Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ξανά μαζί! ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ θα κατέβουν στις εκλογές σαν ένα κόμμα - Ο Τσίπρας θέλει Κουβέλη πρόεδρο της Βουλής!

Η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών που ήθελε τη ΔΗΜΑΡ να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιβεβαιωθεί, καθώς -σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών", οι συνομιλίες των δύο κομμάτων είναι σε προχωρημένο στάδιο, με σκοπό να κατέβουν μαζί στις εκλογές. 

Η συνεργασία τους επιταγχύνεται, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και του ενδεχομένου να έχουμε πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράση την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Από εκεί και πέρα, το πιο πιθανό σενάριο, είναι ο Φώτης Κουβέλης και στελέχη της ΔΗΜΑΡ να κατέβουν στις εκλογές ως συνεργαζόμενοι με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αν και ο κίνδυνος απώλειας του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, είναι αυτός που αποτρέπει τη σύμπραξη των δύο κομμάτων, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και αναμένονται πολύ σύντομα οι εξελίξεις. 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στη λίστα Επικρατείας που θα καταρτίσει η Κουμουνδούρου, ενώ ο Φώτης Κουβέλης θα αποτελέσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Βουλής. 

Χ. Μαχαίρας: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας

"Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία και κανένας προγραμματισμός", τόνισε το ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας, διαψεύδοντας το δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών". 

Και συνέχισε: "Πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ό,τι κάνει η ΔΗΜΑΡ γίνεται στο φως, όχι κάτω από τα τραπέζια. Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε ομόφωνα ότι η χώρα χρειάζεται νέα κυβέρνηση... Η εκλογική μας τακτική θα έρθει την κατάλληλη ώρα.

Το συνέδριο ομόφωνα αποφάσισε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ θα παραμείνει αυτοτελής". 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ