Πάμε για καφέ; Οκτώ στυλάτα μέρη για αχνιστό καφέ με ατμόσφαιρα μέσα στην Αθήνα

Μπορεί έξω να έχει κρύο, μπορεί ο άνεμος να λυσσομανάει, μπορεί η βροχή να κάνει ολοένα και πιο συχνά αισθητή την παρουσία της, όμως εμείς δεν μασάμε!

Αντιθέτως, θεωρούμε ότι αυτή είναι η ιδανική περίοδος για να απολαύσουμε ένα αχνιστό καφέ, σε ζεστό περιβάλλον συντροφιά εκλεκτών εδεσμάτων. Οκτώ αθηναϊκές διευθύνσεις μας προσφέρουν για ακόμα έναν χειμώνα αυτή τη δυνατότητα – και φυσικά το εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο.

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τρανζίστορ

Πρωτογένους 10,Ψυρρή , τηλ.: 210 3228658

Συνήθως το προτιμάμε για να απολαύσουμε το ποτάκι μας τις βραδινές ώρες, όμως το αγαπημένο στέκι του Ψυρρή ανοίγει από νωρίς τις πόρτες του για να μας υποδεχτεί στον vintage εσωτερικό του χώρο με το multi culti ντεκόρ που συνδυάζει στοιχεία όπως το βιομηχανικό πάτωμα, τα πολύχρωμα κολλάζ στα τραπέζια και τα έργα τέχνης στους γυμνούς τοίχους. Επιλέγουμε το πατάρι του και πιάνουμε θέση στον vintage καναπέ για να «ζεσταθούμε» συντροφιά με έναν αχνιστό καφέ.

Γιασεμί

Μνησικλέους 23, Πλάκα

Η γοητεία του πιο όμορφου café της Πλάκας δεν απλώνεται μόνο στα γραφικά σκαλάκια της Μνησικλέους, αλλά… επεκτείνεται και στο εσωτερικό του εν όψει χειμώνα. Ο cozy χώρος του ζεσταίνεται από το «αρχοντικό» ολόλευκο τζάκι στο βάθος, όσο εσείς απολαμβάνετε μια αχνιστή κούπα καφέ ή το υπέροχο ζεστό κρασί με κανέλλα και αμύγδαλα το βράδυ. Το «χουχουλιάρικο» σκηνικό ολοκληρώνεται με τα λαχταριστά γλυκά, όπως η ξακουστή πορτοκαλόπιτα που θα απολαύσετε καθισμένοι στα ξύλινα τραπεζάκια του.

SuperFly

Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι, τηλ: 2114046076

Αγαπημένο στέκι – μηχανή του χρόνου στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, το οποίο μας μεταφέρει σε εποχές 80s και φτιάχνει το ιδανικό σκηνικό για να πιούμε το καφεδάκι μας χαλαρά και να κουβεντιάσουμε με φίλους. Όλο το μαγαζί είναι γεμάτο με ‘80s και ‘90s παιχνίδια, περιοδικά, comics, ρετρό διακοσμητικά, σχολικά θρανία αντί τραπεζιών, ακόμη και Arcade Games και Atari που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα. Οι 30+ ενδεχομένως να νοιώσουν ότι πίνουν καφέ ή ζεστή σοκολάτα στο… παιδικό τους δωμάτιο.

Κόκκινη Σβούρα

Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι τηλ: 2110125454

Η Κόκκινη Σβούρα είναι ένα τρισχαριτωμένο café, στεγασμένο σε μια μονοκατοικία της Αγίου Γεωργίου, που τον χειμώνα γεμίζει με νεανικές φάτσες τον pop διακοσμημένα εσωτερικό της χώρο, με τις αναπαυτικές πολυθρόνες και τους μεγάλους πάγκους της, φτιάχνοντας ένα cosy σκηνικό για… καφέ και συμπάθεια. Στα must για να τον συνοδέψετε τα πεντανόστιμα ζεστά cookies που ψήνονται εκείνη την ώρα με τον συνδυασμό υλικών της επιλογής σας.

Μύρτιλλο

Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, σταθμός ΗΣΑΠ Ν. Ηράκλειο, τηλ: 2106614639

Ένα διαφορετικό και βαθιά κοινωνικό καφέ έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στο Νέο Ηράκλειο και μπήκε εύκολα στη λίστα με τις αγαπημένες μας «αχνιστές» διευθύνσεις. Το Μύρτιλλο απασχολεί αποκλειστικά άτομα από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, και κυρίως νέους με μέτριες μαθησιακές δυσκολίες. Στον όμορφο εσωτερικό του χώρο θα γευτείτε φοβερό καφέ, τον οποίο θα συνοδέψετε με λαχταριστές βάφλες και άλλα γλυκίσματα που φτιάχνουν τα παιδιά που εργάζονται εκεί.

Black Duck Garden

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, τηλ: 210 3252396

Το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, φιλοξενεί πλέον το Black Duck Garden, που αυτοσυστήνεται ως «Athens City Museum Bistrot» και διαθέτει έναν εξαιρετικά διακοσμημένο, ρομαντικό εσωτερικό χώρο που μας ταξιδεύει στους δρόμους του Παρισιού. Σημειώστε ότι εδώ μπορείτε να συνοδεύσετε τον καφέ σας με λαχταριστά γλυκά, όπως semifreddo σοκολάτας με τσάι και crumble αμυγδάλου/κακάο, κρέμα γιαούρτι με τραγανή βάση και φράουλες, και λαχταριστό σουφλέ πορτοκάλι.

TAF

Νορμανού 5, Μοναστηράκι Tηλ: 2103238757

Από την στιγμή που άνοιξε στην όμορφη αυλή που θυμίζει παλιά Αθήνα στην καρδιά των παλαιοπωλείων του Μοναστηρακίου, έγινε αγαπημένο σημείο συνάντησης για καφέ με… τέχνη. Η γκαλερί στον πάνω όροφο, οι περιοδικές εκθέσεις στα δωματιάκια και τα μπαλκόνια του, τα live jazz sessions είναι το σκηνικό όπου απολαμβάνουμε περί τις επτά διαφορετικές ποικιλίες καφέ, μεταξύ των οποίων και τον Jamaica Blue Mountain, την ακριβότερη ποικιλία του κόσμου, που μπορείτε να απολαύσετε σε espresso ή και freddo.

Tailor Made

Πλατεία Αγίας Ειρήνη 2, τηλ: 2130049645

Σταθερή αξία για καφεδάκι στην πολυσύχναστη πλατεία του κέντρου, το Tailor Made διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό και όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό χώρο και τρέφει μπόλικη αγάπη για το καφεϊνούχο ρόφημα αφού σερβίρει single origin και micro lot καφέδες espresso, καφέδες φίλτρου με διαφορετικά γευστικά προφίλ, και όλα αυτά με κόκκους που αλέθονται μπροστά στα μάτια σας.

Πηγή: in2life.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ