Καρέ του... Europa: Το «χρέος» του έκανε ο Ολυμπιακός με σπουδαία εμφάνιση κέρδισε την Μάλμε με 4-2!

Ο Ολυμπιακός είχε την υποχρέωση να κερδίσει την Μάλμε και να… περιμένει το… δώρο της Ατλέτικο, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 4-2 των Σουηδών, αλλά η «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο Τορίνο δίνει το «εισιτήριο» στους Ιταλούς – Στο Europa League οι Πειραιώτες.

Έπειτα από δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο φαληρικό γήπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» χρειαζόταν, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, τη νίκη απέναντι στην Μάλμε, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή συνέχεια και το 2015 και υπό… προϋποθέσεις να διεκδικήσει το «εισιτήριο» στους «16» του Champions League. Εν μέρει, οι Πειραιώτες τα κατάφεραν, μια και επικράτησαν 4-2 των Σκανδιναβών, όμως, η… βολική ισοπαλία για Γιουβέντους και Ατλέτικο, του… χάλασε το «θαύμα».

Ωστόσο, οι παίκτες του Μίτσελ θα συνεχίσουν την… περιπέτειά τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και το 2015, αλλά από τους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. ο Φουστέρ (22’) άνοιξε το… δρόμο για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, ο Κρουν στο 59’ έδωσε ελπίδες στην Μάλμε, ο «Τσόρι» έδωσε νέο προβάδισμα, αλλά στο 81’ ο Ρόσενμπεργκ έφερε το ματς εκ νέου στα ίσια (2-2). Ωστόσο, ο Μήτρογλου (87’) και ο Αφελάι (90’) έδωσαν τη νίκη (4-2) επί των Σκανδιναβών και ο Ολυμπιακός έκλεισε την πορεία του στους ομίλους του Champions League με την τρίτη του νίκη και με το… κεφάλι ψηλά.

Η… σκακιέρα των προπονητών

Με την… συνταγή του Champions League παρουσίασε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε στο αρχικό σχήμα τον Μήτρογλου, ενώ αντί του Αφελάι, θέση στην ενδεκάδα πήρε ο Φουστέρ. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μαζουάκου στα αριστερά, ο Ελαμπντελαουί στα δεξιά και οι Μποτία και Αμπιντάλ στο κέντρο της άμυνας. Ο Εντιγνκά ήταν ο μέσος μπροστά από την άμυνα, πιο μπροστά του ήταν οι Μανιάτης και Ντομίνγκεζ, με τον Φουστέρ στα δεξιά, τον Κασάμι στα αριστερά και τον Μήτρογλου στην επίθεση.

Με σύστημα 4-4-2 παρουσίασε την Μάλμε ο Άγκε Χαρέιντε. Ο Όλσεν ήταν στον «άσο» με τους Ρικαρντίνιο, Χάλστι, Ελάντερ και Κονάτε στην άμυνα. Πιο μπροστά τους ήταν οι Αντού και Έρικσον. Ο Τίνερχολμ ήταν στα δεξιά, ο Φόρσμπεργκ στα αριστερά και οι Ρόσενμπεργκ και Τελίν στην επίθεση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ