Vladimir Putin, Taylor Swift, Malala Yousafzai, Tim Cook - Τα πρόσωπα της χρονιάς που ξεχώρισαν!

Απασχόλησαν τα Μέσα για μεγάλο διάστημα, συσπείρωσαν εκατομμύρια ανθρώπων γύρω τους, έγιναν ανεπίσημοι ηγέτες, έκαναν το κάτι παραπάνω για την αλλαγή ή πολύ απλά συγκέντρωσαν από το μηδέν δισεκατομμύρια περιουσίας. 

Vladimir Putin 


Ο Ρώσος Πρόεδρος κυριάρχησε για αρκετούς μήνες στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το 2014, τόσο με αφορμή τους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι, αλλά πολύ περισσότερο για την αδιάλλακτη στάση του στο θέμα της Κριμαίας. Η τελευταία μάλιστα προκάλεσε τη μεγαλύτερη κρίση εδώ και δεκαετίες στις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης. 

Οι διαδηλωτές του Φέργκιουσον 


Η δολοφονία ενός άοπλου μαύρου 18χρονου από αστυνομικό τον περασμένο Αύγουστο προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες αντιρατσιστικές εξεγέρσεις με πρωτοστάτες τους κατοίκους της πόλης Φέργκιουσον στο Μιζούρι. Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο άκουσμα της απόφασης αθώωσης του αστυνομικού και το Φέργκιουσον ξανατυλίχτηκε στις φλόγες τον περασμένο Νοέμβριο. 

Οι «μαχητές του Έμπολα» 


Το TIME τους ανακήρυξε πρόσωπο της χρονιάς, αναφερόμενο σε όλους εκείνους τους ανθρώπους, εθελοντές και μη, οι οποίοι πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμούν το μεγαλύτερο ξέσπασμα του ιού στην Ιστορία. Μέχρι στιγμής, από τον Έμπολα έχουν χάσει τη ζωή τους παραπάνω από επτά χιλιάδες άνθρωποι στην Δυτική Αφρική. 

Taylor Swift 


Σε ηλικία μόλις 25 χρονών, η pop τραγουδίστρια έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων, φιλοξενείται στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας και προκάλεσε «σοκ» στην μουσική βιομηχανία όταν απέσυρε τα τραγούδια της από το θηρίο εν ονόματι Spotify. 

Jack Ma 
Ο 50χρονος κινέζος αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα αυτοδημιούργητου κροίσου του αιώνα μας (πόσο μάλλον του 2014), έχοντας καταφέρει μέσα σε 15 χρόνια να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στην χώρα του. Η περιουσία του; Κάπου στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία του Alibaba, την οποία έχτισε από το μηδέν, μπήκε φέτος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και κατέληξε να έχει κεφαλαιοποίηση 231 δισεκατομμύρια δολάρια. 
 

Malala Yousafzai 
Στα 17 της χρόνια, η Malala έγινε το νεώτερο πρόσωπο στο οποίο απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης. Η τραυματική της εμπειρία όταν ήρθε αντιμέτωπη με πυρά των Ταλιμπάν αρνούμενη να εγκαταλείψει το σχολείο της, την οδήγησε στο να ξεκινήσει παγκόσμια εκστρατεία για το δικαίωμα κάθε παιδιού στη μόρφωση. 

Όλη η συνέχεια εδώ - in2life.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ