Νταλάρας, Βιτάλη, Γλυκερία: Iστορική συνάντηση στην ελληνική μουσική

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία συναντιούνται στη σκηνή με στόχο να προσφέρουν ένα καθαρό λαϊκό πρόγραμμα στο κοινό. Οι τρεις καλλιτέχνες μίλησαν στους δημοσιογράφους για το νέο τους εγχείρημα σε συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα την Τετάρτη το βράδυ από το κέντρο όπου αναμένεται να υποδεχτούν τους θαυμαστές που θέλουν να τους ακούσουν. Φυσικά, πέρα από την παρουσίαση του προγράμματος δεν έλειψαν και οι αναφορές στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα της Ελλάδας.
 

 “Οι Έλληνες δεν είμαστε βάρβαρος λαός"
 
Οι τρεις καλλιτέχνες αναφέρθηκαν και στην οικονομική κρίση και σημείωσαν πως προσπάθειά τους και του νυχτερινού κέντρου ήταν οι τιμές να είναι προσιτές για όλους. “Οφείλει ο καλλιτέχνης στον εαυτό του αν θέλει να λέγεται άνθρωπος πρώτα απ' όλα να ασχολείται με αυτά τα πράγματα. Δεν είμαστε τσακωμένοι με αυτό που συμβαίνει. Όχι μόνο φέτος, σε όλη την πορεία μας. Ποτέ δεν πήγαμε να τ' αρπάξουμε από μια δουλειά” ανέφερε η Ελένη Βιτάλη και αναφέρθηκε στο πώς αισθάνεται για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα: “Αισθάνομαι, όπως αισθάνονται σήμερα όλοι οι Έλληνες που δεν έχουν χαζέψει ακόμη. Μια προσμονή για κάτι καλύτερο και μια αμηχανία. Γιατί εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε βάρβαρος λαός, θα μπορούσαμε να έχουμε θυμώσει περισσότερο. Αλλά θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα από όλες τις πλευρές και να είμαστε ψύχραιμοι”.
 


 
"Έργα ανθρώπων έφεραν την Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα"
Για το ίδιο θέμα ο Γιώργος Νταλάρας ανέφερε: “Μονάδες ανθρώπων δεν μπορούν να καθορίσουν το γιατί είμαστε σήμερα εδώ, μπορούμε μόνο τα συναισθήματά μας να δώσουμε. Πολλοί πιστεύουν στη μοίρα. Εγώ πιστεύω ότι αυτά που φέραν την Ελλάδα εδώ είναι έργα ανθρώπων και άρα έργα ανθρώπων μπορούν να τα ξαναλλάξουν.”


 
"Η υπόθεση Ρωμανού έδωσε μια ελπίδα"
Τέλος, η Γλυκερία δήλωσε πιο αισιόδοξη: “Εγώ είμαι πιο αισιόδοξη. Λυπάμαι και θυμώνω πραγματικά για το γεγονός πως σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να δώσουν 10 ευρώ για να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα. Αλλά, η σημερινή μέρα μας έδωσε μια ελπίδα με αυτό που έγινε με την περίπτωση του Ρωμανού, άναψε φωτάκι και ίσως αυτοί οι 300 φωτιστούν λίγο περισσότερο και σε προέκταση πέρα από αυτό το γεγονός κάνουν κι άλλα σοφά πράγματα. Με τη βοήθεια τη δικιά μας βέβαια έτσι. Κι εμείς πρέπει να βάλουμε τις δυνάμεις μας.


 
Με εφόδια από το παρελθόν και το βλέμμα στο μέλλον
Οι τρεις ερμηνευτές συναντιούνται στη σκηνή για να μας θυμίσουν τραγούδια σταθμούς στο ελληνικό τραγούδι, αλλά και να σηματοδοτήσουν το σήμερα! Οι τρεις τους σε αυτή την μοναδική συνύπαρξη, θα «χαρίσουν» και θα «μοιραστούν» όσα καλά έχουν συνδεθεί μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια και θα μας «κεράσουν» εκπλήξεις μέσα από τη φωνή της ψυχής τους.
 
Τη μουσική θα ντύσει οπτικά ο Νίκος Σούλης, που παρεμβαίνει εικαστικά, δίνοντας κίνηση-ζωή στις φωτογραφίες δρόμου του δημοσιογράφου Νικήτα Καραγιάννη, που τα τελευταία χρονιά καταγράφει “ότι κινείται”.
 
Εικόνες του κέντρου της πόλης γύρω από την Ιερά Οδό. Τα σπίτια, οι άνθρωποι, οι καλλιτέχνες του δρόμου, τα συνθήματα. Ζευγάρια αγκαλιάζονται, ζωγραφίζουν στους τοίχους και γεμίζουν τους δρόμους.
Δείτε ένα βίντεο από τις πρόβες των καλλιτεχνών λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα

Αφού ολοκλήρωσαν τη συνέντευξη τύπου οι τρεις καλλιτέχνες μας ερμήνευσαν ένα νέο τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για την έναρξη του σχήματος από τον Νίκο Αντύπα, σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Μαζί με τους τρεις καλλιτέχνες θα βρίσκεται φυσικά μια μεγάλη ορχήστρα από σολίστες μουσικούς που στηρίζουν και φωτίζουν με το παίξιμο τους τα τραγούδια.
Γιώργος Παπαχριστούδης, πιάνο-διεύθυνση ορχήστρας
Γιώργος Μάτσικας, μπουζούκι
Γιώργος Ρόκας, μπουζούκι
Δημήτρης Λάππας, κιθάρα-μπουζούκι
Νίκος Ζέρβας, πλήκτρα
Χρήστος Ζέρβας, κιθάρα
Κωνσταντίνος Φωτιάδης, κιθάρα
Θανάσης Σοφράς, μπάσο
Πόλυς Πελέλης, μπάσο
Ντάσσο Κούρτι, ακορντεόν
Ζήσης Σκλαβουνάκης, βιολί
Αποστόλης Βαγγελάκης, πνευστά
Πέτρος Κούρτης, κρουστά
Πέτρος Πελέλης, κρουστά
Γρηγόρης Συντρίδης, τύμπανα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας
Ενορχηστρωτική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Παπαχριστούδης, Στέλιος Φωτιάδης, Δημήτρης Λάππας
Ο Νίκος Σούλης έχει επιμεληθεί σκηνοθετικά το πρόγραμμα
Παντελής Γιατζιτζόγλου-Αντώνης Ζαχόπουλος, σχεδιασμός ήχου-ηχοληψία
Γιάννης Μανιατάκος, σχεδιασμός φωτισμού-φωτισμοί
Ηχητική κάλυψη: ALPHA Sound, Κώστας Κωνσταντινόπουλος

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ