Αυτός ο Έλληνας επιχειρηματίας προανήγγειλε επενδύσεις 500 εκ. δολ. από τη Νέα Υόρκη - πως σκέφτεται να τα φέρει εδώ!

Για επενδύσεις ύψους 500 εκατ. δολαρίων στην Ελλάδα, τόσο σε ενεργειακά projects όσο και στο real estate, μίλησε ο Γ. Λογοθέτης στο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη, όπου παρέστησαν 4 Έλληνες υπουργοί και παράλληλα ο Paulson πραγματοποίησε τη δήλωση με την οποία προειδοποίησε για την επενδυτική του στάση.

Ο Γιώργος Λογοθέτης παρέλαβε το φετινό βραβείο «Capital Link Leadership Award» ενώ πρόσφατα βρέθηκε στη λίστα «40 under 40» του αμερικανικού Fortune. Ο κ. Λογοθέτης είναι επικεφαλής και CEO του ομίλου Libra Group, με 30 θυγατρικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις πέντε Ηπείρους. Ο Όμιλος έχει επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στους τομείς της ναυτιλίας, αεροπορίας, real estate, ξενοδοχείων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ περιλαμβάνει και ένα ολοένα και αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο με διάφορες άλλες επενδύσεις.

Ο ίδιος εισήλθε στην οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση το 1993 και έγινε CEO το 1994 στην ηλικία των 19 ετών. Στα χρόνια που ακολούθησαν μεταμόρφωσε την εταιρεία, η οποία, από τρία σκάφη που είχε συνολικό στόλο, έφτασε τον αριθμό των 55, πριν από τη δημιουργία του ομίλου Libra, το 2003.

Η EuroEnergy, του ευρωπαϊκού κλάδου εργασιών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του Ομίλου Libra, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο την επένδυσή της σε τέσσερις εγκαταστάσεις βιοαερίου σε όλη την Ελλάδα με συνδυασμένη επένδυση, αξίας 24 εκατ. δολαρίων και με συνδυασμένη ισχύς 4MW.

Η Greenwood Energy του Oμίλου Libra και η ILIOSS Partner σε συνεργασία με την Schneider Electric μετά την πρόσφατη ενεργειακή μεταρρύθμιση στο Μεξικό, συμφωνήθηκε να παρέχουν 250 ΜW ηλιακής ενέργειας σε μεξικανικές επιχειρήσεις σε ολόκληρο το Μεξικό, επένδυση ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

Ο Όμιλος αναλαμβάνει σειρά εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Libra τη δέσμευση του ποσού των 10 εκατ. δολαρίων  για την υποστήριξη νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Λογοθέτης και η σύζυγός του, Nitzia, ίδρυσαν το Ινστιτούτο Seleni, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με το γυναικείο σύστημα αναπαραγωγή και την ψυχική υγεία των μητέρων.

Ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link, τόνισε τη σημαντική και πολύπλευρη συμβολή του Γιώργου Λογοθέτη όχι μόνο στη σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Αμερικής αλλά και στην  αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδος σαν επενδυτικό προορισμό μεταξύ των διεθνών επιχειρηματικών κύκλων. Έδωσε το παράδειγμα προς μίμηση επενδύοντας στην Ελλάδα ηγούμενος ενός ομίλου με παγκόσμια δραστηριότητα και αναγνώριση. Παράλληλα, ο Όμιλός του ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, δίνει ευκαιρίες εργασίας και επιμόρφωσης σε νέους και έχει σημαντική φιλανθρωπική δραστηριότητα. Επί πλέον έχει τη μοναδική ικανότητα να εμπνέει την εμπιστοσύνη και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Αναφερόμενος στη βράβευση του Γιώργου Λογοθέτη, ο κ. Παπάζογλου, Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠA, τόνισε: «Η καριέρα του και τα κατορθώματά του στην ηλικία των 39 ετών είναι αξιοσημείωτα. Ο Όμιλος Libra είναι ενεργός σήμερα στον τομέα της ναυτιλίας, των ακίνητων και των κατασκευών. Αυτή η επέκταση έχει επιτευχθεί μέσα από την επίμονη προσήλωση στο διεθνισμό και την εξωστρέφεια, την τοπική γνώση, την προσοχή στη λεπτομέρεια, τα υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης και εταιρικής σχέσης. Ο Γεώργιος Λογοθέτης και ο Όμιλος Libra ξεχωρίζουν επίσης για την αξιοσημείωτη αίσθηση εταιρικής ευθύνης». Κλείνοντας, ο κ. Παπάζογλου πρόσθεσε ότι: «Αξίζει να σημειωθεί πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία της Capital Link για τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου. Πράγματι, πρόκειται για μια προσπάθεια τόσο αξιέπαινη όσο και μοναδική, αφού αποτελεί γέφυρα μεταξύ του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου και των ΗΠΑ».

Στο δείπνο παρευρέθησαν ανώτερα στελέχη διεθνών τραπεζών, επενδυτικών οίκων και επιχειρήσεων, κυβερνητικοί  εκπρόσωποι, καθώς και μια ομάδα από διακεκριμένους Έλληνο-Αμερικανούς επιχειρηματίες, ενδεικτικά αναφέροντας τους κ.κ. Μ. Angeliadis – Angeliadis Inc. John Calamos-Calamos Investments Inc, John Catsimatides-Red Apple Group , Nick Gage, Dean Dakolias - Credit Funds Fortress Investment Group, LLC, Andrew Liveris – Dow Chemical, Nick Lazares-Admirals Bank, M. Denis Mehiel- Four M Investments, LLC.

Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ