Έτσι θα αδυνατίσετε σωστά! 7 υδατάνθρακες που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα

Οι υδατάνθρακες είναι εκείνοι, που μας παρέχουν ενέργεια για τις γυμναστικές μας προπονήσεις, που θα μας οδηγήσουν σε καλύτερη φυσική κατάσταση και την τελική απώλεια κιλών, ενώ παίζουν καίριο ρόλο και στη σωστή εγκεφαλική λειτουργία.

 Αρκεί πάντα να γνωρίζετε και να τρώτε τους σωστούς υδατάνθρακες και όχι εκείνους που ευθύνονται για την τόση παραπληροφόρηση και την κακή τους φήμη. Διαβάστε παρακάτω και αποκαταστήστε όλη την αλήθεια γύρω από τους διαβόητους υδατάνθρακες και επωφεληθείτε από την ενέργεια που σας παρέχουν. 

   1. Φρούτα  Ένας από τους καλύτερους υδατάνθρακες, ιδανικά, για την απώλεια κιλών είναι τα φρούτα και πιο συγκεκριμένα τα αχλάδια και τα μήλα, δεδομένου του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη που έχουν και τα δυο. Τα δε μήλα και αχλάδια περιέχουν συστατικά που ενισχύουν το μεταβολικό ρυθμό, ενώ τα φρούτα γενικά προσφέρουν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που είναι σημαντικά για τη επίτευξη της απώλειας κιλών και της συνολικής υγείας, που είναι πάντα ο βασικός στόχος. 

   2. Γλυκοπατάτες  Οι γλυκοπατάτες είναι ιδανική πηγή φυτικών ινών και αντικαρκινικών αντιοξειδωτικών στοιχείων, ενώ η πλούσια περιεκτικότητά τους σε βήτα καροτένιο και το πλήθος άλλων βιταμινών που περιέχουν, σας κρατούν χορτάτους περισσότερη ώρα και δίνουν την έξτρα ενέργεια που χρειάζεστε για τις προπονήσεις σας.Δοκιμάστε αυτή την εναλλακτική εκδοχή της πατάτας και επωφεληθείτε από το πλήθος των διαφορετικών συνταγών που μπορείτε να τις καταναλώσετε. 

   3. Βρώμη  Η βρώμη ρίχνει τη χοληστερίνη και φροντίζει για την υγεία της καρδιάς, ενώ είναι πάντα μια καλή επιλογή για το πρωινό σας γεύμα, καθώς η υψηλή της περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες σας παρέχει ενέργεια για όλη την ημέρα, αλλά και για την πρωινή σας γυμναστική άσκηση. Οι, δε, τρόποι να καταναλώσετε τη βρώμη είναι τόσοι πολλοί, ώστε να αργήσετε πολύ να τη βαρεθείτε. 

   4. Κινόα  Το κινόα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και καλούς υδατάνθρακες, η πληροφόρηση γύρω από αυτό έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ η κατανάλωσή του μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους, είτε στο πρωινό σας γεύμα, είτε μέσα σε σαλάτες το μεσημέρι ή το βράδυ.Η διατροφική του αξία είναι ιδιαιτέρως μεγάλη και είναι ένας από τους καλύτερους υδατάνθρακες προς εκμετάλλευση, όσον αφορά την πάντα επιθυμητή απώλεια βάρους. 

   5. Άγριο ρύζι  Αν θέλετε να παρέχετε στον οργανισμό σας σωστά καύσιμα, περιέχοντα πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλούς υδατάνθρακες τότε το άγριο ρύζι, θα πρέπει να είναι από τις πρώτες σας επιλογές. Η ιδιαίτερη γεύση και υφή του, μπορεί να σας ξενίσει στην αρχή, αλλά αν το συνηθίσετε θα σας χαρίσει πολλή ενέργεια για την ημέρα που απλώνεται μπροστά σας και τις υποχρεώσεις σας.Και σε αυτή την περίπτωση, όπως με τη βρώμη, τρώγετέ το ιδανικά νωρίς μέσα στη μέρα, ώστε να έχει το σώμα το χρόνο να το επεξεργαστεί και «κάψει». 

   6. Αλεύρι ολικής άλεσης  Φτιάξτε οι ίδιοι το δικό σας σπιτικό ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης και προσφέρετε σε εσάς και την οικογένειά σας ένα ψωμί γεμάτο φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία. Το ψωμί ολικής άλεσης παρέχει περισσότερα καλά στοιχεία στη διατροφή σας και τη σιλουέτα από όσα προσφέρει το λευκό ψωμί και ιδανικά, παρασκευάζετέ το, αποκλειστικά από ολικής άλεσης αλεύρι και όχι από μίξεις. 

   7. Αμύγδαλα  Τα αμύγδαλα αυξάνουν τις ορμόνες στο σώμα, που παίζουν ρόλο στη διατήρηση του αισθήματος κορεσμού με αποτέλεσμα να χάνετε ευκολότερα κιλά αφού περιορίζεται σημαντικά το αίσθημα της πείνας.Τα αμύγδαλα, όμως, εκτός από αυτή τη σημαντική συνεισφορά στη διατήρηση της σιλουέτας, παρέχουν πρωτεΐνη στον οργανισμό, ρίχνουν το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου και της νόσου του Alzheimer, ενώ μειώνουν και τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα διατηρώντας εντός των φυσιολογικών τους ορίων.Προσέξτε μόνο να μην τρώτε περισσότερο από μία χούφτα καθημερινά, καθώς όπως όλοι οι ξηροί καρποί έχουν θερμίδες και η υπερβολική τους κατανάλωση, παχαίνει. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ