Made in Greece το ελιξήριο της νεότητας: Ο Κρις Τουμάζου ανακάλυψε επαναστατικό προϊόν αντιγήρανσης! (Φωτό)

Ένα πρωτοποριακό προϊόν, που πιθανώς είναι ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει σήμερα στον τομέα της αντιγήρανσης του δέρματος, αφού προσαρμόζει την αντιγηραντική θεραπεία του δέρματος στο DNA κάθε γυναίκας δημιούργησε ο δαιμόνιος Ελληνοκύπριος επιστήμονας και εφευρέτης Κρις Τουμάζου, που ζει στο Λονδίνο.

Ένα πρωτοποριακό προϊόν, που πιθανώς είναι ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει σήμερα στον τομέα της αντιγήρανσης του δέρματος, αφού προσαρμόζει την αντιγηραντική θεραπεία του δέρματος στο DNA κάθε γυναίκας δημιούργησε ο δαιμόνιος Ελληνοκύπριος επιστήμονας και εφευρέτης Κρις Τουμάζου, που ζει στο Λονδίνο.

    * Το πρώτο στον κόσμο προϊόν αντιγήρανσης προσαρμοσμένο στο DNA κάθε γυναίκας από τον Ελληνοκύπριο εφευρέτη Κρις Τουμάζου
    * Το νέο τεστ DNA δείχνει ακριβώς πόσο κολλαγόνο μπορεί να μεταβολιστεί

Η νέου τύπου εξατομικευμένη θεραπεία βασίζεται σε ένα καινοτομικό «τσιπάκι», το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς του προϊόντος να αναλύουν -με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή- δείγμα από το γενετικό υλικό του ατόμου μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Έτσι, μπορούν να ανακαλύψουν πόσο γρήγορα το σώμα διασπά το κολλαγόνο (την ζωτική πρωτεΐνη που, μεταξύ άλλων, διατηρεί φρέσκο το δέρμα), καθώς και το επίπεδο των αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό (οι οποίες προστατεύουν από την καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών).


Διαθέτοντας τις παραπάνω πληροφορίες, είναι δυνατή η γρήγορη παρασκευή ενός ορού ή μιας κρέμας με τη σωστή ποσότητα κολλαγόνου και αντιοξειδωτικών για κάθε γυναίκα. Οι κλινικές δοκιμές για περίοδο 18 μηνών, που έγιναν σε μια κλινική στο κεντρικό Λονδίνο, δείχνουν ότι το προϊόν με την ονομασία Geneu μειώνει τις ρυτίδες και άλλες φθορές του δέρματος έως 30% μέσα σε 12 εβδομάδες, σύμφωνα με την telegraph.co.uk
 
Το Geneu μπορεί, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, να φέρει επανάσταση στον τρόπο που γίνεται η προστασία του δέρματος και η θεραπεία της αντιγήρανσης, εξειδικεύοντάς την ανάλογα με το γενετικό «προφίλ» κάθε ανθρώπου.

«Ευρωπαίος εφευρέτης της χρονιάς»
 
Ο Κρις Τουμάζου, που είναι καθηγητής ηλεκτρονικής και βιοϊατρικής μηχανικής στο Imperial College του Λονδίνου και ο οποίος πρόσφατα ονομάστηκε «Ευρωπαίος εφευρέτης της χρονιάς» για το 2014, έχει κάνει και άλλες τεχνολογικές ανακαλύψεις στο πεδίο της ιατρικής, όπως ένα κοχλιακό εμφύτευμα για άτομα με προβλήματα ακοής, ένα τεχνητό πάγκρεας για διαβητικούς και ένα ασύρματο μόνιτορ καρδιάς.


 
Η φετινή βράβευσή του έγινε ακριβώς για μια μικρή φορητή συσκευή - τσιπάκι, που μπορεί να «διαβάσει» το DNA ενός ανθρώπου μέσα σε μισή μόλις ώρα. Είναι ένα τέτοιο «τσιπάκι» που πλέον αξιοποιείται στην αντιγηραντική θεραπεία.
Ο ελληνοκύπριος εφευρέτης πιστεύει ότι όσο περισσότερο η τεχνολογία «ανάγνωσης» του DNA διεισδύει στα καταναλωτικά προϊόντα, όπως τα καλλυντικά, τόσο το ευρύ κοινό θα εξοικειωθεί γενικότερα με την ιδέα των γενετικών εξετάσεων, πράγμα που θα διευκολύνει τον ερχομό μιας νέας πιο εξατομικευμένης εποχής για την ιατρική.

Η αιχμή της επιστήμης
 
O Κρις Τουμάζου είναι ο βασικός επιστημονικός σύμβουλος στην ομώνυμη εταιρεία Geneu, ενώ συνεργάτης του είναι μια Ελληνίδα ερευνήτρια, η δρ Μαρία Καρβέλα, η οποία, όπως είπε, «μόλις άκουσα για τον Κρις και το τσιπάκι, ήθελα να συμμετάσχω σε όλη αυτή την προσπάθεια, που βρίσκεται στην αιχμή της επιστήμης».


 
Η ταχύτητα διάσπασης και καταστροφής του κολλαγόνου ποικίλει πολύ από οργανισμό σε οργανισμό και εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την μετάλλαξη ενός γονιδίου, που ρυθμίζει τη δημιουργία του κολλαγόνου. Οι άνθρωποι που διατηρούν υγιές δέρμα μετά τα 60 και τα 70 τους, είναι πιθανότατα όσοι, χάρη στο DNA τους, εμφανίζουν αργή διαδικασία καταστροφής του κολλαγόνου.
 
Οι κρέμες και τα άλλα αντιγηραντικά προϊόντα, που εκ των πραγμάτων προορίζονται για όλες τις γυναίκες, άσχετα με το γενετικό «προφίλ» και τις ιδιαιτερότητές τους, είτε παρέχουν λιγότερο κολλαγόνο από αυτό που χρειάζεται εκ γενετής ο οργανισμός μιας γυναίκας, είτε το αντίστροφο, τον «παραφορτώνουν» με περιττό κολλαγόνο.

Το νέο τεστ DNA δείχνει ακριβώς πόσο κολλαγόνο μπορεί να μεταβολιστεί


 
«Πάρα πολύ κολλαγόνο θα κάνει ζημιά στο δέρμα. Πολύ λίγο δεν θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Το νέο τεστ DNA δείχνει ακριβώς πόσο κολλαγόνο μπορεί να μεταβολιστεί», δήλωσε ο Κρις Τουμάζου.


 
Προς το παρόν, το νέο προϊόν αναλύει δύο βασικά συστατικά του δέρματος (το κολλαγόνο και τα αντιοξειδωτικά), όμως οι υπάρχουσες αντιγηραντικές κρέμες και οροί περιέχουν και άλλα δραστικά συστατικά, που βελτιώνουν την υγεία του δέρματος, όπως εκχυλίσματα βοτάνων, βιταμίνες, αμινοξέα κ.α. Ο καθηγητής - εφευρέτης ελπίζει ότι μελλοντικά το προϊόν του θα διευρύνει τη γκάμα των βιοδεικτών υγείας του δέρματος, που θα μπορεί να «διαβάσει» το τεστ DNA σε κάθε άνθρωπο.
Όπως ο ίδιος είπε, το προϊόν του είναι κατάλληλο για «κυρίες που δεν έχουν καταφύγει στο μπότοξ» (μια θεραπεία τεσσάρων εβδομάδων με το Geneu κοστίζει περίπου 750 ευρώ).


 
Ο Ελληνοκύπριος επιστήμονας πιστεύει ότι το «τσιπάκι» του μελλοντικά θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και με άλλους τρόπους, όπως π.χ. να ελέγχει πόσο καλά ο οργανισμός ενός ασθενούς ανέχεται τις στατίνες, το βασικό φάρμακο κατά της χοληστερίνης, έτσι ώστε να αναπροσαρμόζεται ανάλογα η δοσολογία τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ