Made in Greece οι Quizdom - Τα Ελληνόπουλα που έγιναν ''βασιλάδες'' των κουίζ: 100.000 download η επιτυχημένη εφαρμογή τους!

Η ομάδα πίσω από την ελληνική εφαρμογή με τα 100.000 downloads!

To Quizdom, το έμαθα πρόσφατα από έναν φίλο που ενώ είχαμε βγει για καφέ και εγώ μιλούσα και μιλούσα (και μιλούσα), εκείνος έγνεφε καταφατικά, όντας κολλημένος στο κινητό του.

"Μα καλά τι κάνεις τόση ώρα;" Ήταν η… καθοριστική ερώτηση που του έκανα για να βρεθώ και εγώ λίγα λεπτά αργότερα αγκιστρωμένη πάνω από το κινητό μου και να έχουμε ξεκινήσει έναν ατελείωτο αγώνα γνώσεων.
Το Quizdom είναι το πιο εθιστικό social κουίζ που υπάρχει, σε διαβεβαιώνω εγώ και άλλοι 80.000+ παίκτες από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, αποτελεί την πιο επιτυχημένη ελληνική εφαρμογή για το 2014 (σύμφωνα με τα rankings του APPLE App Store)!
Πίσω από την εν λόγω εφαρμογή βρίσκεται μια ομάδα δυναμικών νέων. Ο λόγος για τους Τριαντάφυλλο Ξυλούρη, Αλέξανδρο Αλμπάνη και Παντελή Μαυρομμάτη.

Της Μαρίνας Χατζηδημητρίου - News247.gr

Ο Τριαντάφυλλος Ξυλούρης είναι ο ενορχηστρωτής της προσπάθειας του Quizdom. Μεγάλωσε στη Γερμανία όπου και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος για μεγάλες πολυεθνικές και τώρα ασχολείται με δικά του IT projects.
O Αλέξανδρος Αλμπάνης σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με το πάθος του να είναι πάντα ο προγραμματισμός. Έτσι, συνέχισε τις σπουδές με μεταπτυχιακό στο Software Engineering του Πανεπιστημίου Westminster στο Λονδίνο. Ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη εφαρμογών και πιο συγκεκριμένα για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό iOS. Τους τελευταίους μήνες είναι βασικός developer στο Quizdom.


Last but not least, οΠαντελής Μαυρομμάτης απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ  του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος συνέχισε τις σπουδές του στο Goldsmiths του Λονδίνου ενθουσιασμένος από τον κόσμο των ψηφιακών media. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, κυρίως στον ηλεκτρονικό Τύπο και τώρα συστήνεται ως υπεύθυνος marketing και social media στο Quizdom.
Έτσι, ήρθα σε επαφή μαζί τους ώστε να μάθω περισσότερα για το νέο μου κόλλημα- σύντομα και δικό σου, αν λατρεύεις τα κουίζ και σου αρέσει να τεστάρεις τις γνώσεις σου, παίζοντας με φίλους και ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό σου.
"Ανέκαθεν μας άρεσαν τα παιχνίδια γνώσεων και ειδικά εκείνα με το στοιχείο του συναγωνισμού", μου λέει η ομάδα πίσω από το Quizdom, σπεύδοντας να μου εξηγήσει τα πάντα γύρω από αυτό.


"Το Quizdom λοιπόν είναι ένα application που συνδυάζει και τα δύο: ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ με ερωτήσεις γνώσεων για smartphones και tablets, στο οποίο μπορείς να παίζεις online με φίλους και με άλλους χρήστες", αναφέρουν και προσθέτουν: «Βλέποντας την επιτυχία σχετικών εφαρμογών στο εξωτερικό, σκεφτήκαμε πως κάτι αντίστοιχο έλειπε από την ελληνική αγορά. Έτσι, ιδρύσαμε ένα start-up για να «στεγάσουμε» το πρώτο ελληνικό social κουίζ. Προς το παρόν η ομάδα μας απαρτίζεται από 4 νέους επαγγελματίες που πιστεύουμε πολύ στις επιχειρηματικές προοπτικές που δημιουργεί το mobile internet".

Πως παίζεται

Είναι πολύ απλό. Η αναμέτρηση ξεκινά όταν ένας χρήστης απευθύνει πρόσκληση σε κάποιον άλλο. Ο καθένας μπορεί να βρει φίλους μέσω Facebook, Viber και WhatsApp και να τους προσκαλέσει. Πριν ξεκινήσει, ο κάθε παίκτης επιλέγει από 2 κατηγορίες (εκ των *16 συνολικά διαθέσιμων) με τον γύρο-κατηγορία να αποτελείται από 4 ερωτήσεις.
Οι δύο αντίπαλοι απαντούν εναλλάξ στις ίδιες 16 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και εκείνος που θα απαντήσει σωστά στις περισσότερες ανακηρύσσεται νικητής. Νικητής και ηττημένος κερδίζουν πόντους, με στόχο να ανέβουν levels και να κερδίσουν θέσεις στη γενική κατάταξη.

Ωραία, αφού μάθαμε πως παίζετε, και έχω αρχίσει ήδη να το χρησιμοποιώ, το επόμενο βήμα μου ήταν να μάθω πόσες ώρες αφιερώνει ένας χρήστης ημερησίως.


"Ο μέσος ενεργός χρήστης παίζει Quizdom περίπου μία ώρα ημερησίως. Όχι βέβαια συνεχόμενη, αλλά σε διαλείμματα, αφού έχει τη δυνατότητα να απαντά ετεροχρονισμένα στις προσκλήσεις", μου αναφέρουν ενώ σημειώνουν πως αν και μπορεί να ακουστεί παράξενο, υπάρχουν χρήστες οι οποίοι αφιερώνουν σχεδόν 10 ώρες την ημέρα!
Το καινοτόμο στοιχείο του Quizdom είναι ο social χαρακτήρας του και αυτό είναι το βασικό σημείο διαφοροποίησής του, υπογραμμίζει η ομάδα, και το κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές.


"Το γεγονός δηλαδή πως δεν παίζεις μόνος, αλλά αντίπαλος με τους φίλους σου και ανθρώπους από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο). Υπάρχει επίσης και το chat, το οποίο βοηθάει πολύ. Στα θετικά θα βάζαμε και την τακτική ανανέωση των ερωτήσεων που κρατά το ενδιαφέρον, αλλά και το ότι οι χρήστες μπορούν να μας στείλουν τις δικές τους ερωτήσεις. Ο διαδραστικός χαρακτήρας της εφαρμογής πάντως φαίνεται πως είναι αυτό που αρέσει περισσότερο».
 
Αυτό δείχνει και το γεγονός ότι σε λιγότερο από 5 μήνες κυκλοφορίας το Quizdom έχει αποκτήσει ήδη φανατικό κοινό. Αυτό είναι κάτι που ασφαλώς μας χαροποιεί ιδιαίτερα", μου λένε. "Στόχος μας εξαρχής ήταν να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή που θα άρεσε στον κόσμο. Το Quizdom κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι και σε λιγότερο από 5 μήνες ξεπέρασε τα 100.000 DOWNLOADS. Στις αρχές μάλιστα υπήρξαν μέρες που ξεπεράσαμε σε downloads εφαρμογές όπως το Facebook και το WhatsApp.

Αυτό από τη μία μας ξάφνιασε θετικά και από την άλλη ήταν μια αποζημίωση για τα «χαμένα» καλοκαιρινά μπάνια. Δεν προλάβαμε βέβαια να το χαρούμε όσο θα θέλαμε, γιατί εκτός από ικανοποίηση, η αυξημένη κίνηση έφερε και πολλαπλάσια δουλειά".
Τώρα η ομάδα ασχολείται με την τελειοποίηση του Quizdom στα ελληνικά, αλλά στα άμεσα πλάνα της συγκαταλέγεται το άνοιγμα στη διεθνή αγορά των applications και η προώθηση της εφαρμογής σε χώρες του εξωτερικού.
"Ήδη έχουμε κάνει κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζουμε να ευοδώσουν σύντομα. Κατά τα άλλα, υπάρχει και μια άλλη ιδέα για ένα interactive ΠΑΙΧΝΙΔΙ για κινητά, αλλά αυτό θα δρομολογηθεί από τη νέα χρονιά", μας λένε και εύχονται σε όλους καλές γιορτές.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή προς το παρόν διατίθεται δωρεάν για Android και iOS, ενώ στο εγγύς μέλλον αναμένεται να κυκλοφορήσει και μία PRO έκδοση με κάποιες πρόσθετες παροχές.

Το σίγουρο είναι πως αν σου αρέσουν τα κουίζ, θα λατρέψεις το Quizdom!
Περισσότερα για το Quizdom στην ιστοσελίδα της ομάδας αλλά και στο Facebook και το Twitter
 
*Οι 16 κατηγορίες
1. Λέξεις (words)
2. Διάσημοι (celebrities & gossip quiz)
3. Φαγητό (food)
4. Σώμα & Υγεία (health)
5. Business (companies & logo quiz)
6. Ιστορία (history)
7. Γεωγραφία (geography)
8. Μουσική (music)
9. Σινεμά (cinema, movies, tv, radio & video quiz)
10. Τέχνες (arts)
11. Πολιτική (politics)
12. Αθλητικά (sports)
13. 20ος αιώνας (20th century)
14. Επιστήμη (science)
15. Παιχνίδια (games)
16. Θρησκεία (religion)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ