους θυμίζεται πως λειτουργεί ο υπόλοιπος κόσμος. Κουράγιο. 

Χάνοντας τον έλεγχο 

Καλό είναι να βγαίνετε όλοι και να περνάτε καλά. Αλλά αυτό διαφέρει από το να πηγαίνετε για ποτάκι στην πλατεία Καρύτση και την επόμενη μέρα να ξυπνάτε στο Λας Βέγκας χωρίς να θυμάστε πώς έγινε αυτό. Χρειάζεται λίγο μέτρο για να συνυπάρξετε με κάποιον σε μια σχέση. Πως να το αποφύγετε: όταν είστε σε σχέση και εκτιμάτε το ταίρι σας, πάρτε τον άνθρωπό σας μαζί σας και ακούστε την συμβουλή του όταν σας πει: “ως εδώ, πάμε σπίτι τώρα”. Αν είστε με ένα ζώδιο της Φωτιάς, θα χρειαστεί πολλές φορές να βάλετε τα όρια στην διασκέδαση του για να μην αγοράσετε άδικα αεροπορικά εισητήρια και χάσετε το αυριανό μίτινγκ στην δουλεια. Συγκρατείστε τους.  

Πολλά υποσχόμενοι 

Τα ζώδια της Φωτιάς υπόσχονται πράγματα που δεν θα κάνουν. Όχι γιατί λένε ψέμματα ή γιατί δεν σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν τις υποσχέσεις τους αλλά γιατί είναι παρορμητικοί και αυθόρμητοι. Την στιγμή που το λένε είναι απόλυτα σίγουροι ότι θα μείνουν πιστοί στα λόγια τους. Οι υποσχέσεις τους ξεκινούν από το “θα σου τηλεφωνήσω” μέχρι το “θα τα πούμε αύριο στην εκκλησία”. Πως να το αποφύγετε: Να θυμάστε πάντα ότι οι άλλοι βασίζονται σε αυτά που τους λέτε. Όσα λιγότερα υπόσχεστε τόσο το πιθανότερο να μείνετε εντάξει στις υποσχέσεις σας. Αντί να πείτε “περνάμε τέλεια, σε παντρεύομαι” μπορείτε να πείτε “περνάω πολύ καλά μαζί σου”. Αν βγαίνετε με κάποιο ζώδιο της Φωτιάς έχετε χαμηλά τις προσδοκίες σας για όσα σας λένε. Βασιστείτε καλύτερα στις πράξεις τους. Δεν σημαίνει ότι δεν σας νοιάζονται ή δεν σας θέλουν στην ζωή τους όταν δεν πραγματοποιούν τις υποσχέσεις τους, απλά παρασύρονται λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους.

Μην ξεχνάτε την επικοινωνία 

Τα ζώδια της Φωτιάς μέσα στον αυθορμητισμό τους και στο πάθος τους για την ζωή μπορεί να ξεχάσουν τον κορμό της σχέσης. Πάνω απ' όλα πρέπει να υπάρχει υγιής επικοινωνία με τον σύντροφό σας. Καλό το πάθος και οι ατέλειωτες νύχτες έρωτα αλλά για να έχετε την καλύτερη σχέση που μπορείτε θα πρέπει να μοιράζεστε ουσιαστικά πράγματα με τον άλλον. Πώς να το αποφύγετε: πρέπει πάντα να σκέφτεστε πως ο άλλος δεν είναι μάγος και ανοίγει την ταρώ για να καταλάβει τι έχετε μέσα στο μυαλό και την ψυχή σας. Πρέπει να του το πείτε και όχι με απλά λόγια, αλλά με λόγια που θα καταλάβει αυτός. Αν είστε με κάποιο ζώδιο της Φωτιάς καλό θα ήταν να κάνετε διπλή προσπάθει στο επικοινωνιακό κομμάτι για να τους θυμίζετε πως είναι να μιλάς με τον άλλον ουσιαστικά. 

Από ποια πλευρά κοιτάτε το φεγγάρι; 

Επειδή είναι πολύ πιθανό να κοιτάτε το φεγγάρι από διαφορετική οπτική γωνία από ό,τι το ταίρι σας, θα σας συμβουλεύαμε αυτό να το θυμάστε όσο πιο συχνά μπορείτε. Όταν μιλάνε δύο άνθρωποι υπάρχουν πάντα δύο απόψεις. Η αλήθεια βρίσκεται συνήθως κάπου στην μέση. Όπως λένε και οι Ινδιάνοι, θα πρέπει να περπατήσετε με τα μοκασίνια του άλλου για να τον καταλάβετε πραγματικά. Πως να το αποφύγετε: όσο συχνά μπορείτε προσπαθείστε να σκεφτείτε πως θα ένοιωθε το ταίρι σας για κάτι ή πώς θα αντιδρούσε. Σταδιακά θα μάθετε να μπαίνετε στην θέση του και να βλέπετε τα πράγματα από την δική του οπτική γωνία. Αν βγαίνετε με κάποιο ζώδιο της Φωτιάς, να προσπαθείτε να τονίζετε το πώς αισθάνεστε εσείς για τα πράγματα και ότι η άποψή σας είναι εξίσου σημαντική σε αυτήν την σχέση όσο και του άλλου. 

Τα ζώδια της Γης ( Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως)

Τα ζώδια της Γης πιστεύουν ακράδαντα πως η αγάπη φαίνεται με πράξεις και όχι με λόγια. Σχεδόν δεν νοιώθουν την αγάπη αλλά την κάνουν πράξη. Δεν τους αφορά μια εφήμερη σχέση, απαιτούν η σχέση τους να αφήσει μια κληρονομιά, όχι μόνο στην καρδιά των αγαπημένων τους αλλά μια μη αναστρέψιμη εντύπωση στο πεπρωμένο τους. Οι απόγονοι είναι η μόνη λογική συνέχεια μιας σχέσης. Γι' αυτό και αυτά τα ζώδια επιζητούν συνεχώς τον γάμο. Έναν γάμο στην πιο παραδοσιακή του μορφή. 

Ακριβώς επειδή επιζητούν την παραδοσιακή δέσμευση και εκφράζουν την αγάπη τους με τόσο σταθερούς και παγειωμένους τρόπους είναι δύσκολο να βρουν συντρόφους να συναντούν τα τόσο υψηλά στάνταρ που έχουν στο μυαλό τους. 

Τι μπορεί να πάει στραβά στα ερωτικά σας αν είστε ζώδιο της Γης ή αν φλερτάρετε με ένα από αυτά:
Θα με παντρευτείς τελικά; 

Επειδή επιθυμούν τον γάμο και δεν θέλουν να χάνουν τον χρόνο τους και να σπαταλιούνται σε ανούσιες για αυτούς σχέσεις είναι πολύ πιθανό να μιλήσουν για γάμο από το πρώτο ραντεβού. Ένας απλός καφές μεταφράζεται στο μυαλό τους στην ερώτηση “είναι αυτός ο άνθρωπος απέναντι μου το άλλο μου μισό;”. Είναι λίγο κουραστικό αυτό και για τους ίδιους αλλά και για όσους τους συναναστρέφονται. Πως να το αποφύγετε: Πρέπει να καταλάβετε πως τα πράγματα έχουν μια φυσική ροή. Δεν θα καταλάβετε από τον πρώτο καφέ αν ο άλλος είναι το άλλο σας μισό, χρειάζεται χρόνος να γνωρίσετε τον άλλον άνθρωπο και σταδιακά να χτίσετε την σχέση. Βγείτε με τους άλλους ανθρώπους για να περάσετε καλά γνωρίζοντας τους και εξερευνώντας καινούρια για εσάς πράγματα. Αν βγαίνετε με ζώδιο της Γης, προσπαθείστε να τους δείξετε πως η επιλογή της σοβαρής δέσμευσης είναι ανοιχτή αλλά χρειάζεται πολύ χρόνο και χρειάζεται και πολύ διασκέδαση μέχρι να φτάσετε εκεί. 

Τίποτα περιττό 
Δεν τους αφορά το περιτύλιγμα αλλά μόνο το δώρο. Ξεχνάνε τα ζώδια της Γης πως το να ξετυλίγεις το χάρτι γύρω από το δώρο και να το ξεσκίζεις βίαια είναι κομμάτι της διασκέδασης του να παίρνεις δώρα. Η ανάγκη τους να μείνουν πιστοί στο πρόγραμμα τους τους κάνει να χάνουν οποιαδήποτε αίσθηση αυθορμητισμού. Πως να το αποφύγετε: Μείνετε ανοιχτοί σε καινούριες εμπειρίες, ακούστε και δεχτείτε τις παρορμήσεις και τις ανάγκες του παιδιού μέσα σας. Αν έχετε σχέση με ζώδιο της Γης, χρειάζεται διαρκώς να τους θυμίζετε πως η διασκέδαση δεν χρειάζεται προγραμματισμό. Η διασκέδαση έρχεται με ένα σωρό άχρηστα πράγματα που κάνουν την διαφορά και σίγουρα δεν προγραμματίζονται.  

Τα λεφτά δεν είναι το παν 
Η διασκέδαση και η αγάπη δεν εξαρτώνται από τα λεφτά αλλά από την παρέα. Τα λεφτά είναι ένα μέσο για να μας κάνει την ζωή μας ευκολότερη και όχι να μας κάνει μίζερους που δεν έχουμε την πιο εύκολη και πολυτελή ζωή στον κόσμο. Πως να το αποφύγετε: βρείτε εναλλακτικές λύσεις που θα σας κάνουν να περάσετε το ίδιο καλά με το ταίρι σας με λεφτά ή όχι. Φανταστείτε πως είστε στο πιο τέλειο κλαμπάκι του κόσμου χωρίς παρέα, μόνοι σας. Τι να το κάνετε αυτο; Ίσως δεν έχετε την οικονομική πολυτέλεια να πάτε διακοπές στο Μπαλί αλλά πάντα υπάρχουν επιλογές αρκεί να είστε ανοιχτοί σε αυτές. Βρείτε την καλή παρέα που θέλετε κι αν εσείς δεν μπορείτε να βγείτε από την φύση σας και να οργανώσετε κάτι πιο οικονομικό, αφήστε τους άλλους να κανονίσουν για εσάς. Ας κάνουν κι αυτοί κάτι σε αυτή την σχέση.
Περιμένοντας να γίνει το θαύμα 
Τα ζώδια της Γης πολλές φορές δημιουργούν στους εαυτούς τους την ψευδαίσθηση πως ο πατροπαράδοτος θεσμός του γάμου θα διορθώσει τα προβλήματα της σχέσης. Λες και πηγαίνοντας στον γάμο ο παπάς θα είναι η νονά της σταχτομπούτας, τα στέφανα το μαγικό ραβδί και από ένα μίζερο ζευγάρι που τσακώνεται συνεχώς θα γίνουν κολοκύθες με χάπυ εντ! Συγγνώμη που θα είμαστε εμείς αυτοί που θα σας το πούμε, αλλά τα πράγματα δεν λειτουργούν καθόλου έτσι. Μια σχέση που δεν έχει γερές βάσεις, θα χαλάσει είτε μέσα σε γάμο, είτε γίνετε γονείς, είτε όχι! Πως να το αποφύγετε: μην περιμένετε θαύματα. Οι σχέσεις χρειάζονται καθημερινή και σκληρή δουλειά για να λειτουργούν σωστά. Μην κολλάτε στην εμμονή σας με τον γάμο και περάστε καλά κάθε στιγμή με το ταίρι σας εδώ και τώρα. Αν είστε σε σχέση με ένα ζώδιο της Γης, προσπαθείτε πάντα να τους τονίζετε την σημασία του σήμερα και του τώρα. 
Ρουτίνα. 
Ως ζώδια του προγράμματος και της οργάνωσης είστε και τα ζώδια της ρουτίνας (συγγνώμη γι'αυτό). Έτσι, πέφτετε συχνά στην παγίδα να ξεχνάτε να ζείτε ρομαντικές στιγμές με το ταίρι σας. Καλή η σταθερότητα αλλά χρειάζεται που και που να κάνουμε κάτι εκτός προγράμματος, έτσι για την μαγεία. Δεν κάνουμε σεξ μόνο κάθε Σάββατο βράδυ 7-9. Πως να το αποφύγετε: μην μένετε μέσα και βλέπετε ταινίες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που έλεγε και η διαφήμιση γνωστής τεκίλας. Η ζωή θέλει έρωτα και αυθορμητισμό. Ακουλουθείτε το ταίρι σας στις τρέλλες του. Αν βγαίνετε με ένα ζώδιο της Γης, να θυμάστε πως ο δικός σας αυθορμητισμός θα φέρει τέτοιες στιγμές και θα πρέπει να τον ενεργοποιήσετε όσο πιο νωρίς μπορείτε και όσο πιο συχνά γίνεται. 

Τα ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες)
Η αγάπη έρχεται σε πολλές μορφές, μητρική, πατρική, φιλική, ερωτική, αδερφική. Μπορεί να είναι γλυκιά και τρυφερή ή μπορεί να είναι βαθιά, έντονη και παθιασμένη που οδηγεί τους ανθρώπους να γράφουν ποίηση και μουσική. Όλες οι μορφές αγάπης είναι καλοδεχούμενες από τα ζώδια του Νερού. Έτσι κι αλλιώς είναι οι ευαίσθητοι του ζωδιακού και θέλουν να δείχνουν την τρυφερότητά τους με κάθε ευκαιρία. Όταν έρχεταιτο θέμα στον ερωτικό τομέα όμως, αυτό που θέλουν τα ζώδια του Νερού είναι η αγάπη που μπορεί να κινήσει γη και ουρανό, που θα οδηγήσει τον άλλον να γίνει ο μεγαλύτερος ποιητής του κόσμου για να περιγράψει την ομορφιά της βασίλισσας της καρδιάς του, θα γίνει ο καλύτερος συνθέτης για φτιάξει την μελωδία της αγάπης τους. Απαιτούν την ψυχική ένωση με το ταίρι τους σε ένα ανώτερο πνευματικό επίπεδο.

Τι μπορεί να πάει στραβά στα ερωτικά σας αν είστε ζώδιο του Νερού ή αν φλερτάρετε με ένα από αυτά: 
Είμαστε ένα 
Σε ένα πνευματικό επίπεδο μπορεί να είμαστε όλοι ένα αλλά στο φυσικό κόσμο που ζούμε αυτή την στιγμή ο καθένας έχει το δικό του σώμα που κατοικεί μέσα του και μπορεί να βιώνει την αγάπη με ένα διαφορετικό τρόπο και ανεξάρτητο από τον άλλον. Πολλές φορές τα ζώδια του Νερού χάνουν την ανεξαρτησία τους μέσα στις σχέσεις και πνίγουν την ανεξαρτησία των συντρόφων τους επίσης. Πως να το αποφύγετε: Μην ξεχνάτε πως έχετε την δική σας ανεξάρτητη, αυτόνομη και τέλεια προσωπικότητα ασχέτως με το ταίρι σας. Κρατείστε πράγματα για τον εαυτό σας, βγείτε με τους φίλους σας χωρίς το ταίρι σας και κάντε δραστηριότητες μόνοι σας ανεξαρτήτως σχέσης ή γάμου. Αν βγαίνετε με ένα ζώδιο του Νερού, κάντε το ίδιο. Μην χάσετε την ανεξαρτησία σας μέσα στην σχέση και δώστε τους να καταλάβουν διακριτικά πως πρέπει να κάνουν κι αυτοί το ίδιο. 

Πολύ συναίσθημα. 
Είναι ωραία να ζεις την ζωή σου με πάθος και όσο πιο έντονα μπορείς. Είναι τέλειο να λες στον άλλον “σ' αγαπώ” και να το νοιώθεις μέχρι τα βάθη της καρδιάς σου και να συγκινείσαι τόσο που να δακρύζεις. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι να ξέρεις πού είναι τα όρια. Στην αρχή είναι τρυφερό και ωραίο όμως το να ζεις για πάντα μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να γίνει και αρκετά κουραστικό. Πως να το αποφύγετε: για να μην γίνεστε συνεχώς ντράμα κουήν θα πρέπει να έχετε έναν συνεχή έλεγχο των συναισθημάτων σας και του τρόπου έκφρασης αυτών. Δεν είναι ανάγκη κάθε εκδήλωση αγάπης σας ή θυμού να περιέχει μια βαρύγδουπη φράση του Όσκαρ Ουάιλντ. Ήρεμα... Αν βγαίνετε με ένα ζώδιο του Νερού προσπαθείστε να είστε εκδηλωτικοί και εσείς μαζί τους αλλά ταυτόχρονα να τους επισημαίνετε με διακριτκό και όμορφο τρόπο πότε υπερβάλλουν. 

 Θέλω να μιλήσουμε 
Έχετε ανάκγη να πείτε όσα νοιώθετε και να τα δραματοποιήσετε περισσότερο από ότι οι πιο πολύ από εμάς. Επειδή το επικοινωνιακό δεν είναι το καλύτερο σας στοιχείο καλό θα ήταν να δοκιμάσετε κάτι ακόμα. Ως ζώδια του συναισθήματος, βιώνετε καλύτερα τα πράγματα από ότι τα λέτε. Κάντε μαζί με το ταίρι σας κάτι που θα σας βοήθησει να εκφραστείτε. Πως να το χειριστείτε: εδώ δεν μιλάμε για αποφυγή αλλά για βελτίωση μιας κατάστασης. Είτε είστε ζώδιο του Νερού, είτε είστε ζευγάρι με ένα από αυτά τα ζώδια πρέπει να βάλετε ένα φρένο στο μπλαμπλα. Κάντε μαζί με το ταίρι σας δραστηριότητες που θα σας επιτρέψουν να εκφραστείτε. Μην εξηγείτε πως νοιώθετε απλά δείξτε το. Οι πράξεις θα μιλήσουν πιο δυνατά από τα λόγια. 

Προσέχετε τα λόγια σας. 
Ο συναισθηματισμός σας πολλές φορές σας οδηγεί πάνω στους καβγάδες και σε στιγμές φόρτισης να λέτε πράγματα που πονάνε τον άλλον. Μπορεί να είναι αλήθειες αλλά τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει δίπλα μας καλό είναι να τον σεβόμαστε και να μην τον πληγώνουμε. Οι παλιοί λέγανε η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει. Πως να το αποφύγετε: χρειάζεται λίγη ψυχραιμία εκείνη την ώρα. Η συμπεριφορά αυτή είναι μια σχετικά παιδική συμπεριφορά που καλο θα ήταν να αποβάλετε. Την ώρα που θα είστε έτοιμοι να πείτε κάτι τέτοιο, σκεφτείτε δύο φορές πριν το πείτε κι αν είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες των λόγων σας. Αν είστε με κάποιο ζώδιο του Νερού, καλή σας τύχη σε τέτοιες στιγμές... Είναι δύσκολο όταν σε πληγώνει και σε προσβάλλει ο άλλος να μείνεις κι εσύ ψύχραιμος. Εξηγείστε με ωραίο τρόπο σε ανύποπτο χρόνο πως αισθάνεστε για αυτό. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε πάνω από μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε φορές... 

Περιμένοντας την αλλαγή 
Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν αν πραγματικά δεν το θέλουν. Πολλές φορές το ζώδια του Νερού πέφτουν σε αυτή την παγίδα. Νομίζουν πως η αγάπη τους και η τρυφερότητά τους για τον άλλον θα τον μεταμορφώσει στο ιδανικό ταίρι. Αν απλά περιμένετε να αλλάξει ο άλλος τότε χάνετε τον χρόνο σας και σπαταλάτε και τον χρόνο του άλλου. Πως να το αποφύγετε: συνειδητοποιήστε πως οι άνθρωποι αλλάζουν όταν το θέλουν αυτοί και όχι όταν τους το επιβάλλει κάποιος άλλος. Εξηγείστε τι είναι αυτό που σας ενοχλεί και αν βλέπετε πως είναι κάτι που ο άλλος πραγματικά δεν μπορεί ή δεν θέλει να αλλάξει, σεβαστείτε το και πάρτε τις αποφάσεις σας. Αν είστε σε σχέση με κάποιο ζώδιο του Νερού, ακούστε τους προσεκτικά στα παράπονά τους κι αν θεωρείτε πως τα λόγια τους έχουν κάποια βάση και βλέπετε ότι κάνετε κάτι λάθος, τότε είναι ευκαιρία να κάνετε μια θετική αλλαγή για εσάς. Αλλιώς...

Πηγή: http://astropedia.gr

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ