Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το κλάμα των Πριγκηπόπουλων Gabriel & Eleonor στην κηδεία της γιαγιάς του τέως Βασίλισσας του Βελγίου Fabiola!

Ύστατο φόρο τιμής απότισε σήμερα το Βέλγιο στη βασίλισσα Φαμπιόλα κατά τη δημόσια κηδεία της, υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής, όπως το επιθυμούσε η χήρα του βασιλιά Μποντουέν, και παρουσία πολλών μελών βασιλικών οικογένειών από όλον τον κόσμο.

 

Η βασιλική οικογένεια έφθασε λίγο μετά τις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) στα βασιλικά ανάκτορα των Βρυξελλών, όπου αναπαύεται από την Τρίτη η πέμπτη βασίλισσα των Βέλγων.

Το φέρετρο από ανοιχτόχρωμη βελανιδιά, πάνω στο οποίο είχε τοποθετηθεί μια μικρή βελγική μαύρη, κίτρινη και κόκκινη σημαία, μεταφέρθηκε μέχρι τη βάση της μεγάλης κλίμακας των ανακτόρων. Το ακολουθούσε η βασιλική οικογένεια, με πρώτα τα τέσσερα νεαρά παιδιά του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης, ανάμεσά τους και η 13χρονη πριγκίπισσα διάδοχος Ελισάβετ.

Κάτω από μια δυνατή βροχή, το φέρετρο, περιστοιχισμένο από τους έφιππους της βασιλικής φρουράς, κατευθύνθηκε προς τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων.

Η κηδεία της βασίλισσας Φαμπιόλα, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών, άρχισε στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) παρουσία περισσοτέρων των χιλίων ατόμων, ανάμεσα στους οποίους οι ηγέτες της χώρας και πολλοί ευρωπαίοι εστεμμένοι, αλλά και εκατοντάδες απλοί βέλγοι πολίτες. Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από τον καθεδρικό ναό.

Ανάμεσα στις βασιλικές οικογένειες ήταν ο πρώην Μεγάλος Δούκας του Λουξεμβούργου Ιωάννης, χήρος της αδελφής των πρώην βασιλέων Μποντουέν και Αλβέρτου, και ο νυν Μεγάλος Δούκας Ερρίκος.

Αντιπροσωπεύονταν επίσης οι θρόνοι της Ισπανίας, χώρας καταγωγής της Φαμπιόλα, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Δανίας, αλλά επίσης του Μαρόκου και του Κουβέιτ. Η αυτοκράτειρα Μισίκο της Ιαπωνίας και η πριγκίπισσα Σιριντόρν της Ταϊλάνδης, δύο φίλες της Φαμπιόλα, ήταν επίσης παρούσες στην κηδεία.

Ένθερμη καθολική, η Φαμπιόλα είχε ζητήσει μια «απλή και λιτή» κηδεία με πολλή κλασική μουσική, την οποία λάτρευε.

 

 

 

 

Πατήστε εδώ για περισσότερες φωτό - http://www.rtbf.be/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ