Story: Semion Mogilevich: Αυτός είναι ο μαφιόζος των... μαφιόζων! Είναι οικονομολόγος, πανέξυπνος και καταζητείται σε Ευρώπη & Αμερική! (φωτό)

Διακίνηση ναρκωτικών, εμπορία πυρηνικών υλικών, δολοφονίες και διεθνή πορνεία. Αυτές είναι οι παράνομες δραστηριότητες του Semion Mogilevich ο οποίος περιγράφεται από το FBI ως ο πλέον επικίνδυνος μαφιόζος του κόσμου

O «μαφιόζος των μαφιόζων» κατέχει πτυχίο στα Οικονομικά και λογίζεται ως ιδιαίτερα έξυπνος άνθρωπος.

Ο Mogilevich γεννήθηκε το 1946 στην Ουκρανία. Πρόκειται για έναν εύσωμο μανιώδη καπνιστή που αρχικά ξέπλενε χρήματα για την Ρωσική μαφιόζικη ομάδα Solntsevskaya Bratva που έχει έδρα τη Μόσχα.

Σύμφωνα με στοιχεία του FBI, έχει στην κατοχή του περισσότερες από εκατό εταιρίες και τραπεζικούς λογαριασμούς σε 27 χώρες.

Σε μια έκθεση του FBI το 1998 έγινε γνωστό ότι είναι ηγέτης μιας οργάνωσης 250 μελών. Η ομάδα του έδρασε από το 1993 έως το 1998 εξαπατώντας χιλιάδες επενδύτες σε μια δημόσια επιχείρηση στον Καναδά. Το σχέδιο κατέρρευσε το 1998 αλλά ήδη είχαν χαθεί 150 εκ δολάρια. Tον συνέλαβαν στην Μόσχα το 2008 όπου φυλακίστηκε μέχρι τον Ιούλιο του 2009 αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης στοιχείων.. Το FBI μετά από δύο μήνες τον έβαλε στην λίστα με τους πιο καταζητούμενους φυγάδες.

"Αυτό που τον κάνει τόσο επικίνδυνο είναι ότι λειτουργεί χωρίς σύνορα", δήλωσε ο ειδικός πράκτορας Peter Kowenhoven και πρόσθεσε: “ Είναι ένας τύπος που κατάφερε να εξαπατήσει τους επενδυτές χωρίς καν να πατήσει το πόδι του στην περιοχή της Φιλαδέλφεια.

Η Ρωσία στην ουσία αποτελεί ένα κράτος που ανήκει στη Μαφία, με τα πολιτικά κόμματα να λειτουργούν «χέρι-χέρι» με το οργανωμένο έγκλημα, σύμφωνα με το διπλωματικό τηλεγράφημα που δημοσιοποίησε τον Ιούλιο του 2011 το Wikileaks. Στο έγγραφο, ο Ισπανός εισαγγελέας José González δήλωσε προς αξιωματούχους των ΗΠΑ πως "θεωρεί... πως η Ρωσία είναι στην ουσία ένα κράτος της μαφίας», όπου όπως και στη Λευκορωσία και την Τσετσενία «είναι αδύνατον να διαχωριστούν οι ενέργειες της κυβέρνησης από αυτές του οργανωμένου εγκλήματος".

Κατά τους πιο πρόσφατους υπολογισμούς υπάρχουν 5.000 ομάδες γκάγκστερ και κάπου 3 εκατ. συνεργάτες τους, οι οποίοι ελέγχουν πλήρως και τις 15 δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.Κατά μίμηση των σικελών συναδέλφων τους, ένας Ρώσος γίνεται μέλος μιας μαφίας μόνο αν σκοτώσει κάποιον.

ΠΗΓΗ: businessinsider.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ