Στην Αθήνα ο θρυλικός μετρ, σχεδιαστής και φιλόσοφος, Azzedine Alaia - Έχει ντύσει όλη τη showbiz: Από την Μισέλ Ομπάμα ως τη Rihanna! (slideshow)

O διάσημος καλλιτέχνης, θα δώσει το «πάρων» στις 18 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής σε εκδήλωση του Megaron Plus.

Ο Αζεντίν Αλαϊά είναι από τους ελάχιστους εν ενεργεία μύθους της μόδας. Επαναστάτης , εκρηκτικός και οραματιστής, ο γνωστός couturier κατάγεται από την Τυνησία και υπογραμμίζει ότι είναι προπαντός μόδιστρος και «σίγουρα όχι στιλίστας», ένας fashion designer που αντιμετωπίζει τις δημιουργίες του σαν γλυπτά (σπούδασε γλυπτική στην Τυνησία), τις οποίες προσαρμόζει ο ίδιος στα σώματα των μοντέλων του. Aσυμβίβαστος και επιλεκτικός, δεν εντάχθηκε ποτέ σε κάποιον από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που κυριαρχούν στο χώρο της υψηλής ραπτικής. Έχει ντύσει αστέρες της παγκόσμιας σκηνής, όπως  η Τζέσσυ Νόρμαν και η Γκρέις Τζόουνς, η Ναόμι Κάμπελ και η Καρολίνα Κούρκοβα, πρώτες κυρίες όπως η Μισέλ Ομπάμα και η Κάρλα Μπρούνι, ενώ σχεδίασε κοστούμια για την όπερα όπως Οι γάμοι του Φίγκαρο με τη Φιλαρμονική του Λος Άντζελες υπό τον Ντουνταμέλ.

Ο Γαλλοτυνήσιος δημιουργός θα συνομιλήσει με τον λογοτέχνη, εικαστικό και Καθηγητή Φιλοσοφίας της Τέχνης Δημοσθένη Δαββέτα με θέμα «Κρίση και δημιουργία». Οι δύο συνομιλητές θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στα ζητήματα της μόδας, της κρίσης και της δημιουργίας και θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: Η  κρίση, εκτός  από τις  οδυνηρές της συνέπειες, μήπως  μπορεί  να  γίνει αφετηρία για  αυτογνωσιακή πορεία σε  προσωπικό και συλλογικό  επίπεδο; Και η  μόδα πώς  μπορεί  να  συμβάλει σε  κάτι  τέτοιο; Ειδικότερα,  σε ποια  κοινωνικά, ιστορικά και αισθητικά θεμέλια στηρίζεται η μόδα του Αζεντίν Αλαϊά; Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων αρχίζει στις 17:30.

Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ