Αποφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου: ''Ακόμα και τώρα δεν το πιστεύω - Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου''

Βγήκε από τη φυλακή η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απόφαση του δικαστηρίου (25/11), που έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Η κα Τσοχατζοπούλου παρέμεινε στη φυλακή επί 2,5 χρόνια και επέστρεψε στο δημόσιο, τα ακίνητα για τα οποία είχε κατηγορηθεί.

"Αισθάνομαι σαν να είμαι μια ολόκληρη ζωή μέσα στη φυλακή", είπε στους δημοσιογράφους και σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει, τόνισε ότι "όλες αυτές οι σκέψεις συνοδεύουν όλες τις κρατούμενες".

Ερωτηθείσα για το τι θα πει στον πατέρα της, η κα Τσοχατζοπούλου είπε χαρακτηριστικά:

"Το τι θα πω στον κ. Τσοχατζόπουλο, είναι πατέρας μου, θα του το πω του ίδιο. Για όσους είναι μέσα στη φυλακή είναι οδυνηρό", απάντησε, ενώ αρνήθηκε να πει κάτι για την υπόθεση.

Ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε ότι η Α. Τσοχατζοπούλου,  "βρέθηκε μπροστά σε ένα οδυνηρό δίλημμα. Από τη μια η προσωπική της ελευθερία και απ' την άλλη το χρέος προς τον φυλακισμένο πατέρα της. Προτίμησε να τιμήσει τον γεννήτορά της".

Στην κατηγορουμένη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

Οι εισαγγελείς της Έδρας εισηγήθηκαν στο δικαστήριο να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, που υπέβαλε η κόρη του βασικού κατηγορούμενου.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς με την πρότασή τους κρίνουν πως η  Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της και τονίζουν πως έχει ήδη επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα. Ακόμη, επισημαίνουν πως πρέπει να γίνει δεκτός ο λόγος που επικαλέστηκε η κατηγορουμένη για την έξοδό της από τη φυλακή, το πρόβλημα υγείας δηλαδή που αντιμετωπίζει το μικρότερο από τα τρία ανήλικα παιδιά της και ότι η κατάσταση του παιδιού καθιστά αναγκαία την παρουσία της μητέρας του.

Την ίδια στιγμή αναγνωρίζουν  όπως είπαν, ότι τα τρία παιδιά τής κ. Τσοχατζοπούλου ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ