Νέα δημοσκόπηση Pulse: Σταθερά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - 3η δύναμη το ΠΑΣΟΚ - Ακολουθούν Ποτάμι, ΧΑ & ΚΚΕ

Το σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Pulse για το τηλεοπτικό κανάλι Action24.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Evening Report, η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 27,5% έναντι 23% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 7%.  Τέταρτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 6,55 και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝΕΛ 3,5%, ΔΗΜΑΡ 1% και άλλο κόμμα 5%.

 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός συνεχίζει να θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 32% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 61% έναντι 26% της ΝΔ.

Επιπλέον, το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ρευστότητα και η αβεβαιότητα στην πολιτική σκηνή κάνουν ζημιά στην οικονομία και στις διαπραγματεύσεις. 

Το 42% των ερωτηθέντων επιθυμούν σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και συνεννόηση με την Τρόικα, το 50% των ερωτηθέντων επιθυμούν να αποφύγει η χώρα τις πρόωρες εκλογές, ενώ διχασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ότι αφορά την επίδραση που είχαν στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ οι επαφές στελεχών του στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ