Το βιογραφικό των ονείρων σας από την Top CV Makers: Ο επικεφαλής Μ. Καρκώνης αποκαλύπτει στο eirinika τα μυστικά του

Είναι γεγονός πως το 80% των βιογραφικών των υποψήφιων προσληφθέντων καταλήγει στον κάδο των αχρήστων των εργοδοτών. 

Αλήθεια, πόσοι και πόσοι από εσάς δεν έχετε ένα «υπερχειλισμένο» με περιττές πληροφορίες βιογραφικό, που αποστέλλετε σε κάθε αγγελία, ανεξαρτήτως από τον τομέα απασχόλησης; Κι όμως, δεν θα έπρεπε να λειτουργούμε κατ' αυτόν τον τρόπο.

Το βιογραφικό οφείλει και πρέπει να είναι λιτό & απέριττο, δίχως βομβαρδισμό ανούσιων πληροφοριών & εμπειριών για να «χορταίνει» το μάτι κάθε αφεντικού. Το CV που θα κάνει τη διαφορά, πρέπει να είναι κατατοπιστικό, στοχευμένο και εξειδικευμένο, ανάλογα την περίπτωση και την περίσταση. 

Κι εδώ εμφανίζεται το Top CV Makers· μια πρωτότυπη ιστοσελίδα που με μαγικό και εντελώς δωρεάν τρόπο υποδεικνύει πώς μπορεί ο κάθε υποψήφιος εργαζόμενος να κάνει το βιογραφικό του να... «κλέψει την παράσταση»!

Το eirinika.gr και ο Χάρης Αποστολόπουλος, επικοινώνησαν με τον Μάρκο Καρκώνη, τον senior project manager της πλατφόρμας, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας τα «μυστικά» ενός καλού βιογραφικού και μας αποκάλυψε τι είναι αυτό που ψάχνει ο κάθε εργοδότης. Διαβάστε παρακάτω την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

************

Χάρης Αποστολόπουλος: Γιατί πιστεύετε πως το 80% των CV πηγαίνει στα σκουπίδια;

Μάνος Καρκώνης: Γιατί δεν καταφέρνουν να εξυπηρετήσουν το μοναδικό σκοπό που έχει το βιογραφικό. Να μας καλέσουν για συνέντευξη. (Μην περιμένετε να σας προσλάβουν μόνο επειδή το βιογραφικό σας είναι καλό!)

Αυτός λοιπόν είναι ο στόχος μας. Να θέλουν να μας γνωρίσουν από κοντά. Συνεπώς, όταν το βιογραφικό μας είναι: προχειρογραμμένο, ελλιπές περιεχόμενο και πληροφορία, με τυπογραφικά και ορθογραφικά λάθη, με κακή δομή, με κακή σύνταξη, με άσχετη πληροφορία σε σχέση με τα χαρακτηριστικά που ζητάει η αγγελία εργασίας, τότε ποια είναι η εντύπωση που δίνουμε στον πρώτο που θα το διαβάσει;

ΧΑ: Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται;

ΜΚ: Το πιο συχνό λάθος και ίσως από το πιο σημαντικά,είναι η έλλειψη συμπληρωματικών πληροφοριών σε κάθε επαγγελματική εμπειρία που βάζουμε στο βιογραφικό μας. Δεν αρκεί να γράψουμε το πού έχουμε εργαστεί και από πότε μέχρι πότε. 

Μεγαλύτερη σημασία έχει να δει ο μελλοντικός εργοδότης μας ότι στην προηγούμενη εργασία καταφέραμε να αυξήσουμε τον τζίρο τόσο % , μειώσαμε λειτουργικά έξοδα, αυξήσαμε το πελατολόγιο, προτείναμε μια καινοτομία, εργαστήκαμε σε χ projects, είχαμε επιπλέον ευθύνες κλπ.

Δηλαδή, εκείνες τις πληροφορίες που δείχνουν ότι είσαι ένα υπάλληλος που θα έπαιζε σημαντικό ρόλο και θα ήθελε να σ’έχει στην επιχείρησή του.

ΧΑ: Τι είναι αυτό που λείπει από τα περισσότερα βιογραφικά; 

ΜΚ: Η έλλειψη στόχευσης! Επιτρέψτε μου να εξηγήσω μ’ ένα παράδειγμα: 

Όταν έχει κάποιος 10 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Πληροφορικής αλλά για 2 χρόνια έτυχε και δούλεψε ως Bartender (Barman) σε κάποιο νησί,  καλό θα ήταν να μην το αναφέρει στο βιογραφικό που φτιάχνει για να το στείλει σε μια αγγελία εργασίας που ζητάει τεχνικό Η/Υ. Δεν αφορά τον μελλοντικό εργοδότη η συγκεκριμένη επαγγελματική εμπειρία.

ΧΑ: Οι περισσότεροι Έλληνες που βρίσκονται στην αγορά εργασίας, προσπαθούν να «γεμίσουν» το βιογραφικό τους με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες. Ένα πιο «γεμάτο» βιογραφικό είναι πιο ισχυρό από ένα λιτό & απέριττο; 

ΜΚ: Ένα βιογραφικό που είναι στοχευμένο και πληροί όλα τα χαρακτηριστικά της θέση εργασίας, μάς φέρνει όλο και πιο κοντά στον στόχο μας, την συνέντευξη. Συνεπώς δεν  πρέπει να «γεμίζουμε» το βιογραφικό με πληροφορίες που δεν είναι σχετικές με την θέση εργασίας που κυνηγάμε. 

ΧΑ: Ο κάθε εργοδότης, ζητάει και διαφορετικά πράγματα. Θεωρείτε πως πρέπει να έχουμε 2 και 3 διαφορετικά βιογραφικά με βάση τη θέση εργασίας που «κυνηγάμε»; Γιατί αν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι, έχουν ένα βιογραφικό fix για όλα!

ΜΚ: Δυστυχώς η πλειοψηφία έχει μόνο ένα βιογραφικό και στέλνει παντού αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να μην είναι στοχευμένο στις αγγελίες εργασίας και να μην φέρνει το αποτέλεσμα που κυνηγάμε.
Το είπατε πολύ σωστά και μόνος σας, όταν ο κάθε εργοδότης ζητάει διαφορετικά πράγματα (δηλαδή η κάθε αγγελία εργασίας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά), πώς είναι δυνατόν να στέλνουμε το ίδιο βιογραφικό; 

ΧΑ: Είναι δυνατόν κάποιος να έχει την κατάλληλη προϋπηρεσία και τα επαρκή προσόντα αλλά να «χάσει» τη δουλειά του λόγω ενός κακού CV;

ΜΚ: Δυστυχώς συμβαίνει. Το κακό και για την επιχείρηση αλλά και για τον ίδιο φυσικά, είναι ότι ενδεχομένως να είναι ο ιδανικός για την συγκεκριμένη θέση. Αν όμως το βιογραφικό του είναι κακοφτιαγμένο, τότε δημιουργεί λάθος εντυπώσεις. Και τότε οι πιθανότητες πρόσληψης μειώνονται. 

ΧΑ: Αυτό το CV (http://www.rleonardi.com/interactive-resume/) έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο βιογραφικό όλων των εποχών! Συμφωνείτε;

ΜΚ: Συμφωνώ… εν μέρει. 

Το συγκεκριμένο online βιογραφικό εξυπηρέτησε τον συγκεκριμένο άνθρωπο να προβάλει τις δεξιότητές του σ’έναν κλάδο / τομέα που μπορεί να αντιληφθεί το ταλέντο του. Αυτό που έκανε λοιπόν είναι να δείξει τι μπορεί να κάνει μέσα από ένα animation βιογραφικό. Πολύ έξυπνο και πρωτοποριακό και ειδικά την εποχή που το έκανε! Φαντάζεστε όμως έναν δικηγόρο ή έναν λογιστή να έφτιαχνε κάτι παρόμοιο; 

ΧΑ: Στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλές και διάφορες φόρμες καθοδήγησης για τη σύνταξη ενός βιογραφικού. Εσείς τι το διαφορετικό προσφέρετε;

ΜΚ: Θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν διάφορες φόρμες και templates για την σύνταξη βιογραφικού. Όμως καμία δεν βοηθάει ώστε να μπορέσει κάποιος να δημιουργήσει στοχευμένα βιογραφικά. 

Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε με το www.topcvmakers.com! 

Δίνουμε την δυνατότητα σε κάποιον να μπορεί :
1)    Να φτιάξει όσα βιογραφικά θέλει,
2)    Να τα εμπλουτίσει με λέξεις κλειδιά και έτοιμες προτάσεις (του βγαίνουν αυτόματα μέσα στο topcvmakers.com και προκύπτουν από το επάγγελμα και την εξειδίκευση που έχει δηλώσεισε ένα από τα βήματα),
3)    Να τα αρχειοθετήσει,
4)    Να έχει όλα τα βιογραφικά του σ’ένα σημείο και να έχει πρόσβαση από παντού (αρκεί να έχει σύνδεση στο internet).

Επίσης ένα πολύ δυνατό σημείο του topcvmakers.com είναι η προσωποποιημένη εύρεση αγγελιών εργασίας. Σε κάθε βιογραφικό που δημιουργείται και ανάλογα με το επάγγελμα, την εξειδίκευση και τις δεξιότητες που έχει δηλώσει ο χρήστης, του εμφανίζονται αγγελίες εργασίας που ταιριάζουν με το βιογραφικό του! Έτσι, δεν χρειάζεται να ψάχνει πια από siteσε site για να βρει αγγελίες. Αρκεί να μπαίνει στο topcvmakers.com.

Τέλος, να τονίσω ότι καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να βοηθάμε και να συνομιλούμε με τους χρήστες μας. Έχουμε δημιουργήσει τον απαραίτητο μηχανισμό ώστε να μας κάνουν ερωτήσεις και με την βοήθεια των HR συμβούλων μας, να απαντάμεμέσα στα επόμενα 5 λεπτά μέσα από το topcvmakers.com.Σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.
Δεν έχετε παρά να μας δοκιμάσετε! 

Επισκεφθείτε κι εσείς το topcvmakers.com και διαπιστώστε πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το βιογραφικό σας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ