Αληθινό! Ιδού η πρώτη αύξηση μισθών 4,8% από την είσοδο στα Μνημόνια το 2010!

Αναστράφηκε η πτωτική πορεία του δείκτη των μισθών, χωρίς καμία διόρθωση, στο σύνολο της οικονομίας (εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών) το διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου φέτος, για πρώτη φορά από το δεύτερο τρίμηνο του 2010, όταν δηλαδή η Ελλάδα μπήκε στο πρώτο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το τρίτο τρίμηνο φέτος, ο σχετικός δείκτης σημείωσε αύξηση 4,8% έναντι μείωσης 2% που σημειώθηκε το ίδιο διάστημα πέρυσι.
Ο δείκτης, με εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών, παρουσίασε αύξηση 2,1% το τρίτο τρίμηνο φέτος έναντι μείωσης 2,2% που καταγράφηκε το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Στην αντιστροφή του κλίματος έχει συμβάλλει ωστόσο και η καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ σε ορισμένες επιχειρήσεις ο 14ος μισθός έχει καταβληθεί στο α΄ τρίμηνο του 2014 αντί στο τελευταίο του 2013, όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.
Τέλος, ο δείκτης, με διόρθωση εργάσιμων ημερών και χωρίς εποχική διόρθωση, σημείωσε αύξηση 7% το γ΄ τρίμηνο εφέτος έναντι μείωσης 2,2% το αντίστοιχο τρίμηνο εφέτος.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, και εδώ παρατηρήθηκε το φαινόμενο, σε ορισμένους κλάδους ο 14ος μισθός να έχει καταβληθεί στο α΄ τρίμηνο του 2014 αντί στο τελευταίο του 2013.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ