Story of the day: Singlemuslim.com - οι γνωριμίες με σκοπό τον γάμο στο "μουσουλμανικό" διαδίκτυο & τα τυχερά!

Ιστοσελίδες όπως το SingleMuslim.com, το Muslimmatrimony.com υπόσχονται την εύρεση του... άλλου σας μισού, που ειδικά για την περίπτωσή σας θα είναι και μουσουλμάνος.

Νέα Υόρκη
Επειδή, με όσα συμβαίνουν εσχάτως γύρω μας, το «εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ» είναι πλέον δύσκολο να προκύψει ανάμεσα σε… αλλόθρησκους, κάποιες αραβόφωνες ιστοσελίδες με έδρα την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ υπόσχονται στους χρήστες της τη δυνατότητα εύρεσης του άλλου τους μισού, που μάλιστα θα είναι, όπως κι οι ίδιοι, πιστό στις διδαχές του Ισλάμ και του προφήτη Μωάμεθ.

Οι συνήθειες της Δύσης εισβάλλουν σιγά-σιγά και στην αυστηρή μουσουλμανική παράδοση, που δεν είναι συνηθισμένη σε παρόμοιες προοδευτικές ιδέες κι είναι ελαφρώς… φοβική απέναντι στις νέες τεχνολογίες. 

Την αρχή έκανε ο Αντίμ Γιουνίς, ένας αμερικανός μουσουλμάνος που το 2000 άνοιξε την πρώτη ιστοσελίδα αυτής της κατηγορίας: το SingleMuslim.com απευθύνεται, όπως λέει ο ιδρυτής της, σε σοβαρούς μουσουλμάνους κι όχι σε κάποιους που παίρνουν για πλάκα το θέμα της γνωριμίας κι ενός γάμου που ενδέχεται να προκύψει στην πορεία. 

«Για το Ισλάμ, ο γάμος είναι η μισή μας θρησκεία και για εμάς ο θεσμός αυτός αποτελεί το θεμέλιο λίθο όλης μας της κοινωνίας» λέει ο Γιουνίς, που στόχο έχει να δώσει στους χρήστες του την ευκαιρία να γνωρίσουν το άλλο τους μισό που θα τους συντροφεύει μέχρι τα γεράματα κι όχι απλώς... να «τσιλημπουρδίσουν» ή να κάνουν εφήμερες γνωριμίες της μιας βραδιάς.

Επίσης, υπάρχουν τα Muslimmatrimony.com, που μάλιστα εξειδικεύεται στην αναζήτηση μουσουλμάνων βάσει ξεχωριστών χαρακτηριστικών, π.χ. σουνίτες και σιίτες. Και μετά υπάρχει και το ishqr.com (που παλιά λεγόταν HipsterShaadi.com) που είναι κάπως πιο μοντέρνο κι πιο εναρμονισμένο στην μορφή των site γνωριμιών της Δύσης.

«Το Πάσχα του 2010 γνώρισα την μέλλουσα γυναίκα μου, την Κάθριν» επισημαίνει στο BBC ο Μοχάμεντ που κατάγεται από το Μπανγκλαντές.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα: τη γνώρισα μέσω μιας ιστοσελίδας γνωριμιών, την ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα και μετά από τέσσερις μήνες παντρευτήκαμε και έχουμε και δυο παιδιά» λέει ο Μοχάμεντ συμπληρώνοντας πως η σύζυγος του είναι Βρετανίδα που από καθολική άλλαξε το θρήσκευμα της κι έγινε μουσουλμάνα όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο.

Υπάρχει φυσικά και η πλευρά εκείνη του Ισλάμ που ακόμη αρνείται να παραδοθεί στο πνεύμα των καιρών: «Εδώ στην Τυνησία, οι πολύ θρησκευόμενες οικογένειες απορρίπτουν αυτού του είδους τις πρακτικές και προτιμούν τα παιδιά τους να γνωρίσουν τον μελλοντικό τους σύντροφο με παραδοσιακό τρόπο κι όχι διαμέσου μιας ιστοσελίδας γνωριμιών» παραδέχεται στο βρετανικό δίκτυο ο Τυνήσιος Ριάντ, ο οποίος, ωστόσο, πήγε κόντρα στο οικογενειακό θέλημα και βρήκε κι αυτός τη δική του γυναίκα μέσω διαδικτύου.

Ο Γιουνίς, που μάλιστα γνώρισε κι ο ίδιος την γυναίκα και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του διαμέσου της ιστοσελίδας του, τονίζει με περηφάνια πως το site του καταφέρνει να φέρει κοντά ένα μέσο όρο τεσσάρων ζευγαριών ημερησίως. 

Και λίγα είναι, αν αναλογιστούμε πως το SingleMuslim.com διαθέτει ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένα μέλη, όλα τους μουσουλμάνοι απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης.

Πηγή: bbc.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ