Πρωτοφανής πρόκληση των ΗΠΑ κατά της Ελλάδας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ - Έγραψαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» - Αποχώρησε ο Ε. Βενιζέλος

Πρόκληση από τις ΗΠΑ κατά της Ελλάδας, καθώς στην σύνοδο του ΝΑΤΟ ανέγραψαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία», γεγονός που ανάγκασε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εγκαταλείψει την συνεδρίαση

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρρι.

Σε μια σκληρή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών περιγράφει το σκηνικό προβοκάτσιας που έστησαν οι ΗΠΑ στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για το μέτωπο κατά των τζιχαντιστών και εξηγεί γιατί ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών δεν μετείχε τελικά.

«Ο λόγος της μη αυτοπρόσωπης συμμετοχής του κ. Βενιζέλου ήταν το γεγονός ότι, παρά τις σχετικές, πυκνές επαφές και τα διαβήματα που προηγήθηκαν, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες συγκάλεσαν τη σύνοδο, δεν τήρησαν τους κανόνες και την πρακτική του Ο.Η.Ε., ως προς τον τρόπο αναφοράς των συμμετεχουσών χωρών. Πιο συγκεκριμένα, ενώ στη Σύνοδο η πΓΔΜ μετείχε με την προσωρινή ονομασία της, στη σχετική Κοινή Δήλωση των χωρών που συγκροτούν τον Συνασπισμό υπογράφει με τη λεγόμενη συνταγματική της ονομασία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ακόμη ότι η Ελλάδα κατέθεσε δήλωση που υπενθυμίζει τις σχετικές αποφάσεις του Σ.Α. του Ο.Η.Ε. και το γεγονός ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τη χώρα αυτή με την προσωρινή της ονομασία.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, από τον Πρέσβη Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ κ. Μ. Διάμεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ