Αντώνης Σαμαράς: «Δύσκολη αλλά αποφασιστική η διαπραγμάτευση με την Τρόικα»

Δύσκολη αλλά αποφασιστική» χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση η οποία γίνεται με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, για να ολοκληρωθεί η τελική αξιολόγηση του παρόντος προγράμματος» τόνισε ο κ. Σαμαράς κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών της Cass Business School του City University of London.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση κοιτά μπροστά. «Βγαίνουμε από μια δύσκολη περίοδο επιτυχημένων δημοσιονομικών προσαρμογών. Υλοποιήσαμε δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, σε μια νέα περίοδο βιώσιμης ανάπτυξης, μειώνοντας συνεχώς την ανεργία« είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει κερδίσει έδαφος στην ανταγωνιστικότητα.

«Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» ζητά ο Βενιζέλος

Εκκληση για ψυχραιμία και αποφασιστικότητα ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων για τη χώρα απηύθυνε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Θέλω να στείλω ένα πολύ απλό και καθαρό μήνυμα και στους έλληνες πολίτες, αλλά και τους ευρωπαίους εταίρους μας. Η διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί αφορά το μέλλον της χώρας και το μέλλον των σχέσεών μας με τους εταίρους μας. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», δήλωσε.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα θα φτάσει σε μία λύση, «αν το εσωτερικό μέτωπο είναι αρραγές, εάν οι θέσεις της χώρας εξακολουθήσουν να είναι σταθερές και εάν οι εταίροι καταλάβουν - ως οφείλουν - πως η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητές της, έχει να παρουσιάσει εντυπωσιακά επιτεύγματα, άρα έχει πολύ σημαντικά επιχειρήματα».

«Το 2015 δεν είναι 2010. Σημασία, λοιπόν, έχει αυτές τις κρίσιμες μέρες να είμαστε προσηλωμένοι στο σκοπό μας που είναι εθνικός. Δεν χωρά καμία μικροκομματική προσέγγιση στα θέματα αυτά», κατέληξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ