Κυκλάδες: Νέα καταδίκη για τον παιδεραστή πρώην Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο - Έμαθε την απόφαση από τις φυλακές Τρικάλων!

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του Αρχιμανδρίτη, η φυλάκιση του οποίου συγκλόνισε τη χώρα...

Έγινε η δίκη του πρώην ρασοφόρου της Κωμιακής Θεόκλητου Ρενέση στη Νάξο. Δεν παρευρέθη στη δίκη που διεξήχθη χωρίς την παρουσία δικηγόρων σήμερα Τετάρτη 3/12/2004 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου ο κατηγορούμενος για φθορές αγιογραφιών και τέμπλου σε εκκλησίες της Κωμιακής κατά την περίοδο 2010-2011, πρώην ρασοφόρος, Θεόκλητος Ρενέσης, που είχε καταδικαστεί πριν ένα χρόνο σε κάθειρξη 25 ετών για ασέλγεια σε ανήλικα αγόρια και σε έναν ενήλικα με νοητική υστέρηση στο Ίλιο.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου επέβαλε στον Ρενέση φυλάκιση 2 χρόνια για τις φθορές που προκάλεσε σε αγιογραφίες στην εκκλησία της Θεοσκέπαστης και 1 χρόνο για φθορές στο τέμπλο της βυζαντινής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, που κατά συγχώνευση έγιναν 2,5 χρόνια με αναστολή, αφού η υπόθεση ασέλγειας κατά ανηλίκων για την οποία πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 25 χρόνια δεν έχει τελεσιδικήσει. Μάρτυρες κατηγορίας ήταν οι πρώην πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας, Ιάκωβος Μπαρδής και Αντώνης Αλιμπέρτης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το θέμα της μεταφοράς ιερών κειμηλίων (εικόνες, ευαγγέλια ασημοκαλυμμένα, καντήλια ασημένια κ.α.) για συντήρηση, που όταν επιστράφηκαν αμφισβητήθηκε από Κωμιακίτες ότι ήταν τα ίδια με αυτά που είχαν αποσταλεί, δεν περιλαμβανόταν στο κατηγορητήριο, αφού όταν ο μάρτυρας Ιάκ. Μπαρδής, αναφέρθηκε, διευκρινίστηκε από την έδρα, ότι μόνο τα αδικήματα για τις αγιογραφίες και το τέμπλο εξετάζονται. Ο Θεόκλητος Ρενέσης, που εκτίει την ποινή που του επεβλήθη για ασέλγεια κατά ανηλίκων στις φυλακές Τρικάλων, έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που του επέβαλε το δικαστήριο στη Νάξο. Μετά και από αυτή την εξέλιξη επιβάλλεται ο μητροπολίτης Παροναξίας να ζητήσει άμεσα απ' την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων την εξέταση από ειδικό αρχαιολόγο των κειμηλίων που μετέφερε για ...αναπαλαίωση στην Αθήνα ο Ρενέσης και παραμένει άγνωστο αν επεστράφησαν τα ίδια πίσω ή κίβδηλα αντίγραφά τους. Ιδιαίτερα πρέπει να εξεταστούν ένα ασημοκαλυμμένο παλαιό Ευαγγέλιο, ένα επίσης παλαιό ασημοκαλυμμένο πολυκάντηλο και οι εικόνες που μεταφέρθηκαν.

Πηγή: cyclades24.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ